Superbowl zondag!

Ik loop even wat achter – maar ik moet uiteraard nog even rapporteren over Superbowl Sunday! Dat was in ons geval een sociaal evenement.

Vrienden….

Net als vorig jaar hield Peter een social gathering bij hem thuis. Charlie en Betsy met Rin, Jess, Emma en Corey, Dan, Paul en Anna, Peter’s hockeymaatje Ben en z’n vriendin, en Michiel en ik vulden het huis. Hartstikke leuk. Jess had voor aankleding gezorgd. Zag er hartstikke leuk uit!

Ik, Michiel, Jess, Anna, Emma, en Peter daarvoor

Ik, Michiel, Jess, Anna, Emma, en Peter daarvoor

Ik, Emma, Jess en Anna

Ik, Emma, Jess en Anna

Eten….

Iedereen had eten meegenomen. En natuurlijk was er te veel eten, het was allemaal weer veel te lekker. In Amerika is Superbowl Sunday haast al net zo’n standaard ‘overeating’ dag als Thanksgiving… Wij hadden een stapel ‘Dutch pancakes’ meegenomen. Die kennen ze hier inmiddels wel van andere gelegenheden, zoals van tailgates. Nu weet ik inmiddels ook hoe de Amerikaanse voorkeuren voor Dutch pancakes zijn: niet appel, niet kaas, niet spek, maar kaas-en-spek natuurlijk (what was I thinking). Is wel makkelijk in de productie 🙂

Pannenkoeken, chili, kip-in-spek, desserts, quacemole, en heel veel zoetigheid!

Pannenkoeken, chili, kip-in-spek, desserts, quacamole, tatertots met sour cream, en heel veel zoetigheid!

Reclames….

Belangrijk: de reclames tijdens de superbowl! Die zijn haast net zo belangrijk dan de wedstrijd zelf. Leuk: Jess had Superbowl Commercial bingokaarten uitgedeeld. Degene die het eerste ‘Bingo!’ had, zou een sixpack speciaalbier winnen (uiteindelijk gingen Emma en Corey met de buit mee naar huis). Wat de inhoud van de reclames betreft: daar komt een apart blog over. Daar heb ik meer dan genoeg over te vertellen.

Weddenschappen…

En wel, gokken op de stand na ieder kwart. Met alle inleggen opgeteld was er per kwart 25 dollar te verdienen. Michiel en ik hadden ook een kwart ‘goed gegokt’ (Jess zelfs twee) – dus wat dat betreft hadden we een goede avond 🙂

Winnaars!

Winnaars!

En football. Dat ook nog

Ik zou het haast vergeten. In alle gezelligheid was er ook nog football. De wedstrijd ging tussen de Carolina Panthers en de Denver Broncos. En heel eerlijk, behalve dan dat de wedstrijd volgens mij vol stommigheden zat en dat uiteindelijk de Denver Broncos met Peyton Manning hebben gewonnen, kan ik er niet heel veel meer over zeggen. Er was te veel te zien in de reclames, te veel te zien in de halftime show, er was te veel gezelligheid bij Peter thuis, er was te veel te eten… en dan is er weinig tijd over voor nog wat anders.

Football lijkt bij de Superbowl een bijzaak geworden.

GAMEDAY!! Met heel veel bijzaken :-)

GAMEDAY!! Met heel veel bijzaken 🙂

 

5 gedachtes over “Superbowl zondag!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s