Sneeuw! En niet zo’n beetje ook…

Eerst maar even sorry zeggen voor het ontbreken van een blogpost maandagochtend. Normaal schrijf ik die dingen de avond ervoor, alleen had ik zondagavond hoofdpijn (is nu over) en lag ik op tijd op bed. Ik ben het blog helemaal vergeten. Maar goed, een keertje pauze mag ook wel, vond ik.

Maar… het sneeuwt!

Het bericht van vandaag gaat over de sneeuw. Want het sneeuwt. En niet zo’n beetje ook. Er lag al zo’n 15-20 centimeter vanwege de sneeuwval van de afgelopen week, maar van zondag op maandag is er echt nog weer zo’n laag bijgekomen. Het begon zondag rond een uur of vijf, en het is de hele nacht blijven doorsneeuwen. En dus zaten we maandagochtend met een laag van 35-40 centimeter. Fijn hoor…

Dit is de skipiste vlak voor ons huis (de weg...)

Dit is de skipiste vlak voor ons huis (de weg…)

Alleen al in de nacht van zondag op maandag: 20 cm erbij!

Alleen al in de nacht van zondag op maandag: 20 cm erbij!

En het blijft sneeuwen

En maandag blijft het ook doorsneeuwen, eigenlijk de hele dag… En dinsdag dan ook weer. Woensdag even niet, maar ook donderdag en vrijdag sneeuwt het weer. Dus we kunnen er even tegenaan! Want we moeten onze oprit en de stoep voor ons huis vrijhouden van sneeuw (tenminste, zoveel mogelijk, zowel vanwege de buren als vanwege onze auto). En dat is nog best een karwei. Vraag Michiel maar, het is voornamelijk zijn taak…

Maatregelen

Wat doen ze zoal hier tegen de sneeuw? Er zijn een aantal maatregelen:

  • Vanuit de county en de townships worden de wegen zo goed mogelijk schoongemaakt met sneeuwschuivers en zoutstrooiers. Maar… wij zitten aan een doodlopende weg, dus we hebben niet echt prioriteit.
  • Downtown, in het centrum, en ook in andere delen van State College, mag je niet je auto op straat laten staan als het sneeuwt. Want dan kunnen de sneeuwschuivers er niet langs. Doe je het wel, dan wordt je auto weggesleept.
  • Op de universiteit hebben ze ook kleine sneeuwschuivers (maat golfkarretje) om de paden schoon te houden.

Werkt dit? Nou…. Het sneeuwt nu al zo’n 24 uur continue, en dat kun je gewoon niet bijbenen. Niet met de handschuiver, zoals wij dat doen, en ook niet met machines.

Maar… het is wel mooi, al die sneeuw!

Er is een bakje sneeuw gevallen!

Er is een bakje sneeuw gevallen!

9 gedachtes over “Sneeuw! En niet zo’n beetje ook…

  1. Het is wel koud maar niet heeeeel erg koud. Overdag min zeven, ’s nachts min zestien (okee, dat laatste is wel heel koud). Daar waar ik gisteren (maandag) thuis heb gewerkt in verband met de sneeuw, moest ik dinsdag toch wel naar de universiteit – ik moet immers lesgeven. Michiel heeft me net weggebracht, ik zit veilig op kantoor en Michiel is inmiddels weer veilig aangekomen. Onderweg zagen we wel een grote pick-up truck recht voor onze neus slippen – het is wel glad! Voorzichtigheid is geboden!

  2. Pingback: Het nut van een garage in Pennsylvania | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s