Raar: Het verbod op KinderSurprise-eieren

Amerika heeft een hoop regels, daar heb ik het al eens eerder over gehad. Een voor mijn nieuwe regel was die over KinderSurprise-eieren. Die zijn hier namelijk verboden. Gevaarlijk!!

Waarom is het KinderSurprise-ei verboden in Amerika?

Nee, het is niet zo dat het KinderSurprise-ei hier anders de snoepmarkt verpest. Oh nee. En het is ook niet zo dat de chocolade om de eieren niet goed is of zo. Of dat ze tegen producten uit de EU zijn (ter info: KinderSurprise komt uit Italie, en niet uit Duitsland zoals ik eerst dacht…). Nee, het KinderSurprise-ei is gevaarlijk voor kinderen, want die zouden er zomaar in kunnen stikken. Er zit namelijk een niet-eetbaar element in het ei, de gele capsule waar het speelgoed in zit, en dat is gevaarlijk. De wet, uit 1938, stelt dat een eetbaar product met daarin een niet-eetbaar product onveilig is en daarom niet in de Verenigde Staten verkocht mag worden. Daarnaast hebben ze in 1997 ook nog eens bepaald dat de chocolade weliswaar voor alle leeftijden geschikt is, maar het speelgoed, met soms kleine onderdelen, niet – dat is voor 3-jarigen en ouder geschikt. En die combinatie mag niet, of je er nu een waarschuwing op zet of niet.

Het oh-zo-gevaarlijke en in-Amerika-verboden KinderSurprise ei

Het oh-zo-gevaarlijke en in-Amerika-verboden KinderSurprise ei

Boetes

Er worden nogal wat KinderSurprise-eieren geconfisqueerd, al dan niet van reizigers of uit postpakketten. Ik vond een artikel op de website van de Amerikaanse douane, die stelde dat ze in 2011 meer dan 60.000 van die ‘illegale’ KinderSurprise-eieren hebben ingenomen. En soms zitten er ook boetes aan. Ik heb bedragen gevonden van 300 dollar tot wel 1200 dollar per illegaal ingevoerd KinderSurprise-ei. (Belachelijk.)

Nu hebben wij (nou ja, Michiel, op mijn verzoek) ook drie KinderSurprise-eieren meegenomen. Ik wist dat die dingen hier niet verkocht werden, maar ik wist toen nog niet dat ze illegaal waren (en om welke reden), en helemaal niet dat er zulke stevige boetes voor gegeven kunnen worden. We zijn niet ‘gepakt’ dit keer, maar we gaan het niet nog een keer proberen!

Ze worden wel in Canada verkocht, en dus is de grenscontrole met Canada gespitst op het vinden van KinderSurprise-eieren. Naast natuurlijk de illegale drugs, wapens, vuurwerk en andere levensgevaarlijke zaken. Gek genoeg kan ik ze wel vinden op Amerikaanse webwinkels en kan ik ze gewoon kopen. Hoe dat dan weer kan…

Keep America safe. From those dangerous chocolate Kinder Eggs 🙂

 

6 gedachtes over “Raar: Het verbod op KinderSurprise-eieren

  1. Bizar Inderdaad! Ik ben nu toevallig het boek “Ik verzin dit niet” van Sylvia Witteman aan ’t lezen, ken je dat? Echt hilarisch en zo herkenbaar. Het is een verzameling van haar columns van de tijd dat zij in Amerika woonde met haar gezin. Echt een aanrader. Is nu gratis te lezen via de Vakantiebieb app (ook een aanrader) 🙂

    • Goeie tip. Zowel de app als het boek van Sylvia Witteman kende ik nog niet! Ga ik opsporen! Jij ondertussen veel succes en vooral veel plezier gewenst in je eerste weken ‘wennen’!

  2. Is dan vast een verademing voor de Amerikaanse ouders wanneer zij met hun kinderen langs de kassa komen;) ik wilde die dingen vroeger wel, maar die kregen we niet van ma (ja, ja alleen snoep uitzoeken wat te delen is) xx

    • Haha 🙂 Hier liggen genoeg alternatieven bij de kassa om Amerikaanse kinderen te verleiden tot zeuren, hoor! Maar ik ben het met je eens, KinderSurprise-eieren zijn wel heel erg tof!

  3. Pingback: Raar: Europese eieren zijn illegaal in Amerika! | Johanna goes USA!

  4. Ik weet dat het een oud bericht is maar ik kwam hem nou eenmaal niet eerder tegen.
    Als het verboden is om niet eetbare elementen in eetbare producten te stoppen, hoe zit het dan met de fortune cookies? Die zijn namelijk niet verboden

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s