Belangrijk bij verbouwingen: Recycling!

Mijn aannemer en z’n vriendjes hebben (onverwacht) een mooie eigenschap: ze houden van hergebruik. Veel hout, steenwol en draden worden hergebruikt. Ze vragen ook rond of mensen het oude (naar mijn mening spuuglelijke en totaal verrotte) tapijt willen hebben, of de laminaatvloer… voordat ze het weggooien. Daar houd ik wel van. Hergebruik zoveel het kan. Goed voor het milieu.

Hergebruik van apparaten

Nu is de koelkast die in de oude keuken zat nog niet helemaal af (maar ik wilde wel een nieuwe, wegens stijlbreuk en uit principe). In tegenstelling tot de magnetron en het fornuis (want daar is echt niets meer mee te beginnen) is die koelkast nog best te doen. En ook de (zeer oude) afwasmachine zou je misschien nog kunnen gebruiken. Michael, de aannemer had gevraagd wat ik daarmee wilde doen. Nou, liever niets alsjeblieft… Hij wilde ze graag hebben. Nou, graag… Moet ie ze wel zelf meenemen!

Hergebruik van keukenkastjes

Het initiele idee was dat ik een paar keukenkastjes in de garage zou ophangen. In de garage staan eigenlijk al tig rekken en kasten, dus heel erg nodig was het niet. Michael, Michael en Jimmy (mijn bouwvakkers) hadden de kastjes supervoorzichtig van de muren afgehaald en in de garage gezet (nog niet gemonteerd). Toen Michael me vroeg wat ik er van vond dat Frank, de vriend van SCYP die Michael me in het begin had aangeraden, de keukenkastjes zou meenemen. Nou, graag! Hij kwam ze ophalen met truck en trailer. En wat fijn. Mijn garage is een stuk leger, en ik heb niet bijgedragen aan een hoop afval.

Recycling: de oude keukenkastjes gaan naar Frank

Recycling: de oude keukenkastjes gaan naar Frank

 

Hergebruik van spullen van een collega

Een senior collega van het departement gaat verhuizen uit State College. Hij vroeg me of ik spullen van hem wilde overnemen. Nou, graag! De eerste batch met dozen is al aangekomen. Dat betekent dat ik wat overbrugging heb totdat onze container komt. En ook betekent dat dat we al wat extra meubels hebben voor in het huis. En wat apparaten: strijkijzer, mixer, kruimeldief, dat soort dingen. En een hamer (handig nu ik mijn IKEA kastjes in elkaar aan het zetten ben). Ik ben daar erg blij mee!

Ik word daar uit idealisme toch blij van: recycling en hergebruik!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s