Amerikaans fenomeen: de homecoming parade!

Ik loop een beetje achter met mijn blog – normaal gesproken vertel ik zo snel mogelijk over wat ik mee maak, maar in dit geval loop ik een dag of tien achter, want er is veel te veel noemenswaardigs gebeurd. Dus ik heb wat in te halen… En we beginnen met de homecoming parade!

Wat is homecoming?

Op Amerikaanse universiteiten is het een normaal jaarlijks gebeuren dat alumni van Penn State, dus ex-studenten, terugkeren naar hun alma mater, de universiteit dus. Penn State, footballgek dat ze daar zijn, plant dat natuurlijk in een weekend waarin er een homegame is. Dus komen er dat weekend heel, heel veel oudstudenten naar State College. Dat kunnen dan studenten zijn die net een jaar weg zijn, of die al tien, twintig jaar weg zijn – en dan vaak elk jaar terugkomen.

Homecoming Grand Marshall… en nog veel meer

In die homecoming week (en homecoming weekend) wordt er een hoop georganiseerd. Borrels met alumni, feestjes, tentoonstellingen… er komen dan ook altijd diverse ‘boards of visitors’ bestaande uit alumni naar diverse colleges om advies te geven over de invulling van het curriculum. En in die week worden er ook diverse studenten uitgekozen voor (ere)baantjes. Zo is er een hele homecomingcommissie die alles organiseren. En wordt een homecoming koppel uitgekozen, en is er ook een Grand Marshall – typische een bekende Amerikaan die aan Penn State heeft gestudeerd, dit keer een voor mij onbekende presentator van Comedy Central.

Hari en Akshaya, Karen en Dave, Steph en familie en ik bij de homecoming parade

Hari en Akshaya, Karen en Dave, Steph en familie en ik bij de homecoming parade

Homecoming parade

Dat homecoming koppel  en de Grand Marshall hebben ook een ereplaatsje tijdens de homecoming parade – een optocht vol met praalwagens gemaakt door studenten (in een paar avonden bier drinken, dat wel, het is geen corsowagen zoals we dat in ’t Klooster gewend zijn…), lopende groepen alumni van allerlei lokale afdelingen (‘chapters’) die snoep uitdelen, auto’s met hooggeplaatste universiteitspiefen, de brandweer, het leger, dans- en twirlgroepen, en de marching bands van zowel de plaatselijke highschool en natuurlijk onze eigen Blue Band. Het duurt zo ongeveer 2 uur voordat alles langs is geweest.

De Alpha Fire Company rijdt ook mee

De Alpha Fire Company rijdt ook mee

Studenten die in het leger zitten doen ook altijd mee

Studenten die in het leger zitten doen ook altijd mee

De marching band van de high school in State College

De marching band van de high school in State College

Gezelligheid

De homecoming parade was vrijdag een week geleden. Een aantal mensen van de business school hebben de gewoonte om na het werk te verzamelen op een punt langs de route, om samen de parade te bekijken. Omdat die parade ook hartstikke leuk is voor kinderen, komt vaak de aanhang ook naar kantoor en nemen eventuele kids mee. En zo stond ik met Hari, Akshaya en hun zoontje Virat, Dave en Karen met hun kinderen Paige en Trevor, Stephanie met haar man en haar kinderen, en Brent (supply chain) met vrouw en kinderen. Pizza erbij, dekens, stoelen… en kijken maar!

En volgend jaar doen we dat ook weer!

De Nittany Lion is er ook bij

De Nittany Lion is er ook bij

Een 'float' - een praalwagen gemaakt van propjes gekleurd papier

Een ‘float’ – een praalwagen gemaakt van propjes gekleurd papier

6 gedachtes over “Amerikaans fenomeen: de homecoming parade!

 1. he, wat leuk dat ze zoiets organiseren en dat met een optocht, gezellig, en dan zit ik aan deze kant het verhaal nog een keer te lezen van het corso, pff. maar afgelopen corso zijn wij de schuur weer in gegaan, dit keer bij wagenbouwersgroep hebbes, beviel goed en hebben het gele bottleshirt uitgedaan en een groen hebbesshirt aangedaan.

  hoelang rijden ze in state college met een propjeswagen, tien jaar bijvoorbeeld? hier op de kadoelerschool maken de kinderen, na het corso, ook propjeswagentjes en hebben ze een echte optocht in de gangen van de school, dit alles in het klein natuurlijk en niet zo groot als bij jullie, wel grappig om te zien.
  stel eens voor op de universiteit dat het ook met bloemen kan, hahaha. dikke kus uit klooster.

  • Ik heb geen flauw idee hoe lang ze al homecoming parades doen. Volgens mij al jaaaaren…. maar het wordt natuurlijk wel steeds anders van karakter. Wat betreft bloemen – nee joh, dat kost ze hier veel te veel tijd. Studenten moeten studeren, en uitgaan!

  • Ja, die Penn State Hummer reed inderdaad mee, compleet met rare kerel met blauw haar! En de ambulance die ik ook eens eerder op een tailgate heb bekeken, reed ook mee! (Goed onthouden hoor, zussie!!)

  • Klopt als een bus. En het is allemaal zo nationalistisch/paternalistisch als het maar kan. Trots zijn op je land, leger, universiteit, brandweer, het kan allemaal! Maar het was wel gezellig, en allemaal heel positief ingesteld natuurlijk.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s