Oh oh… de junk mail is begonnen!

Ik heb me er al eens eerder over verwonderd. De eigenaren van het huis dat ik tijdelijk huur krijgen ontzettend veel post, echt. En daar zit ontzettend veel junk mail tussen. Veel catalogussen van mode en andere bedrijven, veel post van banken (“You are prequalified!!” – voor creditcards) en verzekeringsmaatschappijen. En dan nog al die goede doelen en politieke instanties die bedelen om donaties. Er zit, de duidelijke reclame en kranten niet meegerekend, altijd wel een centimeter of 4 papier in de brievenbus.

En nu zit ik ook in het systeem…

En nu ben ik ook de pineut. Nog op mijn tijdelijke adres weten verzekeringsmaatschappijen waarvan ik nog nooit eerder had gehoord mij te vinden. Opvallend: op een enkele dag kreeg ik drie enveloppen voor autoverzekeringen binnen. Ik weet honderd procent zeker dat dat te maken heeft met mijn huis en de woonverzekering en hypotheek die ik heb aangevraagd. Hoezo, privacy? Het is hier nog erger dan in Nederland!

Altijd op de radar: de Belastingdienst!

En jawel, wie weet mij ook te vinden hier in Amerika? De Belastin

Junk mail van verzekeraars

Junk mail van verzekeraars

gdienst! Die uit Nederland! Onder het motto ‘you can run, but you can’t hide’ kreeg ik hier vorige week ook een Blauwe Envelop. De rillingen liepen me over mijn rug… Het ging gelukkig om de teruggave over 2013, dus het was nog goed nieuws ook ergens, maar het was toch wel frappant om te zien dat de Nederlandse Belastingdienst me ook hier mijn post stuurt.

Over belastingaangiftes gesproken, dat wordt nog een hele leuke begin volgend jaar. Er zijn wat complicaties:

  • Ik ben naar Amerika verhuisd NA 1 januari, dus ik moet in beide landen aangifte doen;
  • Michiel komt in augustus naar Amerika, heeft inkomen in Nederland gehad, en woont straks hier, en hij moet dus ook in beide landen aangifte doen (waarschijnlijk moet ik dat voor hem doen hier in Amerika want hij heeft dan nog geen social security number);
  • Ons huis in Nederland is verkocht, en daar wordt een belastingaangifte in Nederland altijd een stuk lastiger van;
  • En ik heb hier een huis gekocht. Dat moet aftrekposten opleveren, maar hoe dat werkt is me een raadsel…

Ik heb nog geen idee hoe de belastingaangifte hier werkt, maar met deze ingewikkelde situatie lijkt het me dat ik weer een tussenpersoon nodig ga hebben!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s