Dozen, dozen, dozen – uitgepakt!

Afgelopen weekend was ik het zat. Eerst eens een paar dozen keukenspullen uitpakken. Die stonden al een week in de kelder. Ik mis mijn keukenspullen! Kortom, het was traplopen geblazen!

Eerst de laatste keukenkastjes afmaken

De laatste loodjes wegen het zwaarst. De laatste kastjes moesten nog worden afgemaakt, en daar was ik toch nog best lang mee bezig. De hoekcarroussel moest nog in elkaar gezet worden, ik moest nog (nep)fronten, lades en deurtjes monteren, alle deurtjes en lades moesten nog gesteld worden, en de soft-close systemen moesten nog op de deurscharnieren geklikt. Vooral dat stellen kostte wel even tijd. Voordat alles een beetje recht hangt, ben je even verder!

Uitpakken! Eindelijk

En toen kon ik beginnen aan het uitpakken van mijn (25!!) dozen met keukenspullen. Ingepakt door Hazeleger Verhuizingen uit Putten, werkelijk alles is heel overgekomen (wat keukenspullen betreft dan he… de meubels zijn hier en daar wel beschadigd geraakt). Nu is alles ook heel erg uitgebreid en heel erg afzonderlijk ingepakt: er zaten bijvoorbeeld maar 8 theekopjes in een doos. Met allemaal vulpapier eromheen. Je had met die dozen kunnen gooien – er zou niets breken. En al dat spul moest van de kelder naar de keuken – traplopen dus. Ik kreeg er spierpijn van in mijn kuiten 🙂

Dozen. Heel veel dozen!

Dozen. Heel veel dozen!

In welk kastje gaat wat?

Nu heb ik echt wel een hoop keukenspullen hoor. Zelfs als je het wat minder overdreven voorzichtig zou inpakken hou je nog een hele hoop dozen over. En nu heb ik ook echt wel een serieus grote keuken ontworpen. Met erg veel keukenkastjes. Maar toch was het even puzzelen waar ik alles moest opbergen. Keukenkruiden in de lade onder de kookplaat, ovenschalen onder de oven, bestek en borden bij elkaar in de buurt… koffie- en theekopjes bij het ‘bargedeelte’. Eigenlijk heb ik ruimte over, er zijn nog een paar lege kastjes…! Maar, oh, wat ben ik blij dat ik mijn eigen spullen weer terug heb! De keuken voelt nu al een heel stuk beter.

In het weekend hebben we ook de eerste keukenapparaten gekocht: er is een koffiezetapparaat, een waterkoker, en een broodrooster. En ook koffie. Michiel hoeft dus niet meer naar de Starbucks of naar de Sheetz (benzinepomp) voor koffie.

Oh wat hebben we een fijne keuken!

Oh wat hebben we een fijne keuken! (Watermeloen-salade in the making)

Eindelijk. Salade klaarmaken met mijn eigen keukenspullen!

Eindelijk. Salade klaarmaken met mijn eigen keukenspullen!

Meubels op hun plek

Michiel is inmiddels klaar met het schilderen van de kozijnen in de sunroom, en ook is hij klaar met het voegen van de plinten. We hebben daarom wat meubels in de sunroom op hun plek gezet. Daardoor voelt het allemaal wat meer als ‘thuis’. Dat voelt echt wel als een overwinning, overigens. Ik heb zo lang gekampeerd (en op de grond gezeten…)!

Doorkijkje van de keuken naar de sunroom

Doorkijkje van de keuken naar de sunroom

De meubels staan op hun plek in de sunroom

De meubels staan op hun plek in de sunroom – wat een machtig mooi plekje in het bos!!

4 gedachtes over “Dozen, dozen, dozen – uitgepakt!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s