Cleveland – The Mistake on the Lake 

Op de zondag voor Kerst vertrokken wij op weg naar Minnetonka, in Minnesota. Dat ligt toch nog zo’n 1000 mijl (dus 1600 kilometer) verderop. We konden op zich wel met het vliegtuig, dat was sneller en misschien uiteindelijk wel goedkoper geweest. En ondanks het winterweer (nou ja… het was veel te warm in State College) besloten we om de auto te pakken, en de reis naar Minnesota op te delen in een paar stukjes. Onze eerste overnachting was in Cleveland, in Ohio.

Ik kende Cleveland eigenlijk niet zo goed… ik had ooit iemand horen zeggen dat Cleveland ‘the mistake on the lake’ was – maar dat bleek achteraf op het oude footballstadium te slaan, en dat is inmiddels verbouwd, dus niet meer van toepassing. Cleveland ligt bij het Eriemeer en ligt zo’n 100 kilometer van de grens met Pennsylvania af, en is zo’n 5 uur rijden vanaf State College (dat is ‘dichtbij’ in Amerika). Er wonen zo’n 400.000 mensen.

Mystery hotel 

Nu bleven wij maar een nachtje in Cleveland, en was het dus niet zo belangrijk voor ons waar we zouden slapen. Op Expedia vond ik een ‘mystery’ hotel met een (volgens Expedia voor hun doen) zeer afgeprijsde kamer – maar in ruil daarvoor zouden we er pas achterkomen wat het ‘mystery’ hotel precies was na het boeken. Nothing to lose – dus huppa, geboekt – en het bleek het Hyatt Regency hotel te zijn, een zakenhotel dat normaal veel en veel duurder is. Mooi!

De hal van het mystery hotel in Cleveland - een zeer indrukwekkende arcade!

De hal van het mystery hotel in Cleveland – een zeer indrukwekkende arcade!

Arcades  

Raar: op zondag bleken er heel veel restaurantjes dicht te zijn. En ook the Great Lakes Brewery (brouwerij met restaurant en bar) bleek dicht te zijn. Dat was even tegen de verwachting in… We zijn het stadscentrum – naast het hotel, makkelijk – ingelopen. Er waren daar een paar ‘arcades’ (overdekte winkelstraten, in het Nederlands heten die dingen passages geloof ik) met superleuke kleine winkeltjes. We zagen een winkel met allemaal houtgraveerwerk en we zijn ook een winkel met snoep en frisdrank (met hele special frisdranken) ingelopen.

Een winkel met frisdrank uit de hele wereld en snoep uit de hele wereld (maar geen drop)

Een winkel met frisdrank uit de hele wereld en snoep uit de hele wereld (maar geen drop)

The Butcher and the Brewer 

Uiteindelijk hebben we gegeten bij een andere kleine plaatselijke brouwerij-met-restaurant: ‘The Butcher and the Brewer’. Wat hebben wij lekker gegeten – onder andere een kaas-vleesplankje met huisgemaakte eendenpate die werkelijk niet beter kon, en ‘pork belly’ die zo zacht was dat het smolt op mijn tong… (dat was het Butcher-slager gedeelte). Michiel heeft er lekkere biertjes gedronken – weliswaar niet bij Great Lakes maar dit was een goed alternatief (dat was het Brewer gedeelte).

The Butcher and the Brewer

The Butcher and the Brewer

West Side Market 

De volgende ochtend gingen we weer verder. We zijn eerst nog even langs de West Side Market geweest – een overdekte markt met allemaal ‘vers’-verkopers: groente en fruit, vlees, vis, kaas, brood… Wat een weelde, wat een weelde, en wat rook het overal lekker en wat zag het er allemaal geweldig uit. We hebben een superverse italiaans brood gekocht bij de bakker, gerookte honey ham bij de slager, een lokale smeerbare geitenkaas bij de kaasboer, en fruit bij de groente- en fruitstal. Koffie en thee erbij en wij hadden een heerlijk ontbijt!

West Side Market

West Side Market

... met heel veel vlees. Uiteraard!

… met heel veel vlees. Uiteraard!

2 gedachtes over “Cleveland – The Mistake on the Lake 

  1. Leuk uitstapje! Moet ook wel lachen om die 5 uur. Hier is 5 uur rijden ook dichtbij, maar veel letterlijker. Alleen maar 200 km rijden binnen die tijd is heel normaal Haha. Dat hotel ziet er trouwens wel super mooi uit. Wat een mazzel zeg!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s