Zaterdag – sociaal in de weer!

Zaterdag, nadat mijn grasmaaiperikelen een groot deel van mijn dag hadden ingenomen, was ik nog niet klaar… Ik had die dag nog twee to-do’s (allebei leuk) op de lijst staan.

Etentje bij John en Jenn

Allereerst een etentje bij John Howell en zijn vrouw Jenn. John is een collega van me. Hij had een paar weken geleden het idee opgevat op alle assistant professoren en hun partners bij hem thuis uit te nodigen. Superleuk idee natuurlijk! Bijna iedereen was er: Karen en haar man Dave (die overigens ook bij ons op het department lesgeeft) en hun dochter van anderhalf Page, Eunice en haar man die normaal gesproken in Washington woont, Eelco en zijn vriendin Joana, en Pranav – die voor de gelegenheid ook een vriendin had meegenomen. Normaal gesproken zou Pranav ook alleen gekomen zijn, maar nu dus niet. Dus, ik was als enige alleen, realiseer ik me nu pas. Tijd voor Michiel ook ook deze kant op te komen!

Iedereen had wat te eten meegenomen. Ik had een Italiaanse salade en mijn speciale crème-fraiche-saus gemaakt (degene die ooit bij ons gebarbecued hebben weten wel welke dat is). Anderen hadden worstjes, een quiche, en een taart meegenomen. En wat was het allemaal weer lekker! Wat is dat toch een goed concept: iedereen maakt wat, zo leer je nog eens wat nieuws, het is stik gezellig, uiteindelijk is er van alles over (en heb je eten voor de volgende dag).

Helaas regende het zaterdagavond – anders hadden we buiten kunnen zitten, John en Jenn en hun drie kinderen hebben een supergrote tuin. Het vlees ging op de barbecue (dat dan weer wel), en we hebben binnen aan een grote tafel gezellig gegeten en gekletst. Ik had een paar Hoegaarden biertjes meegenomen (had ik nog over van laatst) en die gingen er goed in. Goede zaak!

Cosmic Bowling

Jenn en John hebben drie kinderen, dus heel laat maken kon niet. Om half tien ging ik naar het volgende adres: de bowlingbaan! Nu weet ik dat er in Nederland ook een hoop mensen zijn die dat regelmatig doen, maar toch durf ik de stelling wel aan dat bowling hier in Amerika een stuk populairder is dan in Nederland. De baan waar wij waren zaterdagavond is niet de enige van de stad, en deze had ruim 30 banen. Groot!

Deze zaterdag was het bowling ook nog eens speciaal: alles was in blacklight verlicht – dus alles in neon kwam mooi uit. Een groep mensen was er al toen ik aankwam, o.a. Jake, Reni, Sol, Allie, Clinton, Elise, Meghan, Ted, Lauren, John, Joanna… Kortom, het was gezellig!

Bowling met de Out and About groep

Bowling met de Out and About groep. Foto zonder blacklight effect: de flitser heeft ’t effect verprutst…:-(

Cosmic Bowling! Alles in blacklight. Mooie artistieke, maar wel een lastige foto!!

Cosmic Bowling! Nu alles met blacklight effect. Mooie artistieke, maar wel een lastige foto!!

Mijn eerste twee worpen gingen wel dramatisch: de eerste links in de goot, de tweede rechts in de goot. Clinton zag dat en greep in: “Je moet het zus-en-zo doen… probeer dit eens op de baan hiernaast” – en jawel, ik gooi meteen een strike op een niet-actieve baan. Geweldig! Is verder die avond niet meer gebeurd. Punten zijn dan wel niet meegeteld… beetje jammer. Het is dat ik een ooggetuige heb, anders zou niemand me geloven!

Uiteindelijk ging het nog best OK met mijn bowling. Ik stond netjes in de middenmoot qua scores. Voor iemand die misschien zes keer eerder heeft gebowld mag ik niet klagen!

Een gedachte over “Zaterdag – sociaal in de weer!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s