Rustig aan op het blog… wegens een kersttripje!

De afgelopen dagen was het rustig op het blog. Daar heb ik drie redenen voor: 1) Ik heb sinds twee maanden wekelijkse medicijnen voor een nare infectie, en die medicijnen hebben nogal heftige en nare bijwerkingen waardoor ik vaak heel moe ben en heel duizelig, waardoor ik het de laatste tijd wat rustiger aan heb gedaan; 2) ik had weinig tot geen inspiratie voor blog-onderwerpen (wat wil je, na 498 blogposts… echt waar – ga maar tellen); en, hoofdreden: 3) de afgelopen dagen waren we op reis. En dan is het gewoon wat lastiger om te schrijven. Omdat er van alles te doen is, omdat bloggen in gezelschap onbeleefd is, en ook gewoon omdat er soms gewoon geen internet is.

Maar nu heb ik weer wat tijd om te schrijven, ik zit aan het einde van mijn ‘week’ (dus de bijwerkingen zijn nu het minst), we zijn weer thuis, en ik heb weer heel wat nieuwe dingen ervaren en gezien waardoor het blog-inspiratiebakje weer aardig vol zit. Dus: here we go! Consequentie van deze vertraging is dat ik NA de kerst over de kerst vertel… Sorry!

Naar Peter in Minnesota!

Wij waren rond de Kerstdagen niet in Nederland. We zijn afgelopen zomer in Nederland geweest, de tickets zijn vrij prijzig, volgende zomer komen we weer, en we kunnen het eigenlijk niet maken om weer drie weken naar Nederland te gaan. Nu is het geval dat bijna al onze vrienden uit State College vertrekken tijdens de kerstdagen, om de feestdagen bij hun familie te vieren. Wij waren nog niet eens aan het bedenken wat wij dan zouden gaan doen – totdat Peter ons uitnodigde om de feestdagen bij hem en zijn familie in Minnesota te vieren. Dat leek ons wel wat!

Dit was nog in State College. Op de foto met Santa (zijn baard liet los... schattig)

Dit was nog in State College. Op de foto met Santa (zijn baard liet los… schattig)

De echte Kerstman ziet er natuurlijk zo uit!

De echte Kerstman ziet er natuurlijk zo uit!

En zo zijn wij op ‘roadtrip’ naar Minnesota geweest. Zondag 20 december zijn wij uit State College vertrokken, op woensdag 23 december kwamen we in Minnesota aan. Op maandag 28 december vertrokken we weer naar State College, en daar kwamen we dinsdagavond laat weer aan. We hebben onderweg de staten Pennsylvania, Ohio (Cleveland), Indiana, Illinois (Chicago), Wisconsin (Madison), Minnesota (Minneapolis/St.Paul), en Iowa (Iowa City) (en vervolgens weer Indiana-Illinois-Ohio-Pennsylvania) gezien. Zo kunnen we weer wat staten op het lijstje afkruisen!

Wat een weer…

Allemachtig, wat was het een avontuur qua weer. Bij vertrek in State College was het een graad of 10. Waren wij in State College gebleven, dan hadden wij met kerst maar liefst 18 graden gezien. In Minnesota was het kouder, maar niet zo koud als normaal het geval zou zijn. Die kou kwam er wel: wij hebben met maar liefst min twaalf een hele footballwedstrijd buiten gezeten (in een buitenstadion….), en ook hebben we op de terugweg recht door de winterstorm ter grootte van heel Europa gereden die het hele oosten van Amerika platlegde. Dat was een avontuur!

Een storm ter grootte van  heel Europa!

Een storm ter grootte van heel Europa!

Komende dagen volgen de reisverslagen!

7 gedachtes over “Rustig aan op het blog… wegens een kersttripje!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s