Potluck!

Vanavond hebben we een “potluck” gehouden – dat is een diner met een aantal mensen waarbij iedereen een gerecht meebrengt. Ik heb hier een groot huis met een ruime keuken. Ik heb dus ruimte genoeg, en ik heb daarom aangeboden om het etentje hier te houden. Dat is nog eens wat anders – ik hoefde niet tig gerechten voor zes mensen te koken (maar eentje), en ik kon dat ook nog eens gewoon hier ‘thuis’ doen. Nu voelt deze keuken nog steeds niet echt als mijn eigen – zal het ook niet doen – maar goed, als ik mijn eigen, lieve Leusdense keuken hier niet heb, dan maar zo!

De Aanwezigen

Het idee kwam van Manny, Jari en mij. Manny ken ik via Veronica en heb ik nu al wat vaker gezien, afgelopen donderdag nog bij Veronica’s verjaardag. Jari ken ik via Manny – hij was bijvoorbeeld ook mee op onze roadtrip naar Niagara Falls. Veronica was er ook. Dan nog Rebecca, die ook mee was naar de Niagara Falls. En Jana, de visiting scholar op het department. Mijn eettafel (en mijn servies) kan net zes personen aan, dus het was precies goed!

Veronica, Rebecca, Jari, Manny, en Jana

Veronica, Rebecca, Jari, Manny, en Jana

Het Eten

Ik had het mezelf makkelijk gemaakt: gevulde paprika’s. Die dingen lukken altijd, zien er ingewikkeld uit (zijn ze niet), ik heb ze al tig keer gemaakt en zijn erg lekker. Ik wilde eerst zelfgemaakte pasta maken, maar omdat ik nog steeds erg aan het hoesten ben, wil ik niet zo’n gerecht maken waar heel veel handwerk voor nodig is.

Veronica (half Spaans, half Peruaans) kwam met een Peruaans binnen van kip, aardappels en een groene saus van spinazie en koriander. Superlekker! Haar ouders schijnen twee chef-koks te zijn, en dat kon ik merken. Alleen houdt ze zelf niet zo van koken, zei ze. Zonde, want het was echt heerlijk!

Manny (Manuel, geboren in Texas maar met familie uit Argentinie) had “ribs” gemaakt (varkensvlees), hij had ze zes uur gemarineerd. We hadden nog geprobeerd om de barbecue hier aan te krijgen (niet te vergelijken met ons pareltje in Leusden!) maar de gasfles was leeg. Dan maar een uur in de oven… en oh wat lekker. Normaal ben ik niet zo van vlees, maar als je het zo lekker klaarmaakt… dan ben ik om! Ik heb heerlijk zitten smullen!

Jari (uit Pakistan) had saag gemaakt – een gerecht dat ik ken uit de Indiase keuken, met spinazie, “musterd greens” (geen idee wat dat zijn) en kikkererwten. Als Michiel en ik naar de Indiër gaan, eet ik altijd saag. Ik vind dat zo lekker! En toen Jari een paar weken geleden hoorde dat ik daar zo gek op was, had ie aan z’n moeder het recept gevraagd. En vervolgens proefgedraaid, en gemaakt… Lekker hoor! Bij saag hoort eigenlijk ook naan-brood. En dat had ie ook geprobeerd – hij had deeg meegenomen en het ter plekke afgemaakt hier. En sohee – dat was goed gelukt!! Heerlijk! En natuurlijk had Jari ook z’n overheerlijke koekjes gemaakt. Dat moest ie ongeveer, na zijn overheerlijke koekjes tijdens de Niagara Falls trip. Ik had Jana en Veronica al verteld over die koekjes, en ik heb niets teveel gezegd! En het mooiste is – hij woont hier maar een paar straten vandaan!

Jari's naanbrood

Jari’s naanbrood

Jari's overheerlijke koekjes!!

Jari’s overheerlijke koekjes!!

Rebecca had een dip bij zich, een soort Mexicaanse van-alles-door-elkaar met tomaten, avocado, bonen, kaas, etc. Lekker voor bij tortillachips! Samen met de chips en de biertjes die Jana had meegenomen hadden we meer dan genoeg!

Potluck - naborrelen in de keuken

Potluck – naborrelen in de keuken

In De Koelkast

Bij een potluck blijft er altijd wat over. Ik heb de paprika’s die over waren weggeven, in ruil heb ik nu nog een paar ribbetjes in de koelkast, met een paar bakjes saag en een naan-brood, samen met een stapel koekjes!

Is het niet een geweldig systeem – maar half koken, helemaal eten, een gezellige avond, en nog restjes overhouden ook!

7 gedachtes over “Potluck!

  1. mjam mjam gevulde paprika heerlijk en dat andere lijkt mij ook overheerlijk, ik denk dat dan zelfs spinazie lekker is, ben ik niet zo dol op, groetjes van hier.

    • Dat is toch raar he. ‘Mien moe’ is gek op 1) boontjes, 2) tuinbonen, 3) andijvie (en daar hou ik weer niet zo van). Ikzelf ben helemaal gek op 1) spinazie, 2) broccoli, en 3) erwtjes (en daar houd mijn moeder weer niet zo van!). Hoe komt dat toch?

  2. Pingback: Voor de statistici: ik ben 100 dagen in State College! | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s