Conferentie… maar eerst Disney World!

Anderhalve week geleden ben ik naar een conferentie in Orlando (Florida) geweest. Daar is weer een hele hoop gebeurd! Tijd voor een verslag!

After Hours

Origineel had ik gepland om met mijn voormalige PhD genootje uit Tilburg naar de AMA (American Marketing Association) conferentie te gaan. We hadden afgesproken om na de conferentie een middagje naar Disney World te gaan – dat ligt namelijk ook in Orlando, en daar was ik nog nooit geweest. Echter, mijn PhD genootje kon helaas niet naar de conferentie komen (om een hele goede reden!) en zo had ik ineens niet per se een reden meer om naar Disney World te gaan. Maar ja… ik was er in de buurt… En ik had een middag ‘vrij’ (hoewel ik eigenlijk nog stevig aan het werk moest!).

Meteen na het inchecken bij het hotel (al voor 12 uur ’s middags was ik er…) ben ik op onderzoek uitgegaan hoe dat Disney nu precies in elkaar zit. Nu bleek ik in het conferentiehotel tickets te kunnen kopen voor de Disney parken. “Mooi” dacht ik, “dan hoef ik tenminste niet meer in de rij” voor de tickets. Er zijn meerdere parken binnen Disney World: het Magic Kingdom (het klassieke pretpark rondom het kasteel van Assepoester – dat laatste detail gok ik), Hollywood Studios (meer over films), Epcot (een soort wereldtentoonstelling geent op landen), en een waterpretpark. En die liggen niet aan de overkant van de straat van elkaar, niet bepaald loopafstand… Nu had ik al bedacht om het alleen bij het Magic Kingdom te laten – dat zou vast wel Disney genoeg zijn.

Nu is Disney extreem druk. En zeker tijdens het weekend dat ik in Orlando was, zou het helemaal extra druk zijn: maandag was het immers President’s Day (een federale feestdag), waardoor het hele weekend extra gezinnen in het park zouden zijn. Had ik dat weer… Mijn hotelcongierge had al rap door dat ik een tikkeltje weerstand heb tegen rijen, en vroeg of ik die avond al plannen had (eh… ik werd even achterdochtig – “waar wil die vent heen”, dacht ik…). Hij bedoelde echter de speciale After Hours toegang voor het Magic Kingdom. Het concept: tussen 8 en 11 uur met slechts weinig mensen het park in, tegen dezelfde kosten als een dagkaartje, maar zonder de rijen voor de attracties. Plus gratis ijsjes, frisdrank en water, en popcorn. Hmm… Plus, het was die middag al vies warm in Orlando, en dan wil je helemaal niet in zo’n drukte zijn… Kortom, ik had al rap mijn beslissing gemaakt: eerst even fijn doorwerken bij het hotel, naast het zwembad, en nadat het werk klaar was, ging ik naar Disney op speciale avondopenstelling. Bonus!

Cinderella's castle - vanuit Main Street gezien - je kan er over de hoofden lopen!

Cinderella’s castle – vanuit Main Street gezien – je kan er over de hoofden lopen!

Cinderella's castle

Cinderella’s castle

Met vuurwerk!

Met vuurwerk!

Magic Kingdom – zonder rijen! 

Ik hoefde dus geen kaartje meer te kopen. Ik hoefde ook niet in de rij om uiteindelijk Disney in te komen (dat gaat via de ‘ferry boat’ – echt waar). Ik was rond 7 uur in het park en kreeg op die manier nog de lichtshow die geprojecteerd werd op het Disney kasteel mee, en zag ook nog het vuurwerk. Dat zag ik in een allemachtig grote meute mensen – waarvan ik me verbaasde hoe die allemaal in het park konden rondlopen. Om 8 uur gingen die allemaal naar de uitgang! En ik – plus een paar honderd anderen – bleven over, en vanaf dat punt mochten alleen wij de attracties in. Ik heb werkelijk nergens langer dan 20 seconden (seconden… geen minuten) gewacht.

Zo druk was het in Splash Mountain!

Zo druk was het in Splash Mountain!

Omdat ik niet zo’n pretpakganger ben, moest ik niet al te heftig beginnen, eerst een beetje rustig aan. Ik ben begonnen in de draaimolen (grappig). Vervolgens in de Peter Pan Flight (een klassieker) en de ‘It’s a small world after all’-attractie (verschrikkelijk, dat liedje blijft maar in je hoofd zitten…). Vervolgens het spookhuis (hier en daar best grappig), wederom kon ik gewoon overal doorlopen… Ik heb daarna wel zo’n beetje alle grotere en kleinere atracties gehad waaronder Splash Mountain (met drie mensen in de boomstam…), Big Thunder Mountain (achtbaan), de Seven Dwarfs Mine Road (nog een achtbaan), de Pirates of the Caribbean ride (bootdingetje), Walt Disney’s Enchanted Tiki Room (zingende vogels…), en uiteindelijk ook Space Mountain (een achtbaan in het donker die best wel heftig is). Allemaal zonder rijen. Wat een pret 🙂

Uit 'It's a small world after all'

Uit ‘It’s a small world after all’

Voordelen van zo’n After Hours toegang: ik kon de middag nog gewoon doorwerken; ik hoefde nergens in de rij; gratis flesjes water; en, had ik al gezegd dat ik nergens in de rij hoefde? Dat laatste maakt echt een hoop uit – overdag kun je makkelijk een uur of twee in de rij staan voor attracties van 5 minuten… En dat zie ik mezelf toch echt niet doen. Nadelen van de After Hours toegang: het was avond en aangezien ik geen camera bij me had kon ik niet echt goede foto’s maken, alles was wat donker. Ook een deel van de sfeer is een beetje weg natuurlijk, de drukte in het park hoort er een beetje bij, denk ik (maar ik had ’t liever zo zonder rijen! Dan maar minder ‘atmosphere’!). Ook liepen er minder Disneykarakters rond – maar ik hoorde later dat je daar overdag ook voor in de rij moet staan… en ik hou niet van rijen… of had ik dat al gezegd?

Een muurmozaiek over Assepoester

Een nieuwewetse muurmozaiek over Assepoester

Hoe dan ook, ik weet inmiddels wat het inhoudt, dat Magic Kingdom. Ik ben blij dat ik er naar toe geweest ben (vooral After Hours!). Ik heb in mijn uppie een fascinerende avond gehad, vol Amerikaanse cultuur. Je blijft je verbazen!

Toch nog een karakter  gezien (Kwik/Kwek/Kwak - achter het raam, net echt)

Toch nog een karakter gezien (Kwik/Kwek/Kwak – achter het raam, net echt)

NB: Nee, ik heb helaas geen Disney princessen gezien, en ook geen Mickey Mouse of andere karakters. Die hadden die avond geloof ik vrij… Dat was wel jammer, maar waarschijnlijk had ik toch geen zin gehad om anderhalf uur in de rij gestaan voor een foto…

5 gedachtes over “Conferentie… maar eerst Disney World!

  1. leuk!!!!!! en erg handig zo, geen wachtrijen, sommige familieleden willen hier ook wel dolgraag naar toe, denk ik. maar dan overdag, haha.
    liefs uut klooster.

      • en floris zei, op zijn verjaardag, dat hij naar amerika wil op vakantie, leuk he? en dan weet je zeker ook wel wie ook naar amehrika wil, hahaha.

  2. Pingback: Op de AMA Conferentie: Het is net werken… | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s