De leste mooie dag van ’t joar misschien

Hier in State College zit een van de grootste weerdiensten van de wereld: Accuweather. Hoe dat komt? Vanwege Penn State. Als onderdeel van de landbouwuniversiteit die Penn State heel erg lang was, heeft Penn State veel geinvesteerd in een grote meteorologieafdeling. En die meteorologieafdeling is uitgegroeid tot een bedrijf, dat inmiddels een groot deel van de smartphones wereldwijd van het weer voorziet. Zo’n lokale weersdienst houdt ook het lokale weer goed in de gaten. En dat moet ook wel, want niets is zo veranderlijk als het weer in State College!

Dinsdag 28 oktober: Indian Summer met 24 graden…

De afgelopen weken is het hier al serieus koud geweest. Handschoenen aan, dikke jas aan, extra dekens op bed, kachels aan… alle winterdingen hebben al hun opwachting gemaakt. En toen kwam er afgelopen dinsdag ineens een Hele Warme Dag tussendoor. Accuweather voorspelde 24 graden. Heh? Kan niet kloppen… Maar toch wel. 24 graden. Een heerlijke, zwoele, warme dag. Zelfs toen ik naar buiten kwam (zonder jas uiteraard), was het nog warm. Een ware Indian Summer, met verkleurende bladeren aan de bomen (kale bomen zowat), en de geur van barbecue van de buurman die buiten staat de grillen.

Daar waar ik dinsdag voornamelijk op kantoor zat, zat Michiel op de fiets (verstandig). Michiel heeft een rondje van 66 kilometer gefietst dinsdag, richting het zuidwesten. Want, en ik citeer Skik (al eens eerder gedaan): dinsdag was het “de leste mooie dag van ’t joar misschien”.

 

Jaloers? Dan even doorspoelen naar drie dagen later.

Zaterdag 1 november: Sneeuw 

En van die magistraal mooie dinsdag, met een mooie herinnering aan de prachtige zomer hier in State College van het afgelopen jaar, gaan we keihard naar onder het vriespunt op vrijdagnacht. Met sneeuw erbij. Een koufront komt onze kant op. Ik hoorde zelfs berichten van een paar inches (dus een centimeter of 5) sneeuw… Brr!!!

Wat een temperatuurswisselingen. Je zou er verkouden van worden!

4 gedachtes over “De leste mooie dag van ’t joar misschien

  1. En dat klagen wij hier meteen als er een paar graden verschil in een paar dagen dat onze weerstand/gezondheid t niet trekt en dat we allemaal ziek worden;) x

    • De verschillen binnen de dag zijn ook heel groot. Het kan makkelijk min 5 zijn ’s nachts en dan 18 graden in de middag. Was in Austin, TX ook zo. Daar word je heel makkelijk ziek van!

  2. wel 66 kilometer met bulten, sommige zijn enorm, michiel: diep respect,

    hebben jullie ook winterbanden op de auto? of is dat net als in nederland niet verplicht?

    het warmtefront schijnt nu hier heen te komen, groetjes van deze kant.

    • Winterbanden – heb ik nog geen idee van. Ik heb ook nog geen reclames of zo gezien. En eerlijk gezegd weet ik ook niet zeker of ik wel ‘zomerbanden’ onder de auto heb. Amerikanen zijn hier niet zo van overheidsbemoeienis, dus het lijkt mij sterk dat het verplicht is. Maar het zou wel gewoon broodnodig kunnen zijn om winterbanden te halen, anders komen wij de straat niet eens op!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s