Tripje naar North Carolina (deel 2)

Gisteren vertelde ik over onze reis naar Chapel Hill in North Carolina. Vandaag deel 2. Chapel Hill ligt in de ‘research triangle’ met Durham en Raleigh. Dat maakt ook dat je veel in de auto zit – sommige dingen liggen in Chapel Hill, voor andere moet je naar Durham – officieel woont Pranav ook in Durham. Dat is in State College – dat eigenlijk een beetje in the middle of no where ligt anders.

Vrijdag: eten en drinken

Vrijdag duurde het even voordat iedereen wakker was. Wederom lukte ontbijt niet zo, en hebben we meteen maar gebrunched by een tentje dat echte Southern Barbecue serveert. Denk dan aan heel langzaam, op niet al te hoog vuur gegaard vlees, dat dan zo mals wordt dat het uit elkaar valt – dat is tenminste de bedoeling. Het is nogal vleesintensief, en dat is sowieso best heftig voor iemand die niet al te veel vlees eet, en helemaal als ontbijt, maar het hoort er absoluut bij als je naar North Carolina gaat.

Southern barbecue

Southern barbecue

Ja, ze houden hier van koeien...!

Ja, ze houden hier van koeien…!

Vervolgens de vloeistoffen. Waar wij ook komen in Amerika, overal lijken ze heel veel speciaalbieren (of zelfs eigen bieren) te hebben. Voor de mannen is dat een reden om op kroegentocht te gaan bij ‘brewpubs’ (kroegen die hun eigen bier maken – daar hebben we er ook een hoop van in State College. Uiteraard komen er dan samplers op tafel!

Biersamplers waar we ook gaan...

Biersamplers waar we ook gaan…

Extra groot biertje bij het concert - driekwart liter!

Extra groot biertje bij het concert – driekwart liter!

Muziek!

‘s Avonds zijn we eerst, heel milieuvriendelijk, gaan eten bij een organic/bio restaurant The Spotted Dog (aanrader!). We hebben daar een neef van Peter ontmoet, die vroeger in een band speelde. Met hem zijn we met z’n allen naar een concert geweest in The Cat’s Cradle, en hebben we de band ‘Drive By Truckers’ gezien. Typische country rock, helemaal ‘white trash’ America, doet het heel goed in het zuiden… Het publiek was ook Heel, Heel erg blank (ik snapte opeens waarom Donald Trump en Ted Cruz het zo goed doen in de peilingen). Raar, maar ik voelde mij er niet heel erg op mijn plek, in dit zogeheten ‘zuiden’ van Amerika. Het was absoluut een ervaring. Zie hier een clip van Drive By Truckers…

The Cat’s Cradle had ook nog een bar naast de grote zaal. Aan het einde van de avond kwamen we daar terecht (met ook Christy – die inmiddels ook was aangekomen uit Washington DC), en dat was eigenlijk een veel leuker bandje: Ellis Dyson & the Shambles. Lokaal, bestaande uit een man (en vrouw) of 8, het leken mij studenten… Ze hadden een grote diversiteit aan instrumenten bij zich: twee violen, een contrabas, een banjo (uiteraard), een trompet, een saxofoon, een clarinet – niet de typische band-instrumenten. Ze maakten een vrolijke, soort gypsy-achtige muziek. Ze hadden cd’s liggen, en die zit inmiddels in onze autoradio. (Donald Trump en Ted Cruz zouden het daar niet mee eens zijn.) Hierbij ook een filmpje van Ellis Dyson & the Shambles. Veel leuker!

Zaterdag

Op zaterdag zijn we nog gaan bowlen. Daar kan ik niet aan meedoen in verband met mijn knie – maar ik heb ondertussen gezellig gekletst met Priya – daar heb je in zo’n druk weekend eigenlijk helemaal geen gelegenheid voor. Daarna zijn we ‘traditioneel’ nog naar een tent geweest waar ze trivia organiseerden die avond. We deden het best goed, maar helaas hebben we net niet gewonnen.

Vervolgens hebben we het die zaterdag niet al te laat gemaakt, want we moesten zondag weer bijtijds de auto in. Wij hadden zondagavond namelijk nog een concert in State College (was al gepland voor ons tripje naar State College) en dat wilde ik eigenlijk niet missen. Daarover later meer…

Al met al een leuk weekend. Het was wel heftig voor mijn knie – twee keer 8 uur in de auto zitten is niet handig als je een ontstoken quadriceps hebt – maar het was wel erg leuk om Pranav en Priya weer eens in levende lijve te zien.

11 gedachtes over “Tripje naar North Carolina (deel 2)

  1. lekker vlees!!!!!!. prachtig mooi weekend gehad dus. alleen jammer van het bowlen, veel sterkte met je knie en veel liefs.

    • Ja, goed gezien! Die tent (met eigen brouwerij) had thema-bier die dag vanwege St. Patricks Day. Heel veel Amerikanen gaan die hele dag in het groen, en dat bier dus ook. Wij deden vrolijk mee!

  2. Ik ben er ook niet zo van, maar al die variatie maakt het absoluut wel interessant! Ik had nooit verwacht dat Amerika zo’n bierland zou zijn, met al die lokale biertjes!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s