Al weer drie weken geleden: Tripje naar North Carolina (deel 1)

Vanwege mijn blogpauze loop ik wat achter met mijn verslagen… en zo komt het dat ik ruim drie weken na dato verslag doe van ons tripje naar North Carolina. Waarom gingen wij uberhaupt naar North Carolina? Wij (en ‘wij’ zijn Michiel en ik, maar ook Peter, Emma en Corey, en Chris en Christy) gingen bij vriend en oud-collega Pranav en zijn vrouw Priya op bezoek. Die wonen daar sinds begin juli.

Op naar Chapel Hill, North Carolina

We zijn woendag eind van de middag, nadat ik klaar was met college geven, op weg gegaan. Nu is Amerika een groot land, en kun je makkelijk 8 uur rijden en dan nog steeds niet het land uit zijn (probeer dat maar eens in Nederland…). Peter reed met ons mee, en we planden het zo dat we Chris ergens onder Washington DC ontmoetten (Chris zat namelijk in Washington DC). We kwamen vervolgens rond 1 uur ‘s nachts aan in Chapel Hill.

Was dit vermoeiend? Ja, maar niet zo erg als zo’n eind in Nederland rijden… Het Amerikaanse rijden is veel relaxter, alles op de cruise control, er is niet zoveel verkeer (over het algemeen), en er rijden niet zoveel verkeersmaniakken rond als in Nederland lijkt het. We hadden schijnbaar nog genoeg energie over, want we hebben vervolgens nog gepraat tot drie uur (en ja, ik moest ook nog werken, dus dat kwam daarna nog…).

Pranav’s huis

Daar waar Pranav hier in State College nog in een appartement woonden, heeft hij een paar maanden geleden een echt huis gekocht. Vrijstaand uiteraard, een jaar of zes oud, in een echte typisch Amerikaanse suburb (een gated community zelfs, met onder andere een eigen clubhuis en zwembad). Het huis kon ons allemaal makkelijk aan: het heeft vier slaapkamers en is gewoon heel erg groot. Voor diegenen die bij ons op visite zijn geweest: Pranav’s huis is bijna anderhalf keer zo groot als dat van ons – en eerlijk gezegd vind ik ons huis al aan de forse kant!

Universiteitstoerisme

Op donderdag moesten een aantal van ons eerst nog even werken (ik inclusief). Tegen de middag kwamen ook Emma en Corey aan. Vervolgens zijn we gaan brunchen bij een Indo-Chinees restaurant (waarbij Indo niet Indonesisch betekent maar Indiaas). Vervolgens zijn we eerst naar Duke University geweest. Hartstikke mooi – die campus bestaat allemaal uit ‘quasi’ oude gebouwen (alsof het allemaal oude kloosters en kerken zijn waar alle departementen en collegezalen in gevestigd zijn, maar het meeste is relatief nieuw en gewoon in oude stijl gebouwd). Oud is een relatief begrip in Amerika. Maar nog steeds mooi. We hebben bij Duke ook nog de basketball court gezien. Nu zag ik daar de betekenis niet zo van in, maar Duke schijnt een Heel Goed college basketball team te hebben – dat weet Corey dan weer, die is heel erg fan.

De groep op bezoek naar Duke University

De groep op bezoek naar Duke University – overal ‘oude’ gebouwen

Basketbal op Duke

Basketbal op Duke

Vervolgens zijn we ook nog naar UNC gegaan – de University of North Carolina – in Chapel Hill. Dat is waar Pranav nu werkt. We hebben de waterbron gezien waar UNC om heen gebouwd is, en we zijn ook naar de Kenan-Flagler Business School geweest. Die ligt op een heuvel, omgeven door bomen, en niet zo omgeven door de rest van de campus als bij ons eigen Smeal College of Business het geval is. Wel leuk om te zien waar Pranav – en sommige hele bekende collega’s van hem – werken. Vreemd: Pranav’s kantoor heeft geen raam. Dat zou ik echt heel erg verschrikkelijk vinden, geen licht van buiten… Het gras bij de buren is niet altijd groener!

De waterput bij Chapel Hill - daar moet je geweest zijn als je naar UNC gaat

De waterput bij Chapel Hill – daar moet je geweest zijn als je naar UNC gaat

De Kenan Flagler business school van UNC

De Kenan Flagler business school van UNC

Downtown – en Cards against Humanity

Na onze excursies zijn we downtown wat wezen eten. Dat was meteen ter ere van Peter’s verjaardag – die was die donderdag jarig. Op Peter’s verjaardag is het ook altijd St. Patricks Day, een dag waarbij het altijd groot feest is in State College. In Chapel Hill konden we echter geen Ierse pub vinden (gat in de markt…) en dus hebben we ons bij een andere tent prima vermaakt. Handig dat ik ‘aan het water’ zit – zo kon ik tenminste terugrijden. NB: de reden dat iedereen is in het groen gekleed ging, is vanwege St. Patricks Day…

Die avond gingen we thuis bij Pranav verder met Cards against Humanity. Dat spel hebben we eerder gespeeld, en levert gegarandeerd lol op… Het werd weer laat voordat we in bed lagen!

11 gedachtes over “Al weer drie weken geleden: Tripje naar North Carolina (deel 1)

 1. leuk weer fotoooooos!!!! haha. mooie gebouwen daar.
  mag je een centje in de put doen voor een wens? of wordt de put echt als waterput gebruikt? liefs voor jullie.

  • Het bevalt Pranav en Priya goed daar. Het weer is er beter (minder kou) dan hier, en ze hebben een groot huis. Priya kent nog niet heel veel mensen, dat was hier in State College anders geweest. Ik hoop dat ze daar ook snel een vriendengroep opbouwen.

 2. Wat interessant! Om nog gefeliciteerd met Peter! Dat van het verre rijden ken ik Haha. Hier kun je net gemak 10 uur rijden en net de 300 kilometer voorbij zijn…

 3. Pingback: Tripje naar North Carolina (deel 2) | Johanna goes USA!

 4. Ik dacht al:groen, dat moet met St. Patricks Day te maken hebben.
  Afstanden kennen we hier ook. Ach wat is 12 uur rijden…….
  Groet, WIlma

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s