Nieuwe vogels. In Orlando!

Ik vertelde vorige keer dat ik op een academische conferentie ben geweest in Orlando, Florida. Ik had me duidelijk erg slecht voorbereid op het randgebeuren daar: er was daar een prachtig meer met hartstikke veel vogels die ik nog nooit eerder had gezien!! En daar stond ik dan, zonder camera! Grrr… dan maar op excursie met mijn telefoon. Toch heb ik nog een paar mooie vogels gezien, waaronder een paar nieuwe, en zo goed als mogelijk vastgelegd!!

Zo zag het meer eruit. Vogelgarantie! (Daar rechts zwemmen overigens ‘gewone wilde eenden’.)

Eerst de roofvogel: de osprey (visarend)

Met z’n zevenen cirkelden ze rond het hotel, de ospreys (in het Nederlands: ‘visarend’). Niet zo vreemd dat ze hier rondhingen, en zijn heel veel meren in de buurt van het hotel en dat is hun natuurlijke habitat. Dit zijn grote vogels, spanwijdte van de vleugels kan 1 meter 80 zijn (vogel zelf is zo’n 60 cm hoog). Dat is een hele grote vogel, en als ie zo over je hoofd vliegt, merk je dat wel!

Een osprey. Eindelijk een keer in het echt gezien

Nog een keertje de Osprey (zelfde vogel, zelfde boom). 

Wat baalde ik als een stekker dat ik mijn camera niet mee had!! What was I thinking!

Watervogels

Watervogels zien wij amper rond State College door het gebrek aan meren en sloten. In het meer bij het hotel waren er echter heel veel watervogels. Leuk!!

Eerst eentje die ik ook ken uit Nederland: de blauwe reiger (‘Great Blue Heron’). Is net zo’n viseter als in Nederland. Niets nieuws onder de zon, dus. Hoewel hij me hier groter deed voorkomen (volgens mijn vogelboek is ie hier z’n 116 centimeter, everything is bigger in America), maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de reigers in Nederland nog nooit heb opgemeten.

Great Blue Heron (kortom, een reiger)

Een nieuwe vogel die ik nog nooit eerder had gezien is de Anhinga, de zogeheten ‘slangenhalsvogel’. Deze komt alleen in tropische gebieden voor, waaronder dus in Florida. Deze vogels is zo’n 90 centimeter groot met een spanwijdte van een dikke meter. Deze zitten vaak bij het water, of in een boom in het water. ’s Avonds zag ik ze met groepjes tegelijk in een boom zitten. Aparte vogels!

Anhinga (slangenhalsvogel)

Dit zijn ook Anhinga’s

Nog een nieuwe vogel is de witte ibis. Het is een vogel die alleen in tropische gebieden voorkomt, waaronder dus Florida. Dit exemplaar was helemaal niet bang en liep vrij kort van me af in het water op zoek naar eten. Mooi beest en vrij groot ook (ruim 60 cm lang).

De witte ibis

En even later, twee witte ibissen

Vervolgens een vogel die heel wat wegheeft van de Nederlandse meerkoet, maar dan aleen een rode snavel heeft (met geel puntje!) en gele poten. Kortom, een meerkoet die in de verf is gevallen. Hier in Amerika komt de meerkoet ook voor (de ‘coot’ heet ie hier). Deze versie heet ‘moorhen’ (dus ‘meer-kip’). Ik snap wel waarom.

De moorhen

Nog een foto van de moorhen

Vervolgens eentje waar ik weer echt goed mijn vogelboek voor moest bestuderen: de Limpkin. Schijnbaar is deze vogel alleen te vinden in Florida en zuidelijker, dus in delen van Zuid Amerika. Het aparte van dit beest is dat deze vogel z’n eigen vogelfamilie heeft (taxonomisch gezien), dat gebeurt niet vaak. 66 centimeter groot. Dit exemplaar was ook totaal niet schuw. Maar dat kan komen doordat ie bij een hotel woont, natuurlijk…

De Limpkin

Limpkin op de oever

En nog wat andere oogst…

Ik kwam ook nog wat andere, niet-watervogels tegen. Eerst een speciale vorm van de grackle, de ‘boat-tailed grackle’ die voornamelijk in Florida voorkomt. Hier staan twee vrouwtjes op de foto. Er waren ook heel veel mannetjes, die zijn paars-achtig zwart, maar die waren nogal aggressief en hadden geen zin in een foto…

Twee boat-tail grackles, vrouwtjes

 

En ik kwam ook nog een schildpad tegen, hoe leuk:

Schildpad 🙂

En een otter!!

Dit is volgens mij de eerste keer dat ik een levende otter in het wild heb gezien. En dat terwijl ik opgegroeid naast de Wieden/Weerribben (daar zitten ze ook)! Mooi beest ook, maar helaas had ik geen gelegenheid om een betere foto te nemen. Ik zag ‘m op dag 1, en naderhand heb ik ‘m helaas niet meer gezien. Toch erg grappig!

Links in het water zwemt een otter. Het is net een boomstam… 

Kortom, ik ben weer helemaal bijgetankt op vogelgebied!

4 gedachtes over “Nieuwe vogels. In Orlando!

  1. wederom prachtige plaatjes johanna, ook ik heb nog nooit een otter zien zwemmen, ik zie ze alleen in de krant, een bebloede en dood, verkeersslachtoffers, dan is de populatie groot denk ik dan maar. liefs voor jullie van deze kant.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s