Nieuwe beesten in de tuin ontdekt!

Dankzij Michiel’s oplettendheid overdag heb ik weer wat foto’s en zelfs een video van nieuwe beesten die we in onze tuin hebben gezien. Hierbij!

Een groundhog!

Precies een week nadat ik tegen Paul had gezegd dat wij geen groundhogs in de tuin hadden (“er zijn vast teveel bomen”, “het is vast te steil voor die beesten”) zag Michiel een groundhog bij ons in de voortuin hobbelen. Richting de achtertuin. Onze camera ligt altijd klaar – voor dit soort observaties – en zodoende hebben we nu bewijs van de groundhog in onze achtertuin.

Een groundhog - bij ons in de tuin

Een groundhog – bij ons in de tuin

Het schijnt dat je er niet al te blij mee moet zijn, want ze verklooien je tuin nogal door hun geknaag en hun gegraaf. Maar ze zitten niet vaak in de achtertuin, en ik vind ze ook echt wel grappig – ze hobbelen echt alsof ze een volle luier hebben, maar ze kunnen net als een kat rechtop de lucht in springen als ze schrikken. Ik bel dus vooralsnog geen ongediertebestrijdingsdienst.

Een stinkdier! 

In datzelfde gesprek met Paul zei ik ook dat we nog nooit een stinkdier in de tuin hadden gezien – maar gegeven de frequentie dat we dode stinkdieren in de wijk zien en vooral ruiken, zitten ze vast in de buurt. En weer was het Michiel die ‘m laatst voorbij zag schuifelen, een zwart-witte pluizenbol. Jawel, een stinkdier. Een jonkie nog – niet groter dan een A4-tje. Laatst heb ik ‘m ook nog een keer ’s avonds gezien – misschien woont ie wel onder ons tuinhuisje…!

Oh... daar schuifelt een stinkdier!

Oh… daar schuifelt een stinkdier! Kleintje… maar toch!

Baby-stinkdier in de tuin!! Oh oh!

Baby-stinkdier in de tuin!! Schattig, dat wel, maar ze kunnen erg stinken!

Michiel heeft er ook een filmpje van gemaakt door helemaal uit het raam te hangen (vandaar dat het filmpje wat scheef is). En hij moest voorzichtig zijn en het stinkdier niet laten schrikken – want dan sprayen ze, en die geur is echt verschrikkelijk en raak je zeker zes weken niet kwijt… Gelukkig ging het goed!

En verder…

Uiteraard hebben we ook weer regelmatig herten in de tuin lopen. Niet dat we ze zien – maar we zien we de afgeknabbelde hosta- en leliestengels, die vinden ze erg lekker. Op dit moment hebben we daardoor helemaal geen leliebloemen meer over. Ik schat dat ze zo’n 60-70 knoppen en bloemen hebben opgegeten. Elke nacht een paar bloemetjes weggegeten… Maar geen fotobewijs.

Wel heb ik nog een bonusfoto van een konijn, omdat ie weer regelmatig in de tuin zit dit jaar. Een cottontail, net als vorig jaar. Gezellig, beesten in de achtertuin!

Een cottontail rabbit in de voortuin. Zit er regelmatig!

Een cottontail rabbit in de voortuin. Zit er regelmatig!

 

5 gedachtes over “Nieuwe beesten in de tuin ontdekt!

  1. hoi, mooi gezicht ja, een groundhog, als ze lopen. dat weten wij nog van twee jaar terug, haha.
    wat een prachtig dier eigenlijk, een stinkdier,
    leuk dat jullie nog steeds nieuwe dieren in de tuin ontdekken. maar dat kan ook nog na dertig jaar, dat je wat vreemds ziet. ik zag gisteren vijf mussen jonge boerenkoolplantjes eten???? nu weet ik dat ze sla, andijvie en prei eten maar dit had ik nog nooit gezien. dus ik moet daar vandaag wat aan doen. netten erover.
    hoe gaat het met de warmte? spreekt men van een hittegolf? liefs van deze kant.

    • Ja, er is hier een hittegolf. Afgelopen weekend was het erg warm, 34 graden. En als er dan geen wind staat voelt het als nog warmer aan. Het heeft gelukkig gisteravond geonweerd, nu is de hitte wat uit de lucht. We hebben de airco’s en de ventilatoren aan, anders is het niet te doen. En we hebben een relatief koele basement!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s