De PhD studenten in ons departement

Tot eind 2013 was ons departement in Tilburg op een lange gang gevestigd, inclusief PhD studenten. Dat is makkelijk voor de samenwerking, en goed voor de integratie. Dat is hier op Smeal anders. Drie afdelingen zitten door elkaar, waardoor ik veel mensen niet dagelijks tegenkom, en sommige helemaal nog nooit heb gezien. Dat geldt ook voor de PhD studenten. Maar vrijdag kwam daar verandering in.

Studentenpresentaties

Het is hier de gewoonte om elk jaar de PhD studenten (2e jaars en verder) hun onderzoek te laten presenteren. De eerste vier studenten waren vrijdagmiddag aan de beurt. Dat was interessant. Zo is er een student die onderzoekt wat de impact is van religieuze ‘primes’ (aanwijzingen, hints) op het proces van service recovery (klachtafhandeling). Een andere student onderzoekt hoe het aankoopproces van cadeaus voor ‘moeilijke mensen’ gaat. Nog weer een andere student onderzoekt hoe organisaties elkaar na-apen op het gebied van financiele rapportages. En de vierde student houdt zich bezig met de interactie tussen netwerken tussen bedrijven en netwerken binnen bedrijven.

Nu is dat allemaal heel erg interessant (nou ja, meestal dan), maar het is wel lastig om voor vier presentaties lang je aandacht erbij te houden en als faculty zijnde slimme vragen te stellen. Want dat wordt van ons verwacht. En dus heb ik goed mijn best gedaan (immers, ik ben de nieuwe faculty member). Tegelijkertijd was het vrijdag – en gegeven mijn superdrukke week had ik niet veel energie meer over. Even doorbijten dus…

Seminar voor de eerstejaars PhD studenten

En daar was het nog niet mee klaar – na die studentenpresentaties had ik ook nog een sessie met de vier eerstejaarsstudenten. Alle research faculty, dus van assistant professors tot full professors, moeten een sessie van anderhalf uur voorzitten over hun onderzoek. Dat geeft de studenten de gelegenheid om ons als faculty te leren kennen, en om een idee te krijgen met wie ze graag zouden willen samenwerken voor hun doctoraal onderzoek.

Nu was dat het laatste ding van de week, zowel voor de studenten als voor mij, dus ik heb het ze niet te moeilijk gemaakt. In het kader van “I know I’m standing between you and your weekend” (en vice versa..!) hebben we er een gezellige, free-flow discussie van gemaakt. Ik had ze gevraagd om 2 papers te lezen: eentje van mij en eentje van iemand anders, en we hebben daarover gediscussierd. Ik heb wat geleerd over wat zij doen en wat zij van de papers vinden, zij hebben mij leren kennen, en ze hebben meer context gekregen hoe (mijn) onderzoek tot stand komt.

Het was nog leuk ook. En weer een to-do van de lijst!

Ondertussen nog een kleine weerupdate

Voor de geinteresseerden, ook nog een kort weerbericht vanuit State College. Gisteren was het 21 graden en raakte ik meteen verbrand door de zon, vandaag (zondag) was het zelfs nog warmer: ik heb 29 graden geklokt vanmiddag. In een woord, geweldig. Een lekkere bries, stralende zon, warm weer, wat een geluk. Ik heb vanmiddag heerlijk een uurtje buiten liggen zonnen (mijn verbrande armen niet). Dat mooie weer duurt niet lang, overigens. Maandag gaat het donderbuien, en dinsdag wordt het weer een stuk kouder. Woensdag is het 9 graden, met ‘s ochtends -4 (min vier dus he). Landklimaat – het kan rap gaan!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s