Dinner Club: Aflevering ‘Friendsgiving’

Deze week is het ‘Thanksgiving’ (daarover later een keertje meer). In dat kader had onze ‘Dinner Club‘ (maandelijks eetclubje, elke keer is iemand anders aan de beurt om het diner te maken) bedacht om deze maand een potluck diner te maken, genaamd ‘Friendsgiving’. Het idee was nu niet dat een enkel iemand alles zou maken, nee, dit keer was het een potluck principe waarbij iedereen iets zou meenemen. Dat was afgelopen vrijdagavond.

Bij ons

Deze maand hebben wij iedereen over de vloer gehad: in ‘mijn’ maand woonde ik nog in mijn sabbatical home, dus ze waren hier nog niet geweest… en wij hebben ook een grote tafel waar iedereen aan past. Dus: Friendsgiving was bij ons. Voordat iedereen aan tafel ging, heb ik iedereen uiteraard rondgeleid in het huis. Volgens mij vonden ze het allemaal erg indrukwekkend. En vooral de stijl is ze onbekend – een witte keuken?!

Gerechten

En sohee… het was lekker! Iedereen had erg zijn best gedaan. De gerechten hebben we verdeeld over de tafel en de ‘bar’ bij de gootsteen en zo hebben we er een buffet van gemaakt. Wat had iedereen gemaakt?

  • Ruben en Sam hadden gegratineerde spinazie gemaakt. En ook ‘stuffing’ (een soort broodgerecht met vlees en groenten en een hoop kruiden erbij, typisch thanksgiving… normaal vul je er de kalkoen mee) naar een familierecept van Ruben. Sam had ook ‘bannock’ gemaakt, een soort brood-cakejes uit de Indiaanse keuken (dus ‘native American’ Indiaans – die met de veer). Die stuffing was briljant, en die bannock erg speciaal en zeer smakelijk.
  • Pranav had Indiase kipbroodjes gemaakt (met linzen, ui, tomaat… superlekker) (dus Indiaas – die met de stip).
  • Philip en Lauren hadden pittige kipgehaktballetjes gemaakt in buffalosaus, en ‘quadruple’ (vierdubbele) chocolate chip cookies.
  • Miranda had een macaroni and cheese meegebracht, dat gaat er altijd wel in!
  • Kayla en Joachim hadden bij wijze van dessert chocolade cakepops (klein taartje op een stokje) gemaakt, en die opgeleukt als kalkoentjes. Dat had tijd gekost… maar oh zo schattig!
  • Michiel en ik hadden twee bladerdeeghapjes gemaakt: eentje gevuld met zalm en gorgonzola (geen foto… maar was erg lekker), de andere met prei, champignons en kruidenkaas (die waren zo op…).
Superlekker friendsgivingdiner!

Superlekker friendsgivingdiner!

De kalkoentjes van Kayla

De kalkoentjes van Kayla

 

In Amerika hebben ze er een woord voor: ‘entertaining’ (dat wil zeggen, gasten ontvangen of ‘mensen over de vloer hebben’). Het is wat lastig te vertalen in het Nederlands… Maar, ons huis is goed geschikt voor ‘entertaining’, hebben we proefondervindelijk vastgesteld. Het was erg gezellig (en dat woord is weer heel lastig om in het Engels te vertalen!).

 

Dinner Club! Aan onze eettafel in de sunroom

Dinner Club! Aan onze eettafel in de sunroom

 

5 gedachtes over “Dinner Club: Aflevering ‘Friendsgiving’

  1. Wauw, ik sta elke keer weer versteld hoe dat gaat met het eten daar. Echt dat moeten ze hier ook introduceren, dat iedereen iets meeneemt. Nu doen we dat eind december als jullie komen:) maar wat moet ik toch meenemen!? Mag ik nog wel heel goed overnadenken. Zoveel lekkers en diversiteit dat jij iedere week krijgt, super!

  2. Pingback: Laatste Dinnerclub-editie van het jaar | Johanna goes USA!

  3. Pingback: Dinner Club. Aflevering Turkije! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s