Mijn Gewijzigde Reisschema

Plannen zijn er om veranderd te worden. Het afgelopen semester zijn er heel veel plannen veranderd. Zo hadden Michiel en ik verwacht dat ons huis in Leusden pas veel later verkocht zou worden. En wij hadden verwacht dat wij later een huis in State College zouden kunnen kopen. En ik had helemaal niet verwacht dat ik zou worden uitgenodigd om naar Valencia te komen (en dat ik daardoor morgen naar Nederland vlieg!). En daardoor lopen dingen anders dan gedacht.

Mijn initiele reisschema deze zomer

Door verschillende conferenties zou mijn reisschema er als volgt uit zien:

21 mei: State College – Amsterdam (naar het consulaat in Amsterdam)
2 juni: Amsterdam – Valencia (naar de EMAC conferentie)
7 juni: Valencia – State College
11 juni: State College – Atlanta (naar de Marketing Science conferentie)
14 juni: Atlanta – State College
30 juni: State College – Amsterdam (originele plannen: naar Nederland)
28 juli: Amsterdam – State College
29 juli: State College – San Francisco (naar de ISBM conferentie)
1 augustus: San Francisco – State College

In vergelijking met mijn initiele plannen zijn de EMAC en de ISBM conferentie erbij gekomen. Het is een lange lijst… En eigenlijk is het allemaal te veel van het goede.  Ik zou in drie maanden tijd een frequent flyer status omhoog gaan ongeveer…!

Onderzoeksachterstand

Ik ben de afgelopen tijd wegens het intensieve onderwijs (nieuwe cursus, drie secties), het inburgeren (ja, ook op sociaal gebied) en de zaken rondom het huis (huizenjacht, regelwerk, keuken) amper aan mijn onderzoek toegekomen. En omdat ik nu naar Nederland en Valencia ga vanwege de McKinsey Award finale komt daar in de komende drie weken ook niets van. Het vooruitzicht van vier weken juli in Nederland (terwijl we ook geen huis meer hebben) betekent dat ik niet heel veel werk zal verzetten in die maand.

En daar voel ik me al met al ontzettend slecht over, ik lig er behoorlijk wakker van.

Huizensituatie

Het initiele idee om in juli naar Nederland te komen was omdat ik hier in State College nog geen huis zou hebben, en nog wel in Leusden, en omdat mijn huurcontract per 30 juni afloopt. Maar die hele situatie is niet meer zo: ik heb hier vanaf vandaag een huis, en vanaf volgende week niet meer in Leusden. En het zat ook helemaal niet in de verwachting dat ik naar EMAC zou gaan (en daarmee naar Nederland zou komen) maar dat is ook anders. En ook niet naar ISBM – dat is er ook tussengekomen, en dat is helemaal in San Francisco (toch een dikke 8 uur reizen vanuit State College). En het huis hier vereist aandacht: er is een keuken besteld, en er moet een hoop gebeuren. En dat regelt ontzettend lasting vanuit Nederland! En… en… en…enzovoort.

Misschien wat minder mijlen vliegen

Ik ben sowieso vrij goed in het mezelf over de kling jagen, en met bovenstaand intensief reisschema lukt dat aardig. De reis naar Nederland in juli, vlak nadat ik uit Nederland en Spanje in mei/juni, is misschien niet helemaal handig gezien de huidige veranderingen. Immers, ik zie iedereen over een paar dagen, en dan kan ik er weer even tegen. Met de huidige situatie kan ik beter hier in State College blijven, en in plaats daarvan in december langer in Nederland zijn. Dan heeft Michiel ook nog geen baan, en daar moeten we gebruik van maken.

Als ik hier in juli gewoon blijf, dank an Michiel ook een weekje of twee eerder hier naartoe komen en aan de gang gaan in het huis (na het mannenweekend natuurlijk!). Ik kan dan wat beter plannen met de aannemer, heb er makkelijker controle over, ik kan meer tijd nemen voor het halen van mijn rijbewijs en het regelen van de auto, en doordat ik niet uit het land ben kunnen de verhuisspullen misschien eerder worden afgeleverd.

Kortom, in juli ben ik in State College en ben ik aan het werk. Onderzoekswerk. Michiel komt dan ergens eind juli, dat zien we wel. En Michiel en ik gaan in augustus of september wel ergens een weekendje heen voor de ontspanning. Het is ergens jammer dat ik jullie niet in juli ga zien, maar deze veranderde planning geeft mij de benodigde tijd, het geeft me meer rust, en mijn onderzoek is er erg blij mee. En daar ben ik hier tenslotte voor.

3 gedachtes over “Mijn Gewijzigde Reisschema

  1. Goede reis Johanna en veel plezier met je vrienden en familie! Mocht je tijd over hebben, ben je altijd welkom in Rotterdam!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s