Sociaal druk Labor Day weekend (deel 2 van 2)

Afgelopen weekend was een extra lang weekend vanwege Labor Day – dat was maandag en was een extra dag vrij. En het weekend zat ook nog eens helemaal vol, want vrijdag-zaterdag-zondag-maandag was er wat gepland! Vrijdag hadden we een wijn, tapas en jazz avond in een lokale wijnmakerij, en zaterdag zijn we naar een drive-in geweest. Zondag hadden we een verjaardag, en maandag organiseerden wij zelf een barbecue get-together.

Zondag: Andy’s verjaardag

Andy, de zwager van Emma, was zondag jarig en werd 40 jaar oud. Amanda, Emma’s zus en Andy’s man, organiseerde een ‘bonfire’ en Peter, Michiel en ik waren ook uitgenodigd. Wij tailgaten altijd met Emma’s familie en zijn ook altijd welkom met feestdagen, dus wij vonden het wel een goed idee om heen te gaan. Leuk om te weten: het concept ‘bonfire’ – kampvuur’ – komt van het woord ‘bonefire’. Met mountain pie’s (een soort tosti’s met pizzasaus, kaas en pepperoni), sloppy joe’s (een soort tosti’s met ready-made bolognaisesaus erin), hotdogs en s’mores (cracker met een plakje Hershey-chocolade, een geroosterde marshmellow en nog een cracker) hebben wij vreselijk slecht typisch Amerikaans gegeten. Het werd het erg gezellig.

Wij hadden ook een cadeautje voorbereid, dat enige uitleg behoeft. Vorig jaar, tijdens een van de tailgates had Andy te diep in een bierblikje gekeken en was vrij vrolijk dronken. Nu duren tailgates soms vrij lang, zeker als de wedstrijd pas om vier uur (of erger nog, om acht uur) begint en de tailgate al om tien uur begint, en is er dus alle kans om behoorlijk aangeschoten te worden. Nu is Andy een grote kerel, en toch raakte hij die bepaalde dag vrij snel z’n limiet… En toen gebeurde dit: wij waren met z’n allen al aangeschoven op de tailgate. Toen een collega van Andy langskwam wilde hij ons allemaal introduceren. “This is Peter, this is Johanna, this is Mike, this is Pranav…” en toen volgde “And these are my bitches…” (wat waarschijnlijk een stuk makkelijker was om uit te leggen dat we bij de universiteit werken enzo…). Nu is zo’n uitspraak in preuts Amerika best wel een ding, dus wij keken daar nogal van op. Maar Andy is de beroerdste niet (zeker niet), en hield het vrolijk vol, ook tijdens andere tailgates.

En dus hadden we het idee gevat om een t-shirt te laten maken, met de typische ’40’ met zijn naam op de achterkant, en zijn briljante uitspraak op de voorkant (aangevuld met een pijltje links en een pijltje rechts). Ik heb nog met Emma gecheckt of zo’n t-shirt door de beugel kon… Zondag kreeg Andy z’n t-shirt – en echt, ik heb nog nooit iemand zo blij gezien met een t-shirt met daarop een dronken uitspraak!

Andy's custom t-shirt

Andy’s custom t-shirt – op de tafel bij de Rathskeller!

Andy was blij met z'n t-shirt

Andy was blij met z’n t-shirt

Maandag: Barbecue bij ons thuis

Slecht, slecht: wij hadden nog nooit het trivia team uitgenodigd. En dat moest maar eens, een aantal mensen waren zelfs nog nooit bij ons thuis geweest… Deze Labor Day maandag kwam goed uit. Nora was dit weekend bij Martin, Chris was in State College en niet bij Christy in Washington, Paul en Anna waren er ook, en Charlie en Betsy waren inmiddels voldoende bijgekomen van de bevalling van hun dochter. We hebben Rin meteen kunnen bekijken, wat een mooi meisje… Ze sliep er een beetje doorheen, maar mama Betsy was erg blij met haar stroopwafels, Nederlandse Nijntje-knuffel en Nijntje-muziekdoosje. Samen met Dan en Peter maakte dat het groepje compleet, en hadden we in totaal (inclusief ons) 11 mensen op ons deck. Half Labor Day feestje, half housewarming, half Michiel’s verjaardag. Het was gezellig!

Gezelligheid op het deck

Gezelligheid op het deck

Grilling and chilling!

Grilling and chilling!

Op het menu stonden ‘mijn’ lamsgehaktburgers met Nederlandse geitenkaas (van Verhage uit Luttelgeest!), Amerikaanse hamburgers (zelf gemaakt), kipsate (zelf marinade gemaakt – en bijzonder goed gelukt) met satesaus van Wijcko (meegenomen uit Nederland), garnalenspiesjes, groentespiesjes, tabbouleh salade, een groene salade, vers fruit, en ciabatta met zelfgemaakte kruidenboter. Het geheel was heel aardig gelukt, we hadden heel weinig over…

Druk bezig met groentespiesjes!

Druk bezig met groentespiesjes!

Grappig: kipsate bestaat hier niet. Dat betekent dat ik de marinade zelf moest maken (en dat lukte heel goed, met gember, knoflook, komijn, sjalotjes, bruine suiker, sojasaus-bij-gebrek-aan-ketjap…). En satesaus kennen ze hier ook niet… Als de Wijcko pot leeg is, moeten we dus ook zelf aan de slag om satesaus te maken!

3 gedachtes over “Sociaal druk Labor Day weekend (deel 2 van 2)

 1. oh prachtig, wat een gezelligheid op het plattie.
  en wat me opvalt, jullie zitten nog in zomerkleren, hier is de kachel al weer aan smorgens.
  en de bloemen bloeien nog.
  en michiel, wat is het gazon groen.
  en hendrieke en robin, jullie ook tailgaten? oh oh afloop horen we nog, hahaha.
  liefs van deze kant.

  • Het was hier de afgelopen weken tussen de 25 en 32 graden. Heerlijk (maar wel wat benauwd ’s nachts soms). Vandaag is het stevig afgekoeld en zit het rond de 20 graden, maar dat wordt volgende week weer rond de 25… (heerlijk). Ik heb gisteren voor het eerst sinds drie maanden sokken met schoenen gedragen. Ik heb echt drie, vier maanden alleen maar slippers aangehad!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s