Huisupdate: De keuken is af! En meer!

Het is alweer even geleden dat ik een huisupdate heb geschreven. Dat heette eerst ‘verbouwingsupdate’, maar inmiddels zijn we (tenminste in de keuken) klaar met verbouwen. Het is nu ‘af genoeg’ om gewoon in te wonen, en niet constant over de schroevendraaiers te struikelen. Wat fijn!

Buitenboel: hek en paadje

Michiel vindt het altijd leuk om buiten te spelen. Hij heeft hier een hogedrukreiniger gekocht, en daarmee niet alleen het deck (het terras) maar ook de hekken en schuttingen aan de voorkant schoongespoten. En vervolgens heeft hij ze ook in de beits gezet, zelfde kleur als het deck. Dat ziet er meteen zo ontzettend veel beter uit… Wat fijn, wat fijn.

Eerst de hekken schoonspuiten met de hogedrukspuit

Eerst de hekken schoonspuiten met de hogedrukspuit

 

De schuttingen - bijna helemaal in de beits gezet

En dan vervolgens in de beits zetten

Een ander project is het paadje. Dat is afgelopen weekend ook helemaal schoongespoten – ziet er ook meteen weer als nieuw uit – en Michiel heeft daar ook meteen een ‘sealant’ (een soort afdichtmiddel) op gedaan zodat algen en dergelijke niet zo’n vat hebben op de tegels van het paadje. Ook fijn!

En het paadje is inmiddels ook schoon en weer als nieuw

En het paadje is inmiddels ook schoon en weer als nieuw

Het volgende project buiten is het tuinschuurtje. Dat zit echt niet meer goed in de verf. En nu het buiten nog goed weer is, kan Michiel daar nu nog mee bezig – binnen kan later als het slecht weer is ook nog wel.

Binnen: de trappen

Wij hebben een split-level huis. Dat betekent dat er een ‘halve’ trap zit tussen de begane grond (waar je het huis binnenkomt) en de woonkamer/keuken/sunroom, en dan is er nog een halve trap naar boven naar de slaapkamers. Ga je van de begane grond een halve trap naar beneden, sta je in de kelder. Vanuit de woonkamer gezien heb je dus twee halve trappen. Michiel heeft die twee trappen geschuurd en geschilderd. Die ene trap naar boven had eerst tapijt – en daar zaten dus allemaal spijkertjes en schroeven in, dat was dus echt een hoop werk. Maar na elk drie lagen verf (“Johanna, alleen lopen op de treden met de plakkers ernaast”) zien de trappen er schitterend uit. En zijn ze grijs. Wat fijn, wat fijn.

En dan de boel herstellen

Eerst het tapijt eraf…. spijkers eruit…. schroeven indraaien… en dan de boel herstellen

Binnen: de werkbladen zijn er!

Afgelopen woensdag zijn de werkbladen geïnstalleerd. Oh wat mooi… Toevalligerwijs is het precies hetzelfde spul als we in Leusden hadden (Silestone). Het komt uit Spanje, en gek genoeg wordt dat door Home Depot (de plaatselijke Gamma) gekocht. We hebben wel een wat bruiniger tint (maar voornamelijk grijs. Overigens, niet iedereen ziet het bruine erin terug. Ik wel…) – om de bruine meubels en de grijs-bruin-witte tegels en het grijze RVS wat naar elkaar toe te trekken. Het is echt heel erg goed gelukt. De mannen waren best lang bezig (maar geen wonder: we hebben een bar, een eiland, een L-vorm, en een doorgeefraam waar overal een stuk werkblad in moet…).

Daarna konden we eindelijk de wasbakken en de kranen met de bijbehorende afvoeren installeren. Dat was nog best lastig, dat was iets wat Michiel zelf heeft gedaan en dan wil je geen lekken of scheve kranen. Daarna nog de inductie-kookplaat installeren. En nog wat elektriciteitspunten… en wat schilderwerk bijwerken…. en de kastjes en lades weer uitlijnen en stellen…. Uiteindelijk zijn we tot in het weekend bezig geweest met de finishing touches (en nog moeten we hier en daar wat afmaken). De grote dingen die nog op de lijst staan: de achterwand en de plinten.

De kranen aansluiten... wat een gepriegel! Maar het is gelukt!

De kranen aansluiten… wat een gepriegel! Maar het is gelukt!

Maar, we kunnen koken (YES!!!) en we hebben stromend water (YES!!!) en de afvoer lekt niet (YES!!!). He, wat fijn!

En dan ziet de keuken er nu zo uit:

De kastenwand met wijnkoelkast en geïntegreerd wijnrek

De kastenwand met wijnkoelkast en geïntegreerd wijnrek, met verlichting in de kastjes

Het eiland met barkrukken

Het eiland met barkrukken (met grijze trap op de achtergrond)

De L-vorm in de keuken

De L-vorm in de keuken

Het doorkijkje naar de sunroom

Het doorkijkje naar de sunroom

16 gedachtes over “Huisupdate: De keuken is af! En meer!

 1. Elke keer wanneer ik foto’s van jullie keuken zie en dan met name die poortjes moet ik denken aan de Iphone met zijn afgeronde hoeken. Erg gaaf ziet het eruit. Michiel kon wel vol energie zitten te ‘rouzen’ in de tuin en in huis. Succes verder!

  • Rouzen doet ie zeker! En ja, het wordt mooi. Zo’n poortje met afgeronde hoeken hadden we ook in Leusden. Maar nu hebben we er vier, en door de herhaling wordt dat dan zowat een thema… Past ook wel erg mooi bij de keukenkastjes, die hebben ook zo’n afgeronde vorm. Het scheelt heel erg qua ‘rust’ in het design als je een bepaald thema (qua kleur en qua vorm) overal kunt doorvoeren.
   Zullen jullie ook merken in jullie huis! Dat waarschijnlijk net zo mooi wordt… we komen het in december bekijken!

  • Je hebt geen idee hoe blij ik ben met die keuken. Tig ruimte, tig lades… mijn ‘snij’-en-ontbijteiland is echt een vondst. En die bar/doorkijk naar de sunroom is superhandig met het doorgeven van borden en dergelijke. De inductiekookplaat doet het geweldig… nee, ik heb geen wensen meer over wat mijn keuken betreft!

  • Dat is een understatement (kom eens rondkijken hier…), but I’ll take it 😉
   Collega’s en vrienden die op bezoek komen kijken hun ogen uit. Alsof we een keuken uit de toekomst hebben gehaald of zo… het lijkt vrij futuristisch in hun ogen… (En “oh, you’ll add so much value to your home” – alsof het ons daar om te doen is!)

 2. Pingback: Klusproject: een extra waterpunt | Johanna goes USA!

 3. Pingback: Spring Break is coming! | Johanna goes USA!

 4. Pingback: Huisupdate: IKEA bouwen en meubels schilderen | Johanna goes USA!

 5. Pingback: Drinkwater in Amerika | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s