Met Bob Barker naar Big Island

Ik had gepland om dit blog eerder te publiceren, maar door een stroomstoring lukte dit niet… vandaar nu met enige vertraging: het verslag van ons weekend in Minnesota. Deel 1, want er is genoeg gebeurd om dit in meerdere delen op te splitsen!

Bootfeestje

Peter en z’n familie wonen aan het Lake Minnetonka, een fantastisch mooi meer. Dat meer heeft heel veel baaien en kleinere meren die allemaal samen tot het Lake Minnetonka behoren. In het midden van het merensysteem ligt ‘Big Island’ – en dat veranderde de zaterdag voor 4 juli in een waar feesteiland. Het schijnt elke zaterdag in de zomer te gebeuren, en in het weekend van ‘the 4th of July’ is het feestje nog groter. Peter, Emma, Michiel en ik gingen samen met paar van z’n vrienden op Peter’s speedboot naar Big Island. Eenmaal daar werd de boot voor anker gelegd, kwamen de coolboxen tevoorschijn, muziek erbij… en uiteraard de zonnebrandcreme. Het was een graad of 28, en continue zonnig (zo nu en doen moesten we even afkoelen in het meer). Geweldig – geweldig.

Met de speedboot naar Big Island

Met de speedboot naar Big Island

Peter had z’n boot aangelegd aan de rand van het gebeuren…. Er lagen zo’n 300-400 boten, zij aan zij, met allemaal rubberbanden en foammatten, en duizenden feestende jongeren. Het leek een beetje op een drijvende tailgate. Op een gegeven moment zijn we – al wadend door het water, dat tot mijn oksels kwam – door twee rijen boten heen gelopen, tussen allemaal feestende mensen door. Indrukwekkend hoor…

De waanzin bij Big Island (foto van iemand anders)

Peter en z’n boot

Peter heeft ooit een keer ‘The Price Is Right’ (Prijzenslag in het Nederlands) gewonnen, en een van de hoofdprijzen was een boot (andere prijzen waren een basketbalspel en een zwabber). Die boot ligt bij z’n ouders thuis. Peter noemt ‘m The Bob Barker (Bob Barker is de Hans Kazan van The Price is Right). Wij hebben er na jaaaaren voor gezorgd dat de boot ook daadwerkelijk Bob Barker is gaan heten… met echte bootletters… (stiekem, terwijl Peter niet keek). Of ze er lang op blijven zitten, weet ik niet – ze zitten immers een beetje scheef 😉

Stiekem letters plakken

Stiekem letters plakken

Peter bekijkt het eindresultaat

Peter bekijkt het eindresultaat

‘s Avonds: etentje in de haven

Na het feestje op het meer (uiteraard stond ik weer ‘droog’ vanwege mijn medicijnen, maar dat vond ik helemaal niet erg) zijn we ‘s avonds wezen eten met Peter’s broer Chris en zijn vrouw Ashley, die we afgelopen kerst ook hadden gezien. We gingen eten aan de andere kant van het meer – en dus gingen we weer met de boot. Leuk is dat, gewoon de boot pakken – zeker als het langer zou duren met de auto!

Michiel voelde zich die avond echt heel slecht worden – waarschijnlijk een zonnesteek(je) opgelopen. Heel veel water drinken en een nacht goed slapen deden hem goed; de volgende ochtend was ie weer de oude. Klaar voor de volgende dag!

2 gedachtes over “Met Bob Barker naar Big Island

  1. mooi weekend + maandag gehad zo te zien.
    is het water op temperatuur? om te zwemmen bedoel ik.
    zijn er nou veel muggen? of kennen ze ook mietsen? liefs

    • Het was absoluut lekker warm water. Het is niet al te diep, het warmt dus vrij goed op. Muggen – ja zeker; mietsen – zeker ook, die heten hier gnats. En ja, die muggen weten me hier ook te vinden.

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s