Toegevoegd op ons menu: Minnesota Chicken Wild Rice Soup!

Toen wij in Minnesota waren, kregen wij daar op onze eerste avond soep te eten. En niet zomaar eentje, nee, een regionale ‘Wild Rice’ met kip-soep. En die was lekker! Zo lekker dat ik het niet kon laten om ‘m ook te maken.

Wild rice

Wild rice – wilde rijst, maar niet helemaal – is een soort graan dat heel veel lijkt op rijst, maar het volgens Susan (de moeder van Peter) niet precies is. Het is een hele lange rijstekorrel in een bruin vlies, die, als je ‘m kookt, helemaal opkrult. Heel erg gezond, en heel erg lekker. Omdat het lang duurt voordat de korrel helemaal gaar is, komt ie vaak in soep voorbij.

Uitproberen!

Toevallig – ik kreeg van Tom en Susan een pakje echte wild rice uit Minnesota (met de hand geoogst, jawel). Ik had goed opgelet bij het eten van de soep: ik proefde ui, bleekselderij, wortel, kip, rijst, peper, wat kruiden, rijst, room… en ik heb goed onthouden hoe het smaakte.

Gewapend met mijn wilde rijst, mijn geheugen, en de recepten op internet heb ik kort na thuiskomst uit Minnesota meteen Susan’s chicken wild rice soep gekookt. Dat kwam goed uit: als je ziek bent (en ik voelde me belabberd die dagen) is soep het beste dat je kunt eten, vind ik. Ik heb meteen een grote pan gemaakt (dat was eerder een ongelukje, maar het kwam goed uit). De soep was goed gelukt, en werd naarmate de week vorderde steeds wat dikker. Oh wat was is lekker!

De Minnesota Chicken Wild Rice soep - omringd door kerstcadeautjes

De Minnesota Chicken Wild Rice soep – met rechts de bruine wilde rijst

En dus staat de Minnesota Chicken Wild Rice Soup hier vast wel vaker op tafel!

10 gedachtes over “Toegevoegd op ons menu: Minnesota Chicken Wild Rice Soup!

 1. het zal lekker zijn, ik geloof je direct, maar of het er nu smakelijk uitziet?????haha maar goed dat doet snert ook niet echt, haha. liefs.

  • Het was echt heel, heel erg lekker. Dit recept steeg met stip naar de top van mijn ‘lekkerste soep’-lijst! Lastig alleen dat jullie dit waarschijnlijk niet zo makkelijk kunnen maken – dit type wilde ‘rijst’ groeit alleen in Noord Amerika, en het zou me verbazen als die in Europa te koop zou zijn.

  • Jaaaa…. maar ook in de afdeling ‘witte rijst’ heb je heel veel variatie! Thaise jasmine rijst, Italiaanse arborio rijst, Indiase basmati rijst – die moet je echt niet door elkaar halen (risotto van basmati – dat lukt je niet eens)!
   Overigens, om rijst zelf wat interessanter te maken, kun je er ook eens een handje pitten, zaden en gehakt gedroogd fruit doorheen doen tijdens het koken. Of, heel makkelijk, kook de rijst eens in een groentebouillon (lukt ook met pasta). Is ie meteen smaakvol.
   Hier heb je overigens ook vaak de keuze voor ‘brown rice’ (bruine rijst) als alternatief voor de normale witte rijst – die bruine versie heeft het vlies nog en is wat gezonder. En ja, dan nog de zwart-bruine Minnesota wilde rijst… dat eigenlijk het zaad van een bepaald gras is, maar superlekker!

   • Haha nou ik ken hier maar 1 variant 😛 Dat idee van de noten en zaden is een heel goede! Mijn moeder kocht dat wel eens en is heel lekker.

  • Ik ga het recept binnenkort bloggen 🙂 Bleekselderij – hier in Amerika is dat celery, van die stokken… Belgen noemen het volgens mij ‘witte selder’. Ik maak onderscheid tussen bleekselderij (stokken) en bladselderij (dat lijkt op Italian parsley qua uiterlijk maar smaakt als bleekselderij). Ik denk omdat mijn ouders bladselderij in de moestuin hebben en dat standaard in de soep ging; voor bleekselderij moest ik naar de winkel.

 2. Pingback: Recept: Kippensoep met wilde rijst uit Minnesota | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s