Avonturen in de achtertuin in Park Forest

We wonen nu praktisch in het bos. Echt superfijn. Daar waar ik bij mijn vorige huis hier in State College ook al tig vogels, konijnen, chipmunks en eekhoorns tegenkwam, is dat nu nog veel erger. Gezellig joh. De buren hebben ons al verteld dat er een hertenpad door onze achtertuin ligt, en dat er inderdaad beren lopen zo nu en dan – alleen hebben we die twee soorten nog niet gezien.

Hol onder het tuinhuisje

Wel heeft Michiel laatst een hol onder het tuinhuisje ontdekt. De looppaden in de blaadjes laten zien dat er echt een beest woont, want er is recent nog gesjouwd…

Een hol onder het huisje in de achtertuin

Een hol onder het huisje in de achtertuin

Welk beest daarin hoort? Er zijn twee opties:

  • Een groundhog (ook wel ‘woodchuck’ genoemd). Komt veelvuldig voor in de omgeving. Doet wel aan winterslaap, en wordt hier in Pennsylvania gebruikt als weersvoorspeller om aan te geven hoe lang de winter nog duurt.
  • Een stinkdier (‘skunk’). Lijkt een beetje op een das. Zwart-wit, zo’n 70-80 cm lang, met een lange staart. In paniek wil je ‘m niet tegenkomen, dan sprayt zo’n beest urine en dat stinkt echt een uur in de wind.

Groundhogs zie je hier regelmatig. Ik heb er nog niet eentje in onze tuin zien scharrelen (maar dat kan ook door hun schutkleur komen), maar wel in de wijk. Het is dus goed mogelijk dat het hol onder het tuinhuisje wordt bewoond door een groundhog. Maar ook een stinkdier kan. Toen we laatst ’s avonds thuis kwamen zagen we een skunk bij een gat in de grond rommelen. De foto was geen succes (alles zwart). Maar het was een mooie observatie!

Een groundhog. Zo'n 80 centimeter lange homp.

Een groundhog. Zo’n 80 centimeter lange homp knaagdier

Wespennest in de tuin

Michiel is inmiddels bezig met de tuin. Hij vond laatst een wespennest in een gat in de grond. Toen Michiel met de grasmaaier en de kantjesmaaier bezig was bij dat wespennest, kwamen er meteen een paar wespen achter hem aan…

Het wespennest is inmiddels uitgegraven. Ik vermoed door die skunk, die was daar immers laatst ook al aan het wroeten. Vast op zoek naar larven, nectar, of ander voedsel. En andere dieren, zoals kleine, gestreepte chipmunks vinden dat weer fijn – die vreten het wespennest nu verder leeg!

Het wespennest nog intact...

Het wespennest nog intact…

En kapotgegraven en (bijna) leeg gegeten

En kapotgegraven en (bijna) leeg gegeten

Vogels en meer klein spul

En er is hier nog meer klein spul. Er zijn hier een hoop vogels – onvoorstelbaar. En dat fluit en doet de hele dag. Echt wel fijn. Ook zijn er momenteel een hoop krekels – als we ’s avonds in bed liggen, lijkt het net alsof we aan de Middellandse zee wonen. Wat een hoop geluid! En dan zijn er nog de chipmunks en eekhoorntjes die door de bomen en over straat rennen, en zo nu en dan wat op het dak laten vallen. Echt wel gezellig.

We hebben het wel goed hier op deze plek. Mooie stek!

2 gedachtes over “Avonturen in de achtertuin in Park Forest

    • Probleem is dat vogels niet graag willen poseren… en het is dus best moeilijk om foto’s te maken voor een verslag. Maar ik zie hier vooralsnog dezelfde vogels als bij mijn vorige huis op Ridge Avenue… en daar heb ik al eens een verhaaltje over geschreven.
      Wel zagen Michiel en ik laatst een ‘turkey vulture’ gezien – een grote, zwarte gier van misschien wel 70 centimeter met een kale, rode kop. Natuurlijk geprobeerd een foto te maken, maar dat lukte niet – dat werd een wazige vlek.
      Ondertussen doe ik mijn best!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s