De intocht van Santa in State College!

Donderdagavond moest ik na het werk nog even langs downtown – naar de juwelier om mijn horloge weer op te halen nadat de batterij was vervangen. Die avond was er geen trivia – Peter was in New York, Dan was er niet – en kon ik wel even ‘snel’ langs downtown, dacht ik… Ik had niet verwacht dat het ontzettend druk zou zijn… heel toevallig was er die avond de intocht van de kerstman. Na de intocht van Sinterklaas in Nederland is dat toch wel een hoogtepunt!

De intocht van Santa Claus

De intocht van Santa Claus op de brandweerauto van de plaatselijke Alpha Fire Company!

Met de brandweermannen als elfjes (of Zwarte Pieten)

Met de brandweermannen als elfjes (of Zwarte Pieten)

De intocht van de Kerstman! 

Het gebeurt elk jaar, de intocht van de kerstman, en het gebeuren concentreert zich rond Allen Street. De juwelier zit aan die straat, en daar moest ik zijn. Ik kwam in een menigte terecht vol ouders en kleine kinderen, die zich rond een podium verzameld hadden. Nu komt Sinterklaas aan op een boot of op een paard, en de kerstman komt normaal gesproken aan op elanden – maar de kerstman hier in State College… Elanden zijn hier schijnbaar moeilijk te vinden. En zo’n rode brandweerauto past natuurlijk goed bij dat rode pak van de kerstman.

Lighting of the tree!

En zo werd ook de grote kerstboom aan de rand van de campus in de verlichting gezet, door de kerstman. Ook heel interessant. Daarna waren er nog wel een paar kinderen die bij de kerstman op schoot gingen (natuurlijk meteen op de foto gezet, en daarmee meteen op Facebook) maar de grote meerderheid van die meute was meteen weg. Er was dus geen optreden of toneelstukje of zo, geen uitgebreider programma met muziek enzo zodat we dat in Nederland nog wel eens doen.

De megakerstboom bij de ingang van de campus

De megakerstboom bij de ingang van de campus

Sociaal gebeuren

En toch was dit een heel erg sociaal gebeuren. In nog geen half uur kwam ik eerst Karen en Dave tegen (collega’s) met hun twee kinderen Page (3 jaar) en Trevor (nog geen 1 jaar), even later kwam ik Kaley en Julie tegen (van SCYP), vervolgens Betsy en Charlie met Rin, en bij het weggaan liep ik nog Jessica (nicht van Emma) met haar twee kinderen tegen het lijf. Hoezo ingeburgerd!

Karen en Dave met een zenuwachtige Page!

Karen (met een klein stukje Trevor) en Dave met een zenuwachtige Page – want Santa komt er aan!!

Op schoot bij Santa

Op schoot bij Santa

5 gedachtes over “De intocht van Santa in State College!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s