Bier voor beestjes

Ik weet niet waarom, maar hier in Pennsylvania zijn er ontzettend veel kleine plaatselijke brouwers die hun eigen biertjes maken. Voor State College bekende voorbeelden zijn de ‘Happy Valley Brewery’ en ‘Otto’s’ – restaurants die hun eigen bier schenken. Maar er zijn ook tig andere, veel kleinere brouwerijen die hun eigen brouwsels maken.

Bierproeverij

Afgelopen zaterdag ben ik bij een (nogal grote) bierproeverij geweest in Altoona, het ‘Brewfest’. Emma komt uit Altoona, en zij en haar familie zouden er allemaal zijn. Emma had Pranav en mij gevraagd om ook te komen. Natuurlijk, gezellig, doen we. Ondertussen was een kennis van Pranav uit Delhi (die hij was tegengekomen in Washington op de conferentie) ook aangesloten, dus het was een gezellige groep.

Het gebeuren was tussen 6 en 9 uur, en vond plaats in een baseball stadion. Omdat het regende, waren de stands onder de tribunes opgesteld. Er waren niet minder dan 85 brouwers (!!) met in totaal zo’n 250 (!!!!) bieren. En ik houd helemaal niet zo van bier… ik heb wel hier en daar geproefd hoor. Sommige biertjes waren nog best lekker ook, maar zodra je biertjes moet ‘wegkauwen’ (vooral dat donkere spul) hoef ik het niet. Vooral als ze aankomen met ‘cherry’, ‘chocolate’ of ‘coffee’ smaken. Serieus, in bier?

‘Pints for pets’

Veel van dit soort happenings in Amerika worden opgehangen aan een goed doel. Zo was mijn allereerste Zumba-activiteit voor een goed doel, en ook deze bierproeverij was voor een goed doel. Ik weet niet helemaal waarom en hoe dat zit… Kunnen Amerikanen dit soort dingen niet organiseren zonder er een goed doel aan te hangen? Want het goede doel van de bierproeverij (huisdieren) ben ik eigenlijk niet tegengekomen op het evenement (behalve dan op de t-shirts van de vrijwilligers). En een duidelijke link tussen huisdieren en bier kan ik eerlijk gezegd niet zo vinden.

WOW, YOU’RE TALL!!!

Het moest er een keer van komen… In Amerika ben ik relatief lang, terwijl ik met mijn 1.78 meter in Nederland eerder gemiddeld ben. Daarom loop ik in Nederland ook altijd op hakken – en heb ik eigenlijk alleen maar laarzen en schoenen met hakken van in ieder geval 6 cm. En dat maakt mij hier langer dan gemiddeld. Op groepen kan ik door die lengte snel mensen vinden (Arieke, handig!!). En ik word ook soms vreemd aangekeken. Afgelopen zaterdag kwam er op een gegeven moment een kerel naar me toe (die duidelijk al te veel biertjes had geproefd) met de woorden “Wow, You Are Tall!!”. Haha 🙂

Eten bij Champs

Naderhand zijn we met de hele club wezen eten bij Champs – er zijn twee Champs-restaurants: eentje in State College en eentje in Altoona – en daar was het supergezellig. Waarschuwing: NOOIT een ‘medium’ pizza bestellen bij Champs, want die zijn ongeveer 60 cm in doorsnee. Gelukkig had ik een salade! Na het eten weer terug naar huis, en om twaalf uur lag ik weer in bed.

Gezellige drukte op het Brewfest in Altoona

Gezellige drukte op het Brewfest in Altoona

Onder andere Emma, haar zus Amanda, Pranav, en ik

Onder andere Emma, haar zus Amanda, Pranav, en ik

11 gedachtes over “Bier voor beestjes

 1. He hoi,
  Momenteel heb ik jou plekje even ingenomen in de ‘zonnekamer’ in Leusden. Heerlijk als de zon er is, helaas is die nu even achter de wolken verdwenen.
  Kennen ze rose-bier in Amerika? In Duitsland hebben ze dit namelijk niet zoals de Wieckse Rose in Nederland. Heel jammer. En de Radler? Die smaakt in Duitsland ook lang niet zo goed als in Nederland.
  Toen ik al die smaken bier zag (grape-fruit, cola, chocolade) vond ik dat ook heel raar. Ik durf mij er ook nog niet aan te wagen.
  xx Liefs

  • Hee Driekes – geniet ervan. Waar jij zit in Leusden zit, is mijn favoriete plek in het huis (naast het bad en de keuken en de loungeset in de tuin (wat was het een fijn huis!!)…
   Rose-bier – nee, niet gezien! Ik heb wel een heel erg citroen-achtig biertje gehad – bijna een Radler dus – en dat was dan ook meteen mijn favoriet! Ik heb hier laatst een doos Hoegaarden gehaald (duur jonge!!) en met een schijfje citroen in de hals is dat ook net Radler… En als het hier zo warm is als vandaag (28 graden, jippie!!) is dat echt wel lekker!
   Maar die hele donkere chocolade-achtige bieren, brr… Dit weekend heb ik nog een ‘tour’ langs wijngaarden en ook bierbrouwerijen in de regio (alsof ik niets anders doe he… maar dit is nou eenmaal georganiseerd) dus dan kan ik nog eens kijken.

   • En we gaan weer door met studeren. Even op en neer naar Breda om te oefenen (volgende week vrijdag en zaterdag tentamens). Michiel maakt er een goed hotel van;) Wifi code lag zelfs klaar zoals je weet, goed bezig 🙂
    Ik wilde vanavond Michiel meenemen om een hapje te eten in Amersfoort, dus ik hoop hoop hoop zo dat de Indiër vanavond geopend is. Daar heb ik toen met jou en Michiel (toen jullie zoveel jaar samen waren) echt heerlijk gegeten.
    Liefs x

 2. Hallo Johanna wat een mooie verhalen zeg. We lezen ze allemaal ook roelof leest het we genieten van je verhalen en vinden het erg interessant .
  Hoe alles daar gaat in Amerika wat je allemaal meemaakt
  bedankt van deze kant en tot hores je oude buurtjes
  roelof en marrie

  • Mooi! Het is best een interessante omgeving hier, en ik maak veel mee… dus ik heb ook een hoop te vertellen. Ik ben volgende week weer even in Nederland, wellicht tot dan!!

 3. Hahaha je ouders kennen de keetmannen al aardig goed!!!
  Door jou verhalen kom in een beetje in de Amerikaanse gewoontes en dingen terecht. Leuk en je schrijft ook zo boeiend, steeds weer!!!
  XXX

  • Haha 🙂 Ja, nou ik denk serieus dat het Brewfest ook prima bij de Keet zou passen. Goeie sfeer, muziekje, biertje, goed weer…
   En wat betreft mijn verhaaltjes – ik doe mijn best 🙂 Ik vind het ook altijd leuk om reacties te krijgen. En ik heb nog genoeg te vertellen, dus voorlopig zet ik nog even door!

 4. Pingback: Drinking our way across PA! | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Pints for Pets – bierproeverij | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s