Vrijwilligerswerk in de ‘bouwmarkt’

Michiel is dagelijks druk met klussen in ons huis, en dat gaat zeer prima. Maar het is ook wel eens leuk om wat anders te zien dan het huis, de tuin, en de Home Depot. Sinds een week of twee is Michiel begonnen met vrijwilligerswerk bij de ‘ReStore’, van de vrijwilligersorganisatie ‘Habitat for Humanity’.

Mag dat wel? 

Voor degenen die het zich afvragen: mag Michiel wel werken met zijn visum? Nee… Michiel mag niet werken. Michiel mag wel vrijwilligerswerk doen, maar alleen als dat vrijwilligerswerk echt niet betaald wordt, en ook geen andere betaalde baan ‘inpikt’. Hij kan dus niet bij de Home Depot aan de slag gaan, omdat zijn werk anders gedaan zou worden door een betaalde kracht. Maar vrijwilligerswerk bij een vrijwilligersorganisatie mag dus wel.

Habitat for Humanity

Een van die plaatselijke vrijwilligersorganisaties is Habitat for Humanity. Die organisatie doet twee dingen: 1) ze bouwen en verbouwen huizen voor mensen met weinig geld, en 2) ze hebben een bouwmarkt, de ‘ReStore’, gerund door vrijwilligers, die gedoneerde bouwmarktspullen verkopen. Die spullen zijn soms restpartijen van winkels en fabrieken, en soms zijn het tweedehands spullen afkomstig uit huizen en showrooms.

De ReStore

De ReStore

Net een bouwmarkt, alleen dan wat kleiner

Net een bouwmarkt, alleen dan wat kleiner

Wat doet Michiel daar? 

Alles wat maar nodig is. Michiel heeft schappen met tegels opnieuw opgezet (wat anders gaat dan in een GAMMA: bij een GAMMA heb je een standaard ruimteplan gebaseerd op wat de klant wil, bij de ReStore hangt de winkelinrichting af van wat het aanbod van dat moment is). Michiel heeft een keertje een stellage verstevigd en geschilderd (want niets wordt zomaar weggegooid). Michiel heeft keukenkastjes gerenoveerd. Hij heeft ovens, baseboard heaters, wasmachines en andere apparaten getest en zonodig gerepareerd, en klaargemaakt voor verkoop. Vandaag is Michiel meegeweest met de pickup-truck spullen ophalen.

Stellingmateriaal, verstevigd en geschilderd

Stellingmateriaal, verstevigd en geschilderd

Dat vrijwillligerswerk is natuurlijk sowieso goed, want het is voor een goed doel… maar het is ook voor Michiel interessant. Zo oefent hij z’n Engels, en komt hij verschillende mensen tegen die later, in de zoektocht naar werk, misschien handig kunnen zijn. En zoiets staat ook gewoon goed op zijn CV. En hij vindt het ook leuk om te doen, ook belangrijk!

De stelling met wasbakken

De stelling met wasbakken

Het testen, repareren en schoonmaken van tweedehands apparaten

Het testen, repareren en schoonmaken van tweedehands apparaten

6 gedachtes over “Vrijwilligerswerk in de ‘bouwmarkt’

  1. Dit is leuk nijs zol ik zeg’n. Dus het begun is er! ( t énde nog vast niet) Strak plan om zo oen blik ies een beetien te verruum. De complimenten !

    • De ReStore zit in Bellefonte, op zo’n twintig minuten van huis. En nee, dat gaat niet op de fiets (wegens geen fietspaden, en vanwege het koude weer). De Home Depot is een stuk dichterbij!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s