Verbouwingsupdate – de slaapkamers

Nu Michiel buiten klaar is met het onderhoud, is hij tegenwoordig erg druk met het opknappen van het huis. Vooral de slaapkamers zijn de afgelopen tijd hoofdproject geweest. De boel schoonmaken, een nieuw likje verf… het doet echt wonderen. Tijd voor een update.

Alles opnieuw in de verf

Michiel heeft ontzettend veel geschilderd in de drie slaapkamers:

 • Natuurlijk de plafonds (die waren geel)
 • En de muren (ook geel, of roze, of blauwig…)
 • En de plinten (die waren eikenhout)
 • En de raamkozijnen (ook eikenhout)
 • En de deuren (eikenhout…)
 • En de deurkozijnen (ook eikenhout)
 • En de louvredeuren van de inbouwkasten (ook eikenhout)

En die zijn nu allemaal wit en lichtgrijs, en dat ziet er echt een heel stuk frisser uit!

En ik som dit nu heel makkelijk op, maar het is echt een pukkel werk…Want voordat je kunt schilderen, moeten eerst de muren worden hersteld. En moeten er eerst heel veel tape worden geplakt. En ontvet en geschuurd… De deuren en de louvredeuren zijn allemaal met de spraypainter gedaan, en ook daarvoor moet je heel wat plannen: stellage maken (om te drogen), spraypainter vullen, schilderen, en de spraypainter weer schoonspoelen.

Slaapkamer - muur, 'in process'

Slaapkamer – muur, ‘in progress’

Slaapkamer - kozijn, 'in process'

Slaapkamer – kozijn, ‘in progress’

En zo ziet het er nu uit. Netjes, toch?

En zo ziet het er nu uit. Netjes, toch?

Deurbeslag

Ik heb het al eens eerder gezegd: the devil is in the details. Er zijn een aantal projectjes in ons huis die een creatieve oplossing vereisen. Zo hebben wij bijvoorbeeld overal messingkleurige deurklinken en messingkleurige scharnieren. En als je net alle muren wit en alle deuren en kozijnen grijs hebt gemaakt, wil je geen messingkleurig deurbeslag hebben. Dat moet dan nikkelkleurig zijn. En dus heeft Michiel alle deurbeslag, en ook alle schroefjes waarmee al dat deurbeslag vastgeschroefd zit, geschilderd. En wel met zijn nieuwe favoriete doe-het-zelf-hobbyding: de verfspuitbus. En het werkt als een trein.

Heel veel deurbeslag

Heel veel deurbeslag

Ontvet en klaar om geschilderd te worden... Inclusief alle schoefjes

Ontvet en klaar om geschilderd te worden… Inclusief alle schoefjes

De hal. Met grijze deuren en nikkelkleurig deurbeslag

De hal. Met grijze deuren en nikkelkleurig deurbeslag

Radiatoren

In de slaapkamers zijn ook alle kachels onder handen genomen. Eerst van de muur halen, dan de kachels demonteren, vervolgens 30 jaar stof eruit halen, dan ontvetten, en dan met de spuitbus erover. Michiel heeft ook daar inmiddels de slag te pakken – alle kachels zien er weer als nieuw uit. Het is vervolgens nog wel altijd weer prutsen om de kachels weer aan de muur te zetten zodat ze ook weer werken, elektrisch gezien, maar ook daar komt Michiel altijd wel weer uit. Overigens, ook de thermostaten (ook ruim 30 jaar oud) worden geschilderd, bij gebrek aan vervangende thermostaten… En dat is ook een mooie oplossing!

 

Ontzettend stoffige radiatoren!

Ontzettend stoffige radiatoren!

Ventilatoren

En dan hebben de drie slaapkamers nog allemaal een ventilator, met lamp eraan. Die dingen waren messing met kersenhout, en dat kwam echt zeer ouderwets en truttig over. Omdat Michiel inmiddels zeer behendig is met de spuitbus, heeft hij geprobeerd om die ouderwetse dingen een tweede leven te geven, in plaats van ze meteen te vervangen. Al het metaal is nu nikkelkleurig, en de ventilatorbladen zijn nu donkerpaars. En dat ziet er echt heel mooi uit!

De ventilator, uit elkaar gehaald

De ventilator, uit elkaar gehaald

De ventilator, bijna weer als nieuw

De ventilator, bijna weer als nieuw

Nog even een voor- en een na: onze eigen slaapkamer

Voor het contrast: dit is de verbetering… Voor (tijdens de bezichtiging) en na:

Voor

Voor

Na

Na (gordijnen komen nog)

7 gedachtes over “Verbouwingsupdate – de slaapkamers

 1. Weer een mooi blog om de dag mee te beginnen:) Het lijkt alsof degenen die in het huis hebben gewoond uit de oertijd kwamen f is dat in Amerika nou eenmaal de stijl? Het is in iedergeval een stuk frisser geworden. Slim bedacht van het overspuiten van het beslag, zo hebben we hier de schakelaars van de slaapkamer overgespoten en het blijft nog zitten ook.
  Mooi gedaan Michiel! (en Johanna natuurlijk ook)

  • Hee Klaas. Ik vrees dat het hier nu eenmaal de stijl is. Het is ook echt supermoeilijk om bijvoorbeeld een strakke ventilator te kopen, zonder al die frutsels en details eraan… dus vandaar onze poging om de ventilatoren over te spuiten. De schakelaars (lichtknopjes en stopcontacten) zijn we wel aan het vervangen (daar helpt overspuiten niet tegen…) maar de thermostaten van de radiatoren hebben we wel overgespoten. En ook dat helpt een heel eind! En ja, het blijft nog zitten ook!
   (enne, ik heb hier bitter weinig aan geholpen – of het moet zijn dat ik een enkele keer heb geholpen met het inhangen van de deuren of zo… Meeste is Michiel!)

 2. Goedemorgen, Michiel en Johanna, het is geweldig mooi geworden, complimenten.
  Wat hebben jullie al veel werk verzet, wat kan een likkie verf veel doen.
  Groet van deze kant.

 3. Pingback: De Green Card (1 van 2): de aanvraagprocedure | Johanna goes USA!

 4. Pingback: Klusupdate! De basement (en meer) | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s