Het nut van een garage in Pennsylvania

In Leusden hadden wij geen garage, maar een schuurtje (voor de fietsen). De auto stond op een parkeerplaats aan het pleintje voor ons huis. In ‘t Klooster hadden we weliswaar een garage waar in theorie een auto in zou passen (is volgens mij vroeger ook wel eens gebeurd), maar in de praktijk  stond ie vol met fietsen, vriezers, en freesmachines/boren/zagen/etc. van mijn pa. Nu hebben we WEL een garage.

Een garage heeft voordelen

Het hebben van een (grote) garage heeft voordelen. Net als mijn pa kan Michiel z’n gereedschap kwijt. En ja, onze auto past daar ook nog bij. Dat heeft zo z’n voordelen in de winter. In de winter wil het hier nog wel eens heel erg vriezen – min 20 graden is niet raar, min 30 graden komt ook voor – en het gebeurt ook nog wel eens dat het heel erg veel sneeuwt. Je moet er niet aan denken dat je dan elke ochtend, vier maanden lang, je auto moet schoonkrabben. En ontdooien voordat je er in stapt…

Deze weken, nu het zo warm is in de zomer – het is al een tijdje rond de 30 graden, is het voordeel andersom ook van toepassing. Als je auto de hele dag buiten in de zon staat, wordt dat gewoon een oven waarin je op je dashboard koekjes zou kunnen bakken, zo heet… In de garage is het een stuk koeler, en dat scheelt enorm. Je brandt je kont niet aan de stoelen, je kunt tenminste ademhalen…

En naast de auto passen ook onze fietsen en de zagen van Michiel nog in de garage. Wat een weelde. Ik had er nooit zo bij nagedacht waarom een garage hier in Pennsylvania zo handig zou kunnen zijn.

Hans Teeuwen 

Het deed mij allemaal denken aan het stukje van Hans Teeuwen over de combinatie van Amerika, garages, en zagen:

Amerika, Of de Verenigde Staten van Amerika is natuurlijk een enorm land. Qua oppervlakte hè.. Is het echt gigantisch. Als je het bijvoorbeeld vergelijkt met kleinere landen. Dan is het een stuk groter man! En er wonen ook heel erg veel mensen in Amerika. En het mooie is die kunnen daar ook allemaal wonen. In een klein land heb je gewoon minderrr ruimte. Je zou derhalve kunnen stellen dat de oppervlakte van een land en het aantal mensen dat in een bepaald land kan wonen dat da 2 dingen zijn die met mekaar te maken hebben. En dat kan je leuk vinden en dat kan je niet leuk vinden. Maakt niet uit; Het is zo.

Je zou het kunnen vergelijken met een zaag, of eigenlijk met meerdere zagen dan. En een garage, kijk als je een grote garage hebt hè! Heb je ook meer plek om daar een heleboel zagen neer te leggen, snap je? Heb je daartegen een klein garage? Jaaa jaaa, dan is het aantal zagen wat je daar kwijt kan beperkt. Je zou natuurlijk die kleine garage tot de nok toe vol kunnen stouwen met zagen, maar dan kan je je auto niet meer kwijt. En een garage is toch bedoeld om je auto kwijt te raken, en niet om er zagen neer te leggen.

Weet je wat het fijnste is? Zal ik eens zeggen wat het fijnste is.. Weet je wat het fijnste is? Zal ik dat eens zeggen? Als het allebei kan! Dat je dus en je zagen en je auto kwijt kan. Aaahhh! Maar dat is mooi hè? Kan je het je voorstellen of niet? Moet je eens doen, doe eens? Toe dan! Toe dan! Dat je dus en je zagen , maar dat is nog niet alles, en je auto kwijt kan. Schitterend! Is toch heerlijk man? In plaats van daar wat zagen en daar liggen wat zagen en daar liggen een paar en die auto staat god weet waar! Niks ervan! Hup de garage in met die rotzooi. En dan vragen mensen waar is de auto? In de garage..En de zagen? Ook!

Daar heb je dus een grote garage voor nodig.

– uit ‘Zagen’, van Trui, door Hans Teeuwen

3 gedachtes over “Het nut van een garage in Pennsylvania

  1. Ha! Dat zagen stukje kan ik me nog zo goed herinneren – geweldig!

    En ja, het is werkelijk geweldig om een garage te hebben. In Nederland hadden we er geen, in Duitsland wel, maar dat was een “one car garage” (oftewel een normaal formaat), en die stond dus vol met gereedschap en fietsen en motoren en daar paste geen auto meer bij. Hier moet ik er dankzij de hitte ook niet aan denken geen garage te hebben…niet alleen vanwege de hitte maar ook omdat de lak op mijn oude auto echt helemaal verkleurd was dankzij de zon.

  2. Leuk! Hier in Bogotá staan ook de meeste auto’s in een garage, maar vaak een gemeenschappelijke garage. Zo hebben wij een eigen plek in een grote garage onder het appartement. Ideaal.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s