Everything pumpkin

(Oftewel, “alles pompoen” – maar dat klinkt niet zo boeiend.)

Je wordt er tegenwoordig zo ongeveer mee doodgegooid: pompoenen. Voor veel mensen staat het herfstseizoen in dit deel van Amerika in het teken van pompoenen (pumpkins). Je kunt ze krijgen bij de Home Depot en de Lowes, bij de Wegmans, op de Farmer’s markets, bij de Michaels (nepperts)… je struikelt er zowat over. Wat moeten ze met al die pompoenen? Wat doen ze er hier toch mee? Nou… best veel. Een lijstje:

Pumpkin carving

Pompoenenfestival bij het Arboretum

Pompoenenfestival bij het Arboretum

Heel veel kinderen, en ook heel veel volwassenen, doen aan pumpkin carving – met andere woorden, het insnijden/graveren van pompoenen, om er vervolgens een kaarsje of ander lampje in te doen zodat je een soort pompoenlantaarn krijgt. Hartstikke leuk. Ik weet inmiddels dat je, zodra je een pompoen kerft, dat ding binnen een week verrot is. Nu kun je daar met bijvoorbeeld haarlak wel wat aan doen, maar toch… al dat werk, voor zo kort plezier…

 

Naast de deuren

Heel veel mensen leggen pompoenen naast hun deuren. In setjes van drie of vijf, al dan niet in een vormpje gesneden. Waarom? Geen idee. Het is herfstachtig, denk ik. Het lijkt een beetje op het gebruik in Nederland om sierkalebassen naast de deuren te leggen… daarvan begrijp ik ook het nut niet, eerlijk gezegd.

In huis

Veel mensen hebben ook veel pompoenachtige dingen in huis. Lampjes, schaaltjes, allemaal in pompoen thema. Met hier en daar een herstblad erbij voor de sfeer. En, gek genoeg, er is hier zelfs ‘pompoengeur’ beschikbaar, in een spuitbus. Voor de sfeer. Alles voor de sfeer…!

In eten en drinken

In het seizoen krijg je hier ook te maken met pompoenen op het menu. Nu kun je van pompoenen uitermate goed soep koken, maar hier kunnen ze er werkelijk alles mee. Pumpkin muffins, pumpkin pie en pumpkin koekjes, pumpkin saus, pumpkin risotto… Mijn persoonlijk favorieten:

1) de pumpkin-pecan-cheesecake van de CheeseCake Factory (afgelopen zaterdag – Corey en Emma hadden ‘m mee naar de Ohio State tailgate. Oh boy… lekker).

2) de pumpkin spice latte koffie van de Starbucks (echt serieus lekker. Ik vermoed dat er geen echte pompoen in zit, maar toch…. Oh boy… lekker).

De pumpkin spice latte van Starbucks

De pumpkin spice latte van Starbucks

Halloweensnoepjes

Binnenkort is het hier Halloween. En dat is een goede reden om heel veel snoepjes uit te voeren in een pompoen-uitvoering. Bijvoorbeeld, Reese’s peanut butter cups (Linda, wat voor jou? Chocolade gevuld met pindakaas….) maar dan met pompoen erbij, speciaal voor het seizoen.

Binnenkort maar weer eens pompoensoep maken!

Hershey's Kisses met pompoen

Hershey’s Kisses met pompoen

M&Ms, speciaal met 'pumpkin spice'

M&Ms, speciaal met ‘pumpkin spice’

11 gedachtes over “Everything pumpkin

  • Ik heb geen idee. We nemen wel een zakje mee volgende keer (zonder pompoenenversie), maar volgens mij zijn die dingen ook wel in Nederland verkrijgbaar… Mocht je echt wanhopig zijn en ze NU willen proberen 😉

  • Zeker is het corso veel erger. Zo’n pompoen kerven kost je ook maar een uurtje of zo… Maar toch!
   Volgend jaar moet ik er ook maar aan. Ik val toch een beetje uit de toon zonder pompoen bij de deur!

 1. recept voor pompoenensoep vraag robin, hij kan het heerlijk koken.
  het was een prachtig gezicht al die uitgesneden pompoenen, als ik de foto zie geniet ik weer. groetjes.

  • Ik heb zelf in Nederland ook een paar keer pompoensoep gemaakt, een recept is dus niet nodig. Het lastigste is het snijden van die pompoenen – maar gelukkig verkopen ze hier pompoen in stukjes. Scheelt een hoop ellende en een hoop tijd!

 2. Ik hou van pompoensoep! En van pompoen uit de oven en van pompoen curry! Heerlijk!
  Zo’n pompoen voor de deur leggen: dat heet denk ik sfeer ofzo;)

 3. Pingback: Halloween! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s