Sociaal druk Labor Day weekend (deel 1 van 2)

Afgelopen weekend was het een heel druk en bovendien extra lang weekend. Er zat namelijk een extra dag aan vast wegens Labor Day. Grappig: Labor Day is een vrije dag ter ere van de werkende mens (jaja, de ironie). Een verslag van het weekend in twee delen…

Vrijdag: Wine, tapas, and jazz

Nou, dat tapas was overdreven, die jazz ook, en die wijn, dat was ook eigenlijk maar een glas… maar toch hebben we een leuke avond gehad. Afgelopen vrijdag zijn we met Paul en Anna, en Martin en zijn vrouw Nora naar een lokale wijnmakerij geweest, de Mount Nittany Winery bij Boalsburg in de buurt. Vorig jaar ben ik eens eerder op een wijn-en-bier-tour langs lokale brouwerijen en wijnmakerijen geweest, dus ik wist al dat ze hier ook lokale wijn maken, maar het komt nog steeds vrij vreemd over als je opeens door de wijngaard loopt, in Pennsylvania…

Wijngaard in Pennsylvania

Wijngaard in Pennsylvania

Hoe dan ook, het was erg gezellig. Het eten was ook wel prima, maar ik had er wat meer van verwacht – ik dacht (veel te Europees natuurlijk) aan een ‘pairing’ van eten en wijn: dat je bijvoorbeeld ham te proeven krijgt, met een bepaalde rode wijn, en dat dan zowel die ham als die wijn veel beter smaken dan apart. Maar dat was het dus niet. Het was gewoon een koud buffet, waar je een glas van hun eigen wijn bij kreeg. De jazz hebben we amper meegekregen… achtergrondmuziek, dus. Naderhand zijn we nog wat gaan drinken bij Gigi’s, een restaurant in de buurt, wat nog heel erg gezellig was. Een mooie avond!

De setting van de wijn, tapas en jazz avond

De setting van de wijn, tapas en jazz avond

De lokale wijnen

De lokale wijnen

Zaterdag: Drive-in

Zaterdagavond zijn we met Peter en Emma naar een drive-in bioscoop geweest in Philipsburg. Dat was voor mij en Michiel een primeur. We hebben twee films gezien (dat is normaal in een drive-in, twee of zelfs drie films achter elkaar kijken). We hebben gekeken naar Inside Out (erg goed) en Jurassic World (ook prima en best visueel indrukwekkend).

De Super 322-drive in (aan highway 322)

De Super 322-drive in (aan highway 322)

De hele drive-in ervaring was erg speciaal – ik ga binnenkort in een aparte blogpost uitleggen hoe een drive-in precies werkt… Een super-Amerikaans fenomeen dat helaas op z’n retour is… Wij hebben er drie op rijdafstand (dat wil zeggen, op een uur rijden). De drive-in in Philipsburg is bijvoorbeeld bijna een uur verderop en dat is hier een acceptabele afstand om te rijden voor een film. Waarschijnlijk is dat meteen de reden waarom ze er twee achter elkaar doen… Je moet het maar volhouden!

 

10 gedachtes over “Sociaal druk Labor Day weekend (deel 1 van 2)

 1. hallo, zo heeft iedere stad of dorp zo zijn eigen ding, wij hebben bloemencorso, hahaha.
  lijkt mij leuk om in een wijnboomgaard rond te lopen.
  prettige dag vandaag, kus voor jullie.

  • Ik denk dat het ‘ding’ van State College de football weekenden zijn, met de tailgates, Blue Band, en de rest van de gezelligheid eromheen. Voor ruim 100.000 man per keer…! Toch heeft het bloemencorso nog steeds een speciaal plekje in mijn hart hoor. Afgelopen weekend ook weer even Zundert gekeken… Kan het niet laten!

  • Dat verschilt heel erg per werkgever. Bij Penn State (daarmee bedoel ik de staf, niet de faculty) krijgen ze 8 vakantiedagen per jaar doorbetaald. Dat zijn Nieuwjaarsdag, Memorial Day, Independence Day, Labor Day, Thanksgiving, en de periode van 24 december tot 1 januari.
   Faculty (zoals ik) hebben geen vakantiedagen, wij mogen dat een beetje zelf bepalen. Dat werkt hier heel anders dan in Nederland.

   • Nou, die 8 zijn de feestdagen alleen maar hoor, zoals wij in Nederland 1e en 2e Kerstdag hebben, Pinksteren, Pasen… Er zijn nog meer vrij in te vullen vakantiedagen (maar niet zoveel als in Nederland) en ook bijvoorbeeld ‘sick days’ (kennen we niet in Nederland). Dit zal ik binnenkort eens uitzoeken en bloggen!

 2. Ben benieuwd naar je drive-in verhaal! Lijkt me best leuk om eens mee te maken in plaats van dit alleen in films te zien. Grappig eigenlijk hoeveel we al over Amerika weten door al die films 🙂

 3. Pingback: Sociaal druk Labor Day weekend (deel 2 van 2) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s