Michiel’s business – visualisatie!

Een paar maanden geleden heeft Michiel z’n business gestart. Het zijn er eigenlijk twee. Presentbath.com (en naast z’n eigen website ook verkocht via Amazon, eBay, Houzz en Etsy) verkoopt badkameraccessoires en douchekoppen met veelal een Europees design. Stone Design verkoopt steenstrips (stone veneer heet dat in het Engels), via z’n eigen website Stone-design.us, en biedt ook samples (proefstukjes) aan via kanalen als eBay en Amazon. De accessoires zijn begin maart aangekomen, en de stenen kwamen eind mei aan.

Leerperiode

Alle begin is natuurlijk moeilijk, en zeker bij het opzetten van een eigen zaak (nieuw!) in een ander land (nieuw!) op een online manier (nieuw!) in plaats van in de GAMMA, hetgeen Michiel in Nederland deed, komen er heel wat nieuwe dingen bij kijken. Naast alle opstartzaken die ik al eens eerder beschreef, is Michiel aan het leren wanneer online advertenties, Facebook campagnes, etc. wel of niet werken. Verder is het zaak om te leren hoe je de producten online het beste beschrijft – zowel met teksten als met foto’s (dat is moeilijker dan het lijkt). En welke prijs gebruik je – en met welk kortingspercentage werk je? Kortom, (online) marketing in de praktijk!

Michiel is dat soort dingen allemaal aan het leren en verbeteren, en de bestellingen komen langzaam maar zeker binnen. Soms is er een pakketje per dag te versturen, soms twee, soms geen. En soms (heel soms) een hele berg. Dat laatste was wel een fotowaardig moment vond ik!

Een hele berg pakketjes!

Een hele berg pakketjes! Allemaal bestellingen van klanten!

Marktonderzoek. Waar is de business?

Als marketeer wil ik natuurlijk weten WAAR de klanten zitten. Dat kan Michiel eenvoudig te weten komen door een Excel sheet uit te draaien. Leuker is natuurlijk om dit te visualiseren. Ik heb daarom een grote kaart besteld van de Verenigde Staten van Amerika (is uberhaupt wel goed voor onze topografische kennis!) en een paar doosjes met prikkers en vlagjes. Ik heb de kaart opgehangen in de basement waar Michiel’s kantoor is, en zo eens in de zoveel weken ‘update’ ik de kaart door alle nieuwe bestellingen met een prikker (badkamer accessoire met verschillende kleurtjes voor de verschillende verkoopkanalen danwel stone veneer sample bestelling) of een vlagje (een stone veneer bestelling) op de kaart aan te geven.

Wij hebben een kaart van Amerika in de basement hangen

Wij hebben een kaart van Amerika in de basement hangen – ten behoeve van marktonderzoek!

Allemaal tevreden klanten!

Allemaal tevreden klanten!

Dit is een van mijn taken als stuurgroep 🙂 Ik vind het er vrolijk uitzien. Nog even en ik moet weer nieuwe prikkers bestellen!

13 gedachtes over “Michiel’s business – visualisatie!

    • Het idee is dat Michiel alleen in Amerika levert (Hawaii en Alaska uitgesloten). Dit in verband met de anders veel te hoge shipping kosten, waardoor het voor de klant (of voor Michiel) niet aantrekkelijk wordt om zo’n product te kopen. Maar een paar weken geleden was er wel iemand in Argentinie die vroeg of Michiel ook daar leverde… dus wie weet, in de toekomst…?

  1. Hopelijk blijven jullie erop los prikken 🙂 🙂 🙂

    Toen Klaas stage liep op zee heb ik dit ook gedaan met de plekken waar hij was (dat was een wereldkaart), op deze manier krijg je er een veel duidelijker beeld bij!

    • Dat lijkt me een veel logischer activiteit dan bestellingen in een kaart prikken 😉 en ja, ik kan me goed voorstellen dat zoiets werkt. Dat doet mij een beetje denken aan BLØF, met Liefs uit Londen, waarbij Pascal Jacobs zingt “Met haar reizen in m’n hoofd – Steek ik vlaggen in de aarde – Dezelfde kleur dezelfde waarde”…

  2. Pingback: Interimmen voor Michiel | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s