De winter is er!

Vorige week was het even rustig op mijn blog. Ik ben Heel Erg Druk met mijn onderzoeksprojecten (dat is goed nieuws, het gaat dus goed met mijn gezondheid). Daardoor eerst even een weerbericht van zaterdag een week geleden… Want het was absoluut raar weer die dag! Sinds een dikke week is het hier koud.

Raar weer!! 

Zaterdagochtend was het nog even lekker weer. Terwijl het al wel kouder werd met dagen van ’s ochtends koud (een graad of vier) en ’s middags tot een graad of 10-15, hadden we vrijdag en zaterdagochtend even een hittegolf. Het was zulk lekker weer dat ik buiten ben gaan zitten werken op het gazon. Half november twintig graden, heerlijk!

Totdat het heel hard ging waaien. En het werd ineens een heel stuk kouder. Vier uur later sneeuwde het zelfs. Het sneeuwde zondag ook nog, en die koude wind bleef maar waaien. Zondag was de gevoelstemperatuur maar liefst min twaalf. De winter is er!

De winter is er!

De winter is er!

Ziek

En daar kun je ziek van worden. Michiel had zich die zaterdag behoorlijk in het zweet gewerkt in de tuin om de laatste herstbladeren uit de tuin te blazen, en ik denk dat hij daar kou gevat heeft. Michiel werd een paar dagen erna ziek (slap, koud, en hij heeft goed last van z’n luchtwegen), slaapt sindsdien erg slecht, voelt zich beroerd, en hoest nog steeds half z’n longen eruit.

5 gedachtes over “De winter is er!

 1. Goed te horen dat je druk bent met de onderzoeksprojecten, en heel mooi dat het goed gaat met de gezondheid. Een kolde vatt’n da’s zou gebeurd.. hier ook. Onze moe zol zeggen “niet zonder jasse noar buten en sjaal umme. Michiel beterschap!

 2. Toen ik nog in het noordoosten woonde werd ik ook vaak ziek van bladeren opruimen en sneeuw scheppen. Nu ik in de zon woon (dit weekeinde was het schitterend NL zomer weer hier) is dat een stuk minder het geval gelukkig. Mooi dat de VS zoveel klimaten heeft.

  • Ik vind het hebben van seizoenen hier in Pennsylvania best prettig eigenlijk. Ik hou ook erg van de winter, dan ziet alles er zo mooi uit en voor skieen heb je nu eenmaal sneeuw nodig), de herfst is hier prachtig, en ik houd ook heel erg van de lange zomers hier (de lente lijkt altijd maar zo voorbij te zijn)… En zolang ik zelf geen bladeren en sneeuw hoef te ruimen, heb ik geen klagen.
   Maar die abrupte wisselingen zijn toch vrij heftig. En ik heb een hekel aan koude voeten. Met zo’n Amerikaans huis zonder Nederlandse isolatie, moet ik in de winter of heel erg stoken, of gewoon extra pantoffels aan in de winter (of beide).
   Ik ben het met je eens: het is mooi dat de VS zoveel verschillende klimaten heeft, dat maakt het hier een stuk interessanter!

   • Ons huis in het noordoosten was ook niet bijzonder goed geisoleerd. Met de koude winters in 2013 en 2014 waren we ontzettend veel geld kwijt aan stookolie. Zeker omdat de olieprijs toen nog vrij hoog was. En zelfs met flink stoken waren er inderdaad vaak koude voeten! Plus reparatiekosten voor mijn auto. Dan toch maar liever vrijwel het hele jaar zomer.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s