Amerikaanse televisie

Voordat wij naar Amerika vertrokken hebben wij onze televisie/HD recorder/DVD speler/stereo surround set verkocht. In het eerste half jaar hier zat ik in een sabbatical home dat alleen een oude TV had in de basement – die ik nooit heb aangezet. Nu hebben we een TV overgenomen van een collega van mij, en kunnen we weer TV kijken. En… deze TV heeft HBO on demand, en ook Netflix!

Themakanalen

Wij hebben zonder te liegen honderden televisiekanalen. Dat is zo ongeveer het standaardpakket. Daar zitten heel veel sportkanalen tussen, heel veel filmkanalen, en vooral heel veel themakanalen, waarvan sommige best onzinnig zijn. Voorbeeld: er is een themakanaal voor het Big Ten college football. Dat zijn 14 teams, en die spelen alleen in het weekend wedstrijden. Gedurende de andere dagen van de week worden er herhalingen van wedstrijden uitgezonden, en die wedstrijden kunnen rustig 5 jaar geleden zijn gespeeld. Hoe relevant dat is, is mij de vraag…

Een ander kanaal is HGTV: Home and Garden TV. Daar hebben ze ons voor gewaarschuwd, gegeven dat wij met een verbouwing bezig zijn. Op dit themakanaal zitten ontzettend veel programma’s over huizen kopen, verbouwen, en dergelijke. Bijvoorbeeld het programma ‘Love it or List it’: een familie/stel wil veranderen van huis, hetzij via een verbouwing, hetzij via een verhuizing. Een makelaar laat de familie 3 nieuwe huizen zien, ondertussen laat een architect het huis verbouwen. Aan het einde ziet de familie het verbouwde huis dat er vaak zo veel beter uitziet dat ze weer helemaal verliefd zijn op hun oude huis (of het met winst verkopen en toch gaan verhuizen).

On Demand

Maar al die themakanalen, net als andere, normale televisiekanalen, hebben ontzettend veel reclameonderbrekingen. Niet van die lange, 7-minuten durende reclameonderbrekingen die we in Nederland gewend zijn, maar veel meer, kortere reclameonderbrekingen. En oh boy, wat is dat irritant… (soms ook wel humoristisch danwel interessant, maar gedurende een film of serie… vooral irritant).

Een oplossing daarvoor is On Demand televisie, en daar zijn ze in Amerika wat verder in dan in Nederland. Via onze kabelaar hebben we HBO On Demand (met tig films en series), Infinity On Demand (met tig films en series) en ook Netflix (met nog meer films en series). Het grote voordeel van Netflix is dat hele seizoenen van een serie te streamen zijn. En dat zonder reclames.

Gevaarlijk: Bingewatching

Maar… dat ‘on demand’, zonder reclames kunnen bekijken van series is gevaarlijk. Je kunt zomaar tig afleveren achter elkaar kijken. Nu lukt ons dat niet – niet alleen omdat wij te weinig tijd hebben, maar ook omdat wij dat niet volhouden… twee, drie afleveringen van drie kwartier (dus de lengte van een film) is meer dan voldoende voor ons. Maar, op die manier hebben we wel in een week of 10 alle seizoenen van de serie Breaking Bad gezien (ter vergelijking: een collega van mij heeft dat binnen twee weken afgerond – de laatste 16 afleveringen op 1 dag!!). Iets wat anders over een periode van 5 jaar of zo zou worden uitgezonden. Hele goede serie overigens!

Momenteel kijken we House of Cards, een serie over Amerikaanse politiek. Dat is een goede serie, en ook nog eens leerzaam voor ons buitenlanders. Eens kijken hoe lang we daar over doen!

4 gedachtes over “Amerikaanse televisie

  1. Jullie raken al helemaal ingeburgerd, zoveel tv kijken! Ligt er natuurlijk wel aan hoeveel aflevering en seizoenen er zijn van elke serie. Moet eerlijk zeggen: als ik een goede serie zie op de Nederlandse tv, download ik die ook zodat ik het volgende seizoen al kan zien wat in Amerika op tv was.

    Ziet mijn oog nu goed dat je de opbouw van je blog hebt veranderd? Ik zie nu rechts allemaal kleine fotootjes?
    Liefs x

    • Zoveel televisie kijken wij niet hoor… al die reclame.. 😦
      En wat betreft het blog, ja, dat klopt. Ik had eerst een slideshow met een twintigtal (inmiddels oude) foto’s. Ik heb ze wat geupdate en er maar een lange lijst van foto’s van gemaakt. Ik vond het wel leuk staan 🙂

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s