Ik heb twee keer geluk gehad. Heel erg veel geluk gehad

Zondag, toen ik klaar was met mijn tegelavontuur, bleek dat ik nog twee keer vies geluk heb gehad. Het past allemaal goed in het patroon van de afgelopen weken: het gaat steeds net allemaal goed…

Voorval nummer 1: Twintig meter boom omgewaaid

Toen ik zondag na mijn bezoek aan de Home Depot in Altoona bij Old Farm Lane aankwam kwamen er meteen twee buren naar me toe. Ik dacht eerst, hee, wat aardig, die komen zich voorstellen… Maar er was wat anders aan de hand.

Afgelopen vrijdag was er een dode boom uit de tuin van de buurvrouw omgevallen, richting mijn tuin, recht over mijn oprit heen. De buurman had er een foto van gemaakt (helaas was op dat moment de batterij van mijn telefoon leeg, anders had ik daar ook een foto van gemaakt), nou, toen ik dat zag… ik schrok me helemaal het apelazer. Een boom van een dikke twintig meter omgeknakt, over de hele breedte van het perceel. Vijf meter opzij en ik had een boom IN mijn huis gehad. Dan had de aannemer wel even wat grotere klus gehad!

Het bleek dat de politie de omgevallen boom had gezien en bij de buurvrouw had geinformeerd. Vervolgens heeft de gemeente/politie ervoor gezorgd dat de boom is opgeruimd – dat verklaarde meteen al dat zaagsel in de tuin – en de buurvrouw had de blaadjes van mijn oprit opgeharkt. De tegenover-buurman had haar geholpen, want ja, ik was in het buitenland… Ik heb twee dingen geleerd: 1) ik moet een bomeninspecteur laten komen, en 2) ik heb aardige buren.

Voorval nummer 2: Lekkende propaantank

Omdat ik een barbecue had gekocht zondag, heb ik ook een gastank gekocht. Meteen maar goed doen he… Nu had ik dat gedaan toen ik de truck teruggebracht had, en ik ben dus met de propaantank in de kofferbak naar Altoona gereden. Toen de medewerker me hielp met inladen vond hij dat die propaantank wat stonk, maar omdat ik hem net gekocht had, leek dat de verklaring te zijn. Hij was vast net gevuld.

Onderweg terug naar State College leek de stank erger te worden. En niet zo’n beetje ook. Ik ben maar even met ramen open gaan rijden… Eenmaal thuis en alles uitgeladen merkte ik dat de propaantank niet alleen stonk, maar ook siste. Ding was gewoon lek! Ik heb ‘m snel omgeruild. Inmiddels zat ik zelf ook onder de stank van de propaantank.

Ik schrok wel, echteraf. Wat nu als ik die tank gewoon in de garage had laten staan, en de aannemer gaat de volgende dag in de garage zagen/boren/slijpen – en er komt een vonk bij… Dan was de hele garage de lucht ingegaan!

Kortom, tweede keer mazzel!

3 gedachtes over “Ik heb twee keer geluk gehad. Heel erg veel geluk gehad

  1. Pingback: Achterstallig onderhoud | Johanna goes USA!

  2. Pingback: De terugreis uit Nederland. Via Moskou! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s