Michiel’s eerste American Football ervaring

Nu het collegejaar weer is begonnen, is ook het College Football seizoen weer begonnen. Vorige week zaterdag was de eerste wedstrijd van de Nittany Lions al op TV (de wedstrijd werd gespeeld in Ierland), die heb ik ook bekeken. Maar de eerste home game van de Nittany Lions in het Beaver Stadium… Dat was meteen Michiel’s eerste American Football ervaring. En dat was echt een belevenis afgelopen weekend!

Eerst: ontbijt-tailgate!

Corey en Emma waren bij ons blijven slapen, na het concert van Foster the People in het Bryce Jordan Center. De wedstrijd begon om 12 uur – en dat betekende dus vroeg uit bed! Huh? Jawel, want voor de wedstrijd uit moest er uiteraard ge-tailgate worden. Om 8 uur ’s ochtends naar de Wegmans voor muffins, donuts en bagels, daarna naar de parkeerplekken (weilanden…) rond het stadion. Partytenten opzetten, stoelen en tafels uitklappen, koelboxen uitladen en… gaan!

Tijdens het Blue-White weekend heb ik de tailgate ervaring eerder meegemaakt. Toen was ik ook bij Emma’s familie, die zijn superaardig en ontzettend gastvrij. Michiel kon ook zonder problemen mee. Nu moest ik uiteraard ook wat meenemen. Emma had al salade en een taart gemaakt, Peter en Jess hadden een soort gehaktballetjes-met-deeg-eromheen en een gehakt-kaas dip gemaakt. Ik had maar besloten om ‘Dutch pancakes’ te maken.

Peter en ik op de tailgate

Peter en ik op de tailgate

[Kleine zijweg – dat was nog een hele uitdaging. Op een inductiekookplaat, met andere pannen (die zwaar aangebrand raakten…) en met volle melk (had ik over…). Normaal gesproken draai ik mijn hand niet om voor ingewikkeld gevulde pannenkoeken, maar ik was nu al blij als ik er eentje heel kon houden. Ik moet in ieder geval andere pannen hebben! Maar, de pannenkoeken die gelukt zijn, waren wel erg lekker en vielen in de smaak. Voor de volgende tailgate zijn ze alweer besteld!]

De wedstrijd

We hadden mazzel met het weer… er waren stortbuien voorspeld tijdens de wedstrijd, maar het was echt schitterend weer. Het was superwarm in het stadion, haast te warm… Dit keer heb ik wel zonnebrand gebruikt en niet verbrand, zoals tijdens het Blue-White weekend.

De American Football wedstrijd was zelf erg leuk. De Nittany Lions speelden tegen Akron (ergens uit Ohio), en compleet volgens de verwachting won ons team met grote overmacht. Maar het was allesbehalve saai. In het stadion krijg je toch een stuk meer mee dan op TV – je ziet de wisselingen van de teams, de time-outs (op TV krijg je dan reclames te zien), en je ziet veel meer van de heisa eromheen. Cheerleaders (meerdere teams), de marching band (de Blue Band), de ingestudeerde patronen door het studentenvak (het ‘sfeervak’), de avonturen van de mascottes (ook van de tegenstander)…Alles bij elkaar was het een hele belevenis!

De Blue band (de marching band van Penn State) in ons mega-grote stadion

De Blue band (de marching band van Penn State) in ons mega-grote stadion

American Football: Quarterback Hackenberg in actie

American Football: De Nittany Lions (in blauw) in actie

Touchdown!!

Touchdown!!

Michiel en ik bij de football

Michiel en ik in Beaver Stadium 

Daarna: nog een keer tailgate!

Na de wedstrijd, om half vier, gingen we verder met de tailgate. Normaal gesproken kan dat nog uuuuren duren, maar dit keer moesten we na een uur al inpakken. De onweersbuien die ons tijdens de wedstrijd waren beloofd maar uitbleven kwamen alsnog. Alles snel inpakken – en vervolgens de auto in. Dat laatste was wel een uitdaging: doordat het ineens ging regenen wilden er ineens tienduizenden auto’s vertrekken. We hebben een uur stil gestaan. Ook gezellig!

En wat vond Michiel ervan? Die kan hier wel aan wennen!

 

16 gedachtes over “Michiel’s eerste American Football ervaring

  • Michiel vond het echt helemaal geweldig. Dat tailgaten was gezellig, vond hij. En ook het American Football vond ie tof. De hele ervaring in het stadion is best speciaal. Een sterk ‘wij’-gevoel, dat heeft wel wat. En daar waar ik echt moet opletten wat er precies gebeurt in het spelletje, en vooral waarom, heeft Michiel veel beter speltechnisch inzicht dan ik. Ik denk dat we nog wel vaker in het stadion zitten!

 1. michiel van harte gefeliciteerd met je verjaardag, een fijne dag gewenst. dank voor de foto van jullie beiden, jullie zien er goed uit. liefs van deze kant.

 2. Jullie doen ’t heel netjes als Nederlanders in Amerika. Ik word vaak gevraagd naar dat de Nederlanders zo gek zijn dat ze zich helemaal in oranje kleden. Zijn ze niet zo erg bij jullie?
  Liefs

  • Het hele stadion was natuurlijk blauw met wit, dus ja, iedereen kleedt zich inderdaad in de clubkleuren. Maar blauw-wit is wel te doen, is niet heel opvallend natuurlijk.
   In Nederland dragen mensen niet alleen oranje (volgens een paar onderzoeken de lelijkste kleur die er is, ik ben het er uiteraard niet mee eens, en ik weet dat jij paars die titel voordraagt…), maar Nederlanders doen er vaak ook nog een bos wortels op hun hoofd bij, of schilderen hun gezicht als een Nederlandse vlag, doen een leeuwenstaart in hun broek, of gaan als oranje indiaan naar een sportwedstrijd. Zo gek zijn ze hier inderdaad niet!

 3. Pingback: Marching bands!! | Johanna goes USA!

 4. Pingback: Thanksgiving! | Johanna goes USA!

 5. Pingback: American sportbeleving | Johanna goes USA!

 6. Pingback: Footballweekend met Stripe-out! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s