Beestjes: mooi, eng en schattig

Ik neem nu een enorm risico… mijn ouders hebben plannen gemaakt om naar State College te komen, en het zou zomaar kunnen dat mijn moeder ietsje minder enthousiast wordt na dit verhaal… Het gaat dan wel over beestjes, maar deze beestjes zijn best aan de maat (vooral de tweede…)! Maar goed, de vliegtickets zijn al geboekt, en eerlijk duurt het langst… dus… hier gaan we!

Eerst wat onschuldigs: een megagrote vlinder

Onderweg, zo op de fiets, zie je nog eens wat. Zo ook gisteren. Ik was gisteren bezig met mijn beklimming van Devonshire Drive, en toen zag ik een vlinder op het wegdek liggen. Aangereden (denk ik) want het beestje was gewond, maar leefde nog wel. Ik heb hem opgepakt en in de berm gelegd. Maar wat een schitterend mooie vlinder, en wat een enorm ding! Ik heb even opgezocht wat het precies voor vlinder is: een monarchvlinder. Het is een van de bekendste vlinders van Amerika. Het ding is best groot – een spanwijdte van wel 10 centimeter. Zo groot heb ik ze in Nederland nog niet gezien!

De 'monarch' vlinder

De Amerikaanse monarchvlinder

Oh echt even schrikken: een slang!

Even later was ik thuis. En toen zag ik voor ons huis een nogal lange zwarte draad kronkelen. En dat was geen rubber tuinslang. Nee, dit was een echte zwarte slang. Ik heb twee foto’s kunnen maken, daarna schoot ie de bosjes in. Ook van deze slang heb ik opgezocht wat het precies voor eentje is. Een Northern Racer. Die komt schijnbaar best vaak voor in Noord Amerika. Hij is tussen de 90 en 150 centimeter lang (dit exemplaar was ongeveer een meter lang). Het is een onschuldig ding, niet giftig en niet gevaarlijk, en heel erg schuchter. Maar toch schrok ik best wel even!

Een slang voor ons huis

Een slang voor ons huis

De Northern Racer

De Northern Racer, op weg naar de struiken naast ons huis

Voor de balans: een chipmunk

Toen ik vervolgens in de achtertuin kwam, zag ik een paar chipmunks. Die beestjes zijn erg klein, en razendsnel… maar nu had ik er eindelijk eens eentje op beeld. De chipmunks zitten deze dagen en masse in de tuin om eikels te scoren. Die zijn de afgelopen dagen uit de bomen gevallen, al dan niet geholpen door enthousiaste eekhoorns die ze van de takken rossen, en die chipmunks knabbelen er lustig op los. Dit exemplaar vond het dan ook niet zo erg om er eens mooi voor te gaan zitten.

Misschien maakt zo’n schattige chipmunk de dreiging van de slang weer goed?

Rechts op de steen: een chipmunk

Rechts op de steen: een chipmunk

10 gedachtes over “Beestjes: mooi, eng en schattig

 1. Haha, volgens mij krijgt ma hier inderdaad de kriebels van. Maar goed dat je er niet bij hebt gezet dat die slangen ook kunnen zwemmen en via de toilet omhoog komen…..

 2. haha, zolang het geen vleermuizen zijn op de slaapkamer, valt het wel mee.hoop ik, hihi.
  er zal bij je zus en je broer ook wel eens wat rond springen in de bosjes en bij ons zelf ook wel. zaterdag nog een dikke vette pad, brrrrrr. ben ik inderdaad geen fan van.
  maar als jullie een keer in nederland zijn een keer naar de vlindertuin? idee?
  daar zijn trouwens niet van die joekels van vlinders.
  feestje nog gevierd? wij wel, even getoost op michiel,
  zijn er ook familieleden aanwezig van b loedzuiger? of zijn die nog niet gezien?
  groet voor jullie.

  • Vleermuizen heb ik al wel gezien, maar we hebben horren in de slaapkamers, dus naar binnen vliegen is niet zo eenvoudig. Padden, kikkers en bloedzuigers hadden we in Leusden vanwege de vijver, maar heb ik hier nog niet gezien. We hebben dan ook geen vijver meer, dat zal helpen. De laatste tijd horen we wel een specht timmeren, ik heb ‘m alleen nog niet gezien.

 3. Vleermuizen zijn bijzonder gevaarlijk omdat ze ziekten overbrengen op mensen. Wangzakeekhoorns zijn ook problematisch zodra ze zich in de muren van het huis vestigen. Ze kunnen dan ook brand veroorzaken zodra ze door een kabel heen bijten.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s