Drinking our way across PA!

Aldus de slogan van de bier- en wijntour van afgelopen weekend, georganiseerd door SCYP. Waarbij ‘PA’ staat voor Pennsylvania. Een hele hoop mensen die meegingen ken ik inmiddels (handig, zo’n relatief kleine stad): Veronica en Manny, Pranav, Jake, Devin, Jason en Monica, Allie, Joanna, Frank (en nog echt heel wat meer mensen). Het was een superintensieve dag, maar wel heel erg gezellig!

Trend: lokale brouwerijen en wijnmakerijen

Een week eerder, tijdens Pints for Pets, was het me ook al opgevallen: er zijn hier een hoop lokale brouwerijen. Er zijn ook best wat lokale wijnmakerijen (opvallend, gegeven het klimaat hier). Ook hier in State College zijn er lokale brouwerijen: de Happy Valley Brewing Company en Otto’s (allebei ook restaurants). Dan krijg je overigens wel rare brouwsels van: ‘abrikozenbier’ en ‘chocolate stout’.

Brookmere

De State College Young Professionals hadden afgelopen weekend een bustour langs verschillende plaatselijke brouwerijen en wijnmakerijen rond State College georganiseerd. Afspreken om kwart voor negen op een parkeerplaats bij een winkelcentrum, en dan met z’n allen de bus in, op weg naar de eerste wijnmakerij, Brookmere bij Belleville. En vervolgens om half tien ’s ochtends (!) de eerste slokjes wijn geproefd. En ik was niet eens in Italie! Bij die wijnmakerij kregen we ook een rondleiding langs de gebouwen. Er is een grote proefzaal, een trouwzaal, een bed-and-breakfast… mooi hoor. Grappig: Brookmere ligt in Amish-country, dus ik zag onderweg nogal wat Amish op hun koetsjes rondrijden.

Brookmere - wijn proeven om half tien 's ochtends (!)

Brookmere – wijn proeven om half tien ’s ochtends (!)

Drunken Monkey

Het volgende adres was de ‘Drunken Monkey’, een brouwerij gevestigd op een nogal duister industrieterrein, omringd met oude, vervallen fabriekspanden. Wel een mooie omgeving voor foto’s, maar het gaf ietsje minder vertrouwen in de bierproeverij. Het duurde vervolgens een dik uur voordat we bij het volgende adres zouden aankomen, en iedereen was inmiddels goed wakker, dus het was tijd voor bus-trivia. Nou nou, ik heb liever de donderdagse trivia in de Rathskeller – daar weet ik meer bij te dragen dan bij deze versie!

Op dit industrieterrein is de Drunken Monkey brouwerij gevestigd...

Op dit industrieterrein is de Drunken Monkey brouwerij gevestigd…

Troegs 

Na de trivia kwamen we aan bij Troegs, een grote, in Pennsylvania vrij bekende brouwerij in Hershey. Dat was superprofessioneel georganiseerd: een (zeer!) goede keuken – handig, want het was tijd voor de lunch, rondleidingen, een bar waar je ‘beer flights’ kunt bestellen. Misschien ligt het aan mij onbekendheid met bier, maar het ‘flight’-concept waarbij je mini-glaasjes van meerdere smaken kunt proberen ken ik alleen van wijn, niet van bier. Maar goed, voor alles is een eerste keer. Overigens, naast Troegs ligt het Hershey-park, dat is een amusementspark met tig achtbanen. Daar is ook de Hersheyfabriek van de Hershey-chocolade (wereldwijd vrij groot in de chocolade-business). Daar kun je ook rondleidingen krijgen, met proeverij en al, maar dat hebben we gelukkig overgeslagen.

Beer flights - kleine glaasjes om te proeven

Beer flights – kleine glaasjes om te proeven

 

Het biermenu van Troegs

Het biermenu van Troegs

Cassel Vineyards

Na het bezoek aan Troegs was ik goed moe. Gelukkig konden we even slapen in de bus voordat we op het volgende adres aankwamen: Cassel Vineyards. En dat was het waard. We kregen een rondleiding in de wijngaard zelf (dat is interessant) en we kregen uitgelegd hoe het wijn-maak-en-bottel-proces werkt. Daarna een proeverij, we mochten een stuk of zes, zeven wijnen proeven. Op basis van een enkel slokje (gelukkig maar!) kun je gek genoeg na een beetje training goed bepalen of een wijn lekker is of niet. En er zat een hele lekkere tussen. Met Pranav en Veronica heb ik een doosje gekocht. Die kan Michiel mee helpen opdrinken.

Cassel Vineyards. Met druiven uit Pennsylvania

Cassel Vineyards. Met druiven uit Pennsylvania

SCYP-ers op Cassel Vineyards

SCYP-ers op Cassel Vineyards

Pizza Boy Brewing Company

Het laatste adres, Pizza Boy Brewing Company, was meer een pizzaria met een hele grote bierkaart en veel biertjes op de tap dan een echte traditionele brouwerij. Een pizzapunt verder (geen bier voor mij dit keer) en vervolgens weer de bus in. Na weer een uur of anderhalf rijden kwamen we vervolgens rond half tien ’s avonds weer in State College aan. Allemaal ongeveer nuchter (een uitzondering daargelaten), maar ik had wel een enorm opgeblazen gevoel. Mijn darmen (voor de duidelijkheid: niet mijn maag en ook niet mijn hoofd) waren het duidelijk niet eens met al dat gist en al die verschillende meuk… maar goed, het was gezellig en daar gaat het om!

Devin als touroperator die het programma aan elkaar praat

Devin als touroperator die het programma aan elkaar praat

Een gedachte over “Drinking our way across PA!

  1. Pingback: Sociaal druk Labor Day weekend (deel 1 van 2) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s