Net als in de film: de ijscoman…

“Twiedelie twiedelie twiedelieeee…” Ja, echt, het is net als in de film: wij hebben soms een ice cream truck in de straat. Je hoort ‘m van ver, want de ijskar speelt een bepaald riedeltje, ‘and it goes on and on and on and on…’ Daarbij, omdat onze wijk 1) vol zit met doodlopende straatjes, de onze inclusief, en 2) vol zit met gezinnen met kinderen die graag ijsjes lusten (zeker met warme weer!) duurt het lang, heel lang, voordat de ice cream truck met z’n twiedelie liedje verdwenen is.

Assortiment

Helaas, helaas… onze ijskar had geen schepijs (dus het was geen Bosma’s ijs uit Steenwijk – was dat maar zo!!). In dit geval waren het voorverpakte ijsjes. Die ken ik hier nog niet zo goed – ik eet haast geen voorverpakt ijs – dus dat was weer een ervaring. Ik probeerde een waterijsje, type ‘raket’, te vinden. Ik vond wel zoiets (de ‘Bomb Pop’, versie rood-wit-blauw) – alleen wel drie keer zo groot. Everything is big in America. Het ding was wel lekker, ik vermoed dat ze echt fruit hebben gebruikt, alleen veel te groot.

De Funky Freezer ice cream truck voor ons huis

De Funky Freezer ice cream truck voor ons huis

Hier hebben ze natuurlijk hele andere merken en ijsjes dan onze vertrouwde Split en de Cornetto van Ola. Hoewel… het split-ijsje is schijnbaar uitgevonden in Latrobe, Pennsylvania (zo’n 100 mijl/160 kilometer hiervandaan), heb ik me laten vertellen.

IJsjes van zomaar een ice cream truck

IJsjes van zomaar een ice cream truck

Waterijsjes van het type ‘uitschuiver’ (lemonade bevroren in een lange rechthoek) hebben ze hier ook. Dat zijn de typische ‘popsicles’. Ook daarvan hebben ze grote versies. Ik heb er eentje gegeten van een halve meter lang. Dan ben je wel even bezig!

Horrorfilm

Terug naar de ijskar in onze straat….Waarom weet ik niet, maar het liedje van die ijskar doet me denken aan een horrorfilm. Zo’n eentje waarin een enge kerel kinderen lokt met het liedje van de ijskar, die kinderen ‘hup’ de vriezer in trekt, en er dan mee wegrijdt. De bron van deze associatie? Geen idee. In dit geval zat er geen enge kerel in de ijskar, maar een scholier van een jaar of 16 met een vakantiebaantje. In het filmpje hieronder – even doorklikken voor de email abonnees – hoor je het filmpje. Bij voorbaat excuses, mocht dit urenlang in je hoofd blijven zitten!

Ik kan me wel goed voorstellen dat je helemaal knettergek wordt van dat liedje – daar had ik al last van terwijl ik nog geen uur in gehoorafstand van die truck was. Moet je nagaan hoe die arme jongen er aan toe is na een dag ‘twiedelie twiedelie twiedelieee…’. Dan zou ik ook agressief worden (gericht op de muziekinstallatie, dat dan weer wel!).

5 gedachtes over “Net als in de film: de ijscoman…

 1. wat leuk een ijscoman in de straat! hier was dat vroeger ook maar wanneer dat gestopt is? ik zou het niet weten. een ijsje van een halve meter? hoe hou je die bevroren, tijdens het eten?
  leuk dat de raketten de kleuren hebben van de nederlandse vlag.
  liefs.

  • Die van een halve meter was zo’n uitschuiver in een plastic zakje, dus dat kan prima. En wat betreft de Nederlandse ijscoman – ik kan me Bosma IJs nog herinneren. Die had gelukkig een bel, niet zo’n liedje!

 2. heb hier bij je “bovenburen” nog niet gehoord. Heet is het hier ook.
  Lekker zo’n liedje zeg…. Arme jij. Ben helaas geen ijs fanaat. Ben gek op water. fles vullen, in vriezer en dan volgende dag iets bijvullen en je hebt gegarandeerd uren lang heerlijk koud water! Of zwarte koffie! Dat is waar ik zo’n beetje op leef met dit weer qua drink.
  Groet uit het Noorden.
  Wilma

  • Ik ben ook geen fan van ijs hoor. Veel te vet of veel te zoet, en ik krijg er dorst van. Heel soms (2x per jaar maximaal) een softijsje, dan ben ik wel weer voorzien.
   Ik leef ook op water, en dat hoeft van mij ook niet eens koud te zijn… Ik ben erg blij met onze Amerikaanse koelkast met watertapper en ijsblokjesmachine (hoewel ik die laatste ook maar heel weinig gebruik).
   Enne… gelukkig komt de ijskar met z’n twiedelieeee liedje niet heel vaak – het is pas de derde keer dat ik ‘m gehoord heb. Dat is ook maar beter zo!

 3. Je zou zelf een horrorflmscenario kunnen schrijven. Ik dacht even aan de film/het boek It van Stephen King, waar een clown kinderen lokt….

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s