Weekendverslag!

Afgelopen weekend was weer een erg druk weekend. Vrijdag, zaterdag, en zondag stonden er dingen in de agenda. Ik hoor jullie denken, zo’n druk sociaal leven heeft Johanna nog nooit gehad. Klopt. Ik weet niet zo goed waar dat aan ligt, eerlijk gezegd, maar ik geniet er met volle teugen van. Het is hier bij vlagen errug gezellig. Zelfs als er geen football met bijbehorende tailgate is (want dat is aanstaand weekend weer het geval)!

Vrijdag: SCYP ‘Prom’

Ik ben hier lid van de State College Young Professionals, een lokaal netwerk om zo mensen te leren kennen. Dat is een erg handig netwerk – door je aan te sluiten ken je meteen een man of vijftig uit de omgeving. Nu was SCYP afgelopen weekend 5 jaar oud. En vanwege dat jubileum hebben ze een feestje georganiseerd. En wel een echt Amerikaanse ‘Prom’, en zelfs in de stijl van The Great Gatsby, jaren twintig dus. Of iedereen even verkleed wilde komen. Nou, vooruit dan!

Ik had nog een glitterjurk, mijn haar ging in de veren, en Michiel ging in pak. Beide met onze rode trouwschoenen (en sjongejonge, die steelden de show…). Het was een supergezellig feestje. Iedereen had zijn best gedaan om zo goed mogelijk ‘twenties’ te voorschijn te komen. Glitterjurken, hoedjes, handschoenen, en een hoop veren!

Michiel en ik terug naar de twintiger jaren

Michiel en ik terug naar de twintiger jaren, uiteraard was de avond in zwart-wit.

Met rode schoenen, alleen zie je dat niet in zwart-wit...

En met rode schoenen, alleen zie je dat niet in zwart-wit…

En met gekkigheid!

En met gekkigheid!

Het duurde alleen wat kort: van 7 tot 11 uur – en dus was er nog een afterparty downtown. Waar het uiteraard ook stikgezellig was. Veel van de groep hadden de volgende dag echt een hele stevige kater hoorde ik later (ik had echt nergens last van, ik was de BOB die avond).

Reni, Elise, Meghan en ik

Reni, Elise, Meghan en ik

Serieuze foto... met Ted, Reni, Rachel, Lauren, Louise en Meghan

Serieuze foto… met Elise, Reni, Rachel, Lauren, Louise en Meghan

Afterparty in Bar Bleu - met Joanna, Pranav, Meghan, Jake, en Reni

Afterparty in Bar Bleu – met Joanna, een stukje Pranav, Meghan, Jake, en Reni

Zaterdag: Bollywood voorstelling

Afgelopen zaterdag waren Michiel en ik uitgenodigd om naar een ‘Bollywood’ avond te komen, georganiseerd door de Indiase gemeenschap hier. Mijn Indiase vrienden Pranav, Hari en zijn vrouw Akshaya met hun zoon Virat, Abbas en Yasmine, en ook Aditya (PhD student van ons departement) waren er allemaal. Virat (3 jaar oud) en Pranav (stukje ouder…) hadden ook een rol in de avond. Uiteraard moesten we dat komen zien…

En dus hebben collega Chris (van Supply Chain) samen met zijn vriendin Christy, Michiel en ik ons onderdompeld in Indiase cultuur. Er waren een stuk of tien opvoeringen van dansgroepjes, en er was ook muziek. Vooral die dans (uiteraard in Indiase kleding) was superindrukwekkend! Heel erg mooi, en fascinerend om te zien hoe dans zo ontzettend kan verschillen tussen werelddelen. Echt prachig. En ontzettend inspirerend. Ik wist niet dat er zoveel talent in State College zat!

Virat, onderdeel van een modeshow

Virat, samen met zijn moeder Akshaya, onderdeel van een traditionele modeshow

Dansvoorstelling

Dansvoorstelling… met heel erg mooie sari’s

Samosas, en een halve vada pav - Indiase vegetarische hamburger van aardappel. Superlekker

Snack in de pauze: samosa’s, en een vada pav – Indiase vegetarische hamburger van aardappel (bijna op..). Superlekker!

Na de Bollywoodavond zijn Chris, Christy, Pranav, Michiel en ik nog even naar Damon’s geweest. Voor een snack en een drankje, maar vooral om naar de football te kijken. Penn State was op bezoek bij Rutgers, een uitwedstrijd dus. Gelukkig konden Chris en Pranav ons een hoop uitleggen over wat er nu precies gebeurde allemaal… want football is nog best ingewikkeld. Maar oh, wat was het spannend. ‘We’ stonden de hele tijd achter, en pas in de laatste minuten kwam het goed. Gelukkig maar. Iedereen blij…

Zondagmiddag: Bollywood film

Yasmine (van Abbas) heeft het hier voor elkaar gekregen om een aantal Bollywood films naar State College te krijgen. Maar dan moeten er wel genoeg mensen naartoe gaan, natuurlijk. Zaterdag, bij de Bollywood avond, vroeg ze me of ik ook kwam… Ja, natuurlijk, ik kan dan geen ‘nee’ zeggen (zulke aardige mensen…). En dus gingen wij naar een matinee voorstelling van een Bollywood film, Finding Fanny, een road movie waarin vier mensen uit hetzelfde dorp mee op zoek gaan naar een verloren liefde van nummer vijf.

Het scheelt dat ze in India ook bijna allemaal Engels spreken. De film was dan ook in het Engels. Het Indiase accent ben ik inmiddels wel gewend. Leuk om te zien dat sommige gebruiken uit India die ik door Hari en Pranav heb geleerd nu terugkwamen. En het was nog een mooie film ook. Met (internationale!) humor, en er werd goed geacteerd. Geen tijdverspilling, zeker niet!

Zondagavond: etentje met Eelco en Joana

Ter afsluiting van een druk weekend zijn we zondagavond met Eelco en Joana wezen uit eten bij een plaatselijk Italiaans (lees: Amerikaans-Italiaans) restaurant. Dat was nog ter ere van Michiel’s verjaardag – dat lukte eerder deze week niet in verband met de ISBM conferentie (en de normale trivia avond op donderdag). Het was echt gezellig, het eten was lekker (maar haalt het niet bij echt Italiaans, jammer genoeg), en we zaten helemaal vol toen we thuiskwamen.

Ondanks het volle programma dit weekend waren we helemaal uitgerust en konden we weer vol energie met de volgende week beginnen!

3 gedachtes over “Weekendverslag!

  1. als ik dit allemaal zo lees denk ik: het wordt nodig tijd dat er eens een stel ouders komen, hahaha.

    reuze leuk lui, al die gezelligheid, groetjes van deze kant.

    ps. jullie zien er schitterend uit.

    • He zus,
      Klopt, zo’n glitterding heb ik niet standaard in mijn garderobe zitten. Die jurk heb ik een paar jaar geleden gekocht, toen ik een Carnaval-in-Brazil feestje had in Austin, Texas. Die jurk heb ik sindsdien nooit meer aangehad, maar niet weggegooid. En kwam nu goed van pas!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s