Het collegejaar is weer begonnen

Wat was het de afgelopen zomer heerlijk rustig op de campus en in de stad. Minder verkeer (dus minder voetgangers op het loop/fietspad en dus kortere reistijden), nauwelijks studenten in de business school (en dus geen wachtrijen voor de saladebar), en geen overvolle bars en restaurantjes. Maar dat is inmiddels veranderd.

Volksverhuizing

Het weekend van 23 en 24 augustus zijn er 50.000 studenten naar State College verhuisd. Een aantal daarvan is helemaal nieuw (eerstejaars), de rest komt weer terug nadat ze afgelopen zomer bij hun ouders of op stage zijn geweest. Maar al dat volk komt in het weekend voor de eerste collegeweek weer allemaal terug. De meeste komen met de auto, en een deel (vooral de nieuwkomers) komt met hun ouders en al dan niet met ‘U-Haul-busje’ om alles te verhuizen.

Voor de plaatselijke middenstand zijn het de drukte dagen van het jaar. Een deel van de nieuwkomers moet een fiets hebben – en dus was het razend druk bij The Bicycle Shop. De studentenkamers en -appartementen moeten ingericht worden – en dus was het crisis bij de Target en de Walmart. De koelkasten moeten ook weer gevuld worden – en dus was het spitsuur bij de Wegmans, de Giant, en de Weis supermarkten. Hoewel die rust lekker was, het is ook wel weer gezellig, die drukte. En nu de studenten er weer zijn, kom ik ook weer in het ritme. Fijn zo!

De colleges zijn weer begonnen

En de colleges zijn ook weer begonnen! Nu is al mijn onderwijs in het voorjaar geconcentreerd, dus hoef ik dit semester geen les te geven. Een deel van mijn collega’s (John, Pranav) zijn wel weer aan de beurt dus zij zijn weer druk met het voorbereiden van hun colleges. Maar ik ben niet alleen met onderzoek bezig, ik heb ook service taken voor het departement. Zo ben ik dit jaar (mede-)verantwoordelijk voor het ‘candidacy’-examen van de eerstejaars PhD-studenten van het departement. Dat betekent dat ik de ‘summer papers’ van de eerstejaars studenten moet lezen, hun presentaties moet bijwonen, en mede moet bepalen of de PhD studenten goed genoeg zijn om door te mogen naar het volgende stadium van hun PhD-traject.

Football

En met het collegejaar is ook het football-seizoen begonnen. En dat heb ik geweten… Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van Penn State, tegen de University of Central Florida. Om half negen al werd de wedstrijd uitgezonden – en dat was zo omdat die wedstrijd in Ierland werd gespeeld (vraag me niet waarom… Buitenlandpromotie van American Football, denk ik). Er zijn meerdere divisies, en in de bovenste divisie (waarin Penn State speelt) zijn er 24 universiteitsteams die strijden om het kampioenschap. Nu is football hier DE absolute sport in State College. Het stadion (Beaver Stadium) heeft een dusdanige capaciteit (105.000 zitplaatsen) dat iedereen die in State College woont (inclusief de 50.000 studenten) er allemaal inpassen en je nog plaatsen overhoudt. Het is dus zaak om football een beetje te volgen.

En dat heb ik braaf gedaan. Zaterdagochtend om half negen zat ik voor de televisie, en ik heb de wedstrijd gezien. En dat vond ik best knap van mij… want normaal gesproken kan sport op TV me niet zo verschrikkelijk boeien (en Michiel lag nog in bed… moe van al dat werken in huis!). Maar echt, eerlijk is eerlijk, het was nog interessant en het werd nog spannend ook. Binnenkort is de eerste thuiswedstrijd van het team van Penn State, de ‘Nittany Lions’ heten ze hier, en dan zullen we echt eens meemaken hoe heftig het er hier aan toe gaat tijdens football weekends!

 

2 gedachtes over “Het collegejaar is weer begonnen

  1. ha, zal mij benieuwen wat michiel van het beaver stadium vindt, hij wou er naar toe, zei hij toen hij op klooster was. of is michiel er al eens geweest? succes met al jullie werkzaamheden en dikke kussen van hier.

  2. Pingback: Michiel’s eerste American Football ervaring | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s