Roofvogelupdate: Red Tailed Hawks!

Vorig jaar hadden we al een paar Red Tailed Hawks in de achtertuin. Het duurde toen even voordat ik door had welke roofvogel dat nou precies was. Het was heel erg indrukwekkend, zulke enorme vogels in de tuin! Dit jaar hebben we zelfs een nest van paar Red Tailed Hawks in de bomen achter onze tuin gehad. Ik zag het nest groeien door alle takken die de vogels af- en aan kwamen brengen. Zelfs nu ze een nest in de buurt hebbben blijven ze lastig te fotograferen, want 1) ze vliegen nogal snel weg als ze je door hebben, en 2) de bomen kregen steeds meer bladeren en zag ik het nest en de vogels steeds slechter. Alles bij elkaar over een paar maanden heb ik toch een paar mooie foto’s van Red Tailed Hawks – allemaal in de achtertuin gemaakt.

De volwassen Red Tailed Hawks

Eerst een paar foto’s van de volwassen Red Tailed Hawks. De rode staartveren van deze vogels zijn niet altijd goed te zien, maar het gaat wel elke keer om echte Red Tailed Hawks. Deze vogel hieronder was op jacht bij de buren en had op een gegeven moment ook z’n snack te pakken – volgens mij was het een eekhoorn.

Een volwassen red tailed hawk - op rooftocht bij de buren

Een volwassen Red Tailed Hawk – op rooftocht bij de buren

Het voordeel van een etende roofvogel: dan blijven ze tenminste even zitten. Het is ergens sneu, want hier wordt een vogel verhapstukt, maar het is wel een goede foto geworden.

Red tailed hawk - met een snack....

Red Tailed Hawk – met een snack….

En dan nog een ‘kontenfoto’ van een Red Tailed Hawk. Nu kan ik tenminste zien dat zo’n vogel inderdaad rode (nou ja, oranje) staartveren heeft!

Duidelijk een Red tailed hawk!

Duidelijk een Red Tailed Hawk!

Jonge Red Tailed Hawks

En dan zijn er nog twee jonge Red Tailed Hawks die uit het nest zijn gekomen. Ze blijven veel bij elkaar, doen elkaar veel na, en zijn nog wat kleiner dan hun ouders. Nog steeds heel erg indrukwekkend om te zien:

Een jonge red tailed hawk bij ons in de achtertuin

Een jonge Red Tailed Hawk bij ons in de achtertuin, wachtend op z’n broer

Red tailed hawks - wat zit daar beneden?

Jonge Red Tailed Hawks – wat zit daar beneden?

En wat zit daarboven?

En wat zit daarboven? Of “wat kijk jij nou?”

Ik kan echt uren naar die beesten kijken – ware het niet dat ze gewoon wegvliegen op een gegeven moment, en helemaal als ze mij zien!

2 gedachtes over “Roofvogelupdate: Red Tailed Hawks!

  1. mooi om naar te kijken, is de tuin van jullie nu leeg? geen eekhoorns, geen chipmunks, en de dikke buurkat, durft die dan wel in de tuin te komen?

    • Jawel hoor, nog steeds genoeg eekhoorns en chipmunks, soms een konijn en laatst nog een groundhog en zelfs een baby stinkdier. Heb ik laatst nog over geblogd. Die roofvogels zitten niet continue in de tuin, ze vliegen de hele wijk rond. Ze zitten er ook al sinds april-mei, zou niet best zijn als er verder niets meer aan beesten in de tuin komt. De rooie buurkat hebben we al een hele tijd niet meer gezien, die is geloof ik dood. Z’n broertje, een jongere grijze, dunnere kat loopt nog wel zo nu en dan in de achtertuin – totdat ie weggejaagd wordt.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s