Zondag. Tegels regelen

Zaterdagavond teruggekomen uit Atlanta, op zondag meteen weer in de startblokken. Morgen start de aannemer, en dus moet ik de komende week tegels regelen voor Old Farm Lane. Want die dingen hebben ook een levertijd in geval ze besteld moeten worden. Na last-minute overleg met Michiel over de What’s App over wat voor tegels ik precies zou gaan halen ben ik naar de Home Depot gegaan.

Home Depot – de plaatselijke GAMMA

Hoewel het hele assortiment van Home Depot (en meer… wegens online bestelbaar) online staat, is het toch lastig om kleuren in te schatten. En bij tegels luistert dat natuurlijk erg nauw. Dus dat is iets om in het echt te gaan bekijken. Natuurlijk heb ik Michiel tig foto’s gestuurd via What’s App om hem naar zijn mening te vragen… maar ik ben zijn ogen ter plekke. Nu weet Michiel als inkoper van o.a. tegels een hoop van tegels. Hij kent de verschillende merken en hun kwaliteitsniveau, kan mij vertellen waar ik op moet letten, en heeft ook creatieve ideeen ten aanzien van bijvoorbeeld de kleur van het voegmiddel.

Wat is het geworden? Een langrekte lichtgrijze tegel van 15 bij 60 met een houtmotief (helemaal hip volgens Michiel), van het Italiaanse merk Marazzi (we hebben weer Italiaanse tegels, jippie), doorgekleurd (beter als er een stukje afgaat als er bijvoorbeeld een vork op de vloer valt). Nu had ik gedacht aan een taupe-kleur voeg (was al weer anders dan de grijze suggestie in de winkel) maar Michiel kwam met het idee voor een witte voeg. Veel beter idee…

En nu we er toch zijn…

Meteen maar lampen halen. Zowel twee hanglampen voor boven het keukeneiland als veertien inbouwspotjes voor in het plafond (die er hier overigens zeer anders uitzien dan bij ons in Nederland, ze zijn typisch veel groter hier). En ik heb ook meteen een barbecue gekocht. Een kleinere dan we hadden in Nederland – dat was een waanzinnig fantastische Boretti buitenkeuken met vier branders. Dit is een Weber met twee branders (want de Keet en de familie komt waarschijnlijk niet zo vaak meer BBQ-en…).

Vervoer: een truck huren

Ik had daarmee 41 dozen (van de benodigde 52) van per stuk 50 pond (23 kilo, zeg maar een vliegtuigkoffer op maximaal gewicht). En een grote doos met een barbecue er in. En 7 zakken voegmiddel. Hoe kreeg ik die op Old Farm Lane? Home Depot verhuurt voor 25 dollar per 75 minuten een ‘truck’ (zo’n Amerikaans geval, Ford met grote laadbak). Home Depot medewerkers hielpen me met inladen van de tegels (middels heftruck) en de barbecue. Maar ja, hoe krijg je dat in je uppie er weer uit?

De huur-truck. Stoer!

De huur-truck. Stoer!

Een paar weken geleden was ik al eens bij de Home Depot geweest en had daar al een keertje gesproken met een ‘tegel’-medewerker die toevallig genoeg op Curacao had gewoont en daarom drie woorden Nederlands sprak. Die liep vandaag ook rond, en die bood spontaan aan om even achter mij aan te rijden om me te helpen uitladen (ik woon nog geen mijl van de Home Depot vandaan – handig). Hij was toch klaar met z’n werk. Dat was echt superlief… want ja, met ‘husband’ in Nederland, net verhuisd en nog geen vrienden in de buurt, en ook nog eens vrouw. Dan kan je wel heel stoer een truck huren en zelf tegels kopen en met voegmiddel slepen, een BBQ in een doos (ook nog eens 128 pond = 58 kilo) uit een laadklep tillen in je uppie is een ander verhaal. Heel erg prettig, die hulp. Home Depot, ik kom vaker!!

Inladen met de heftruck

Inladen met de heftruck

En toen moest ik nog even naar de Home Depot in Altoona – want ik had maar 41 van de benodigde 52 dozen tegels in State College kunnen krijgen. Dus hup, in de auto, en even 45 minuten naar Altoona. Snel 11 dozen tegels gekocht, en weer terug naar Old Farm Lane… Inmiddels staat er voor 720 vierkante feet (67 vierkante meter) Italiaanse tegel in de garage!

Er staan nu 51 pakken tegels in de garage

Er staan inmiddels 52 pakken tegels in de garage (dit zijn er 41)

6 gedachtes over “Zondag. Tegels regelen

  1. Haha, ineens zitten we toch in dezelfde wereld! Wij hebben ook 30 dozen tegels in huis staan (en je weet wat voor teringzooi het al was!), maar dan zo over het hele huis verspreid (!) dat de vloeren van de verdiepingen dat gewicht kunnen dragen. En ik heb alle dozen van idd 25 kg naar 2 hoog gedragen! Ook een stoer verhaal, toch?

  2. T’verhaaltie zal nog wel een vervolg kriegen bin ik bange van. Zeum en zestig vierkante meter tegels is een donderse bulte wark ai die netties wiln hem liggen. Doar krie het van in de rogge !!! ( de zwoarte kracht helpt wel mit in dit geval)….

  3. Pingback: Auto kopen (1/2): De keuze voor de Mazda3 | Johanna goes USA!

  4. Pingback: “Joh, je regelt nogal wat zo in je uppie – heeft Michiel nog wat in te brengen?” | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s