De studenten zijn terug!

Want het herfstsemester is weer begonnen. En in een stadje als State College, een echte ‘college town’ waarbij de bevolking daalt van 100.000 tijdens de rest van het jaar naar 50.000 in de zomer, merk je dat heel erg!

Wat gebeurt er?

Het heet ‘Move-in weekend’. De studenten komen weer terug en komen weer in hun dorms of hun studentenhuizen wonen. Vaak zijn ze in de zomer elders geweest: bij hun familie thuis, of op stage bij een bedrijf in een andere stad. En die zijn maandag weer met hun lessen begonnen, en dus zijn ze afgelopen weekend massaal weer teruggekomen.

Een deel van de studenten is nieuw, de eerstejaars. Die wonen (verplicht) in de dorms. Vaak worden die studenten weggebracht en geinstalleerd door hun ouders, die er meteen een weekend van maken. En dat betekent:

  1. file rijden in State College,
  2. gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt door te veel mensen die niet weten hoe ze hier moeten rijden – zo zijn er weer een hoop mensen geweest die tegen het verkeer inreden op College Avenue (eenrichtingsverkeer… au),
  3. overvolle supermarkten omdat alle nieuwe en terugkomende studenten hun koelkasten weer volstoppen – en als ma en pa mee zijn, gebeurt dat ook nog eens met gezond spul,
  4. overvolle Walmart en Home Depot-achtigen, want de studentenkamers moeten natuurlijk ook deels opnieuw worden ingericht,
  5. op zaterdagavond was het meteen weer oppassen op de weg voor schaarsgeklede, loslopende, aangeschoten studenten, die meteen weer vol het uitgaansleven indoken rond downtown.

Voordelen!

Ach, het move-in weekend duurt ook niet zo lang, en het heeft ook zo z’n voordelen. Er is weer reuring! Er is weer routine! Degenen om wie het gaat (wat betreft onderwijs dan) is weer terug, en dat vind ik eigenlijk wel gezellig. Ja, okee, er zijn ook weer rijen bij de eettentjes downtown, maar ze zijn tenminste allemaal weer open. Het football weekend begint weer, en dus gaan we weer tailgaten (gezellig).

En, belangrijk, de vrienden en collega’s zijn weer terug en dus is er weer regelmatig trivia!

5 gedachtes over “De studenten zijn terug!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s