Tuinupdate

Vorig jaar heb ik niet zo goed opgelet wat er allemaal bij ons in de tuin staat aan vaste planten. Dus dat is een verrassing. En Michiel heeft natuurlijk ook een hele grote zak wilde bloemenzaad gestrooid, en een voor een bloeien die nu. Ook dat is een verrassing… wat zit er tussen? Tijd voor een tuinupdate, in foto’s.

Wilde bloemen

Naast witte bloempjes en paarse bloempjes is het nu tijd voor gele bloempjes. Geen idee hoe het allemaal heet, maar het is wel gezellig!

Witte en roze bloemetjes

Witte en roze bloemetjes

En nu ook gele bloempjes!

En nu ook gele bloempjes!

Zelfs bij de brievenbus! Maar die stonden er vorig jaar vast ook al.

Zelfs bij de brievenbus! Maar die stonden er vorig jaar vast ook al.

Tomaten, paprika en aardbeien

Onze eigen kweek gaat nog niet zo hard. Van de drie aardbeienplanten is er eentje dood, en de andere twee lijken nog in winterslaap te zitten. Wij hebben niet genoeg zon op dezelfde plek voor aardbeien. Ook de drie paprikaplanten doen het niet zo best. Eentje heeft een misvormde paprika in productie van drie centimeter groot, en de rest doet niets. De twee tomatenplanten doen het nog het best: eentje is groot maar heeft geen vruchten, de ander is bezig drie hele tomaten op te kweken. En van mijn vier basilicumplantjes zijn er twee dood, maar de anderen doen het goed. Dat ging in Nederland toch beter!

Tomaten in wording. Wel drie!

Tomaten in wording. Wel drie!

Wel hebben we achterin de tuin een struik ontdekt die – naar het nu lijkt – bramen gaat opleveren. En een stuk meer dan alle tomaten, paprika en aardbeien bij elkaar!

Bramen in wording!

Bramen in wording!

Lelies

Een mooie en grote verrassing: de vorige bewoners hielden van lelies! We hebben echt heel veel soorten en kleuren. Niet al te veel per soort, maar toch. Mooi! Verder staan er heel veel hosta’s in de tuin, en die bloeien allemaal. En de rozenplant die we van Eelco en Joana kregen slaat ook aan!

Een donkerrood-gele lelie

Een donkerrood-gele lelie

Een oranje lelie

Een oranje lelie (deze waren grotendeels afgeknabbeld door de herten)

Een gele lelie

Een gele lelie

Een felrood met gele lelie

Een felrood met gele lelie

Een roze met witte lelie

Een roze met witte lelie

Een roze met gele lelie

Een roze met gele lelie

En een witte lelie!

En een witte lelie!

Dan nog een roos in bloei...

Dan nog een roos in bloei…

... en heel veel hosta's!

… en heel veel hosta’s!

Maar, nu niet en masse denken dat wij een bloemenzee hebben, hoor. Het zijn niet voor niets allemaal close-ups! Want als je het van een afstandje bekijkt is alles toch nog heel erg groen! Op zich is het groen houden van de tuin al een uitdaging met al die schaduw. En dan zijn bloemen helemaal moeilijk – zeker met drie strenge winters van ons.

Onze achtertuin is toch nog heel erg groen

Onze achtertuin is toch nog heel erg groen – het is goed zoeken naar al die lelies!

4 gedachtes over “Tuinupdate

  1. Een kleine correctie. Die bloemen bij de brievenbus komen ook van het wilde bloemenzaad (vertelde Michiel me zojuist). Met dat verschil dat die plek vol in de zon staat, en de bloemen daar heel groot groeien, terwijl ze in de schaduwrijke achtertuin vrij klein blijven.

  2. Misschien wat lupinen van ma meesmokkelen naar Amerika? Je zou niet zeggen dat je zulke mooie bloemen in je tuin hebt als je die laatste foto ziet. x

    • Michiel had ook lupinen gezaaid (zaten in die wilde bloemen mix). Ons tijdelijke konijn heeft die echter allemaal opgeknabbeld…
      Goed idee om lupinezaadjes mee te nemen, maar dat mag absoluut niet. Je mag geen vlees, vruchten, zaden e.d. invoeren op het vliegveld. Doe je het wel en ze pakken je, dan overtreed je de wet. Dit vanwege biohazards en zo, misschien zijn die bloemen wel besmet met het een of ander. Dus doe maar niet…

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s