Verjaardagsdiner(s)!

Op de avond van mijn verjaardag, dinsdag 26 augustus, waren Michiel en ik uitgenodigd voor een ‘meet and grill’ in de buurt, om zo de (nieuwe) buren te leren kennen. Dat betekende dat we niet mijn verjaardag konden vieren… anders waren we wel met een groepje uit eten gegaan. Die plannen werden verplaatst naar het weekend.

Maar eerst: Zola’s!

In State College zijn er veel eettentjes waar je voor weinig geld veel (en vaak nog lekker ook) eten kunt krijgen. Dat hoort een beetje bij een universiteitsstad als State College. Nu zijn er ook twee chique restaurants. Eentje is Gigi’s – daar hebben ze mee naartoe genomen toen ik hier mijn sollicitatiegesprekken had vorig jaar, de andere is Zola’s – die laatste was mij nog onbekend. Maar ik ben altijd in voor wat nieuws uitproberen… dus toen Pranav en Chris ons vrijdagavond vroegen of we zin hadden in Zola’s – ja, zeker wel – heb ik de soep die ik net klaar had gemaakt in de koelkast gezet (die zou een dag later ook nog wel smaken…)!

Het was nog supergezellig bij Zola’s ook. Het was de afgelopen week weer aardig warm geweest – 25 tot 30 graden overdag – en dat terwijl het de week ervoor echt wel koud en regenachtig was. Een avond diner op het terras voelde als een bonus. Het eten was ook superlekker: vooraf hebben we kaasfondue gedaan, daarna hadden Michiel en Pranav grote garnalen (op een bedje van gebakken courgettes) en ik had in bierbeslag gebakken baars in een vinaigrette met mais. Chris had iets met kip… Als nagerecht had ik een bread pudding met blauwe bessen…en een rare pindakaaswokkel (?). Voor de verandering waren de porties allemaal niet te groot dus paste er zowaar nog een nagerecht in. Wijn erbij… wij hadden een mooie avond.

Zaterdag: American Alehouse

Nu is Zola’s wat prijzig voor Amerikaanse begrippen (voor Nederlandse begrippen redelijk normaal). En veel van de mensen hier die ik ken hebben geen fortuin te besteden, omdat ze bijvoorbeeld postdoc of PhD student zijn. Maar tegelijkertijd is het hier de norm om op je verjaardag mensen uit te nodigen om te gaan eten in een restaurant (waarbij men voor zichzelf betaalt, en de rekening van de jarige betaalt). Ik heb daarom voor het American Alehouse gekozen – dat is lekker eten, gezellig, en ik had daar al eens een verjaardag gevierd (dus het is sociaal aanvaardbaar om dat restaurant voor je verjaardag te kiezen…).

Verjaardagsetentje bij the American Alehouse

Verjaardagsetentje bij the American Alehouse

 

Nu had ik breed ingezet qua uitnodigingen, en waren er meer dan 20 mensen die zouden komen. Collega’s (Eelco en Joana, Chris en Christy, Pranav), mensen van de trivia (Susan en Gabe), en mensen van de groep (o.a. Emily, Kayla, Joanna, Jake, Julie, Lauren, Amy, Clinton, Mallory…) waren er allemaal. Het was een grote groep – uniek en best speciaal. Na het eten zijn we met een afvaardiging downtown gegaan (Inferno) en hebben we nog een borrel gedaan.

Alles bij elkaar was het een geslaagde verjaardag!

4 gedachtes over “Verjaardagsdiner(s)!

  1. lekker lekker, mooi dat het gezellig was, net zoveel visite dus als andere jaren, de keetjongens en meisjes zijn ook niet met weinig, als wij jullie in zien doen we het dunnetjes over, die zola,s is vast wel goed, grote gearnalen, zal pa wel aanstaan. liefs voor jullie.

  2. Pingback: Verjaardag! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s