Het verhaaltje van de extreem luxe auto’s….

… en de Chinese studenten die daarbij horen.

“Huh? Studenten en luxe auto’s? En hoezo Chinees??” Ik hoor het je denken. Ja, er zijn hier een hoop extreem luxe, overdreven, over-the-top, kan-echt-niet auto’s in State College. Niet dat hier een autofabriek in de buurt is, waardoor er hier een hoop mensen testritjes komen doen… Nee, het gaat om auto’s van studenten. STUDENTEN. Op campus. (Kom ik aan met mijn Mazda 3 hatchback.)

Wat voor auto’s zijn dat?

Er rijden zo’n 20-25 hele dure, hele luxe auto’s op de campus. Ze vallen echt op. Niet alleen omdat het knetterdure auto’s zijn – Ferrari’s zijn geen uitzondering, Lamborghini’s heb je er ook tussen zitten – compleet met vleugeldeuren, heeeeele luxe Bentley’s, en heeeeele dure Audi’s (de R8…)  – ze vallen ook op een deel ervan in echt spuuglelijke kleuren is geschilderd. Bijvoorbeeld, er rijdt hier een Audi R8 rond in metallic lichtblauw. Niet te missen. Of eentje in oranje. Ook zo’n eyecatcher… Of neem die lime-groene Lamborghini… Tsss….

Een potentieel hele mooie Audi R8 cabrio, maar dan in metallic lichtblauw

Een potentieel hele mooie Audi R8 cabrio, maar dan in metallic lichtblauw

Een oranje Audi R8. Op de campus...

Een oranje Audi R8. Op de campus… Prijs: tussen de 140.000 en 200.000 dollar per stuk… 

En waarom Chinese studenten?

In elke van die extreem luxe auto’s zit een Chinese student van zo’n 20-22 jaar oud. Niet een hele senior professor of captain of industry, nee, het is zo’n Chinees broekie. Tijd voor een kleine voetnoot: nu is het niet zo dat iedere Chinese student in zo’n dure auto rijdt (er zijn duizenden Chinese studenten en verreweg de meesten hebben geen auto, net als andere studenten), maar in elke extreem luxe (en schreeuwerige) auto wordt gereden door een Chinees.

Een Lamborghini Aventador van minstens 400.00 dollar (WTF?!)

Een Lamborghini Aventador van minstens 400.00 dollar (WTF?!)

De reden is als volgt. Er zijn een aantal Chinese studenten uit de tweede rijke generatie. Hun ouders zijn zelf opgegroeid in grote weelde, en als enig kind (vanwege de 1-kind politiek) en ze zijn dus vrij verwend vroeger. Hun kinderen, de huidige studenten, zijn in nog grotere weelde opgegroeid, ook als enig kind (nog steeds vanwege de 1-kind politiek), en zijn zo mogelijk nog meer verwend dat hun ouders.

Een Bentley

Een Bentley Continental GT (prijs vanaf 200.000 dollar)

Een Porsche

Een Porsche 911 (Mag haast niet in de lijst. Goedkoop dingetje. Is onder de 100.000 dollar te koop – oftewel maar liefst vier Mazda hatchbacks… tsss….)

Nu zijn het ook nog eens studenten die op Penn State studeren. Hun ouders kunnen het torenhoge, out-of-state collegegeld met aanvullende kosten betalen (dat is toch een halve ton per jaar). Om hun kind toch te verwennen die aan de andere kant van de wereld zit, is een hele luxe auto een normale actie. Overigens, in China zelf hebben studenten vaak geen auto – door luchtvervuiling zijn de regels zo streng dat zo’n luxe auto in het thuisland geen optie is.

De Chinese studenten houden elk semester een ‘show’ om hun auto’s aan andere Chinese studenten te laten zien. En er is een ‘tweedehands’ markt voor de studenten onderling. En zo rijden er hier nogal wat rare auto’s rond op de campus…

 

7 gedachtes over “Het verhaaltje van de extreem luxe auto’s….

 1. oh prachtig, een oranje auto, model niet hoor.
  maar jullie mazda zit vast beter en wat nog belangrijker is, je kunt er goed uitstappen lukt bij die sportwagens niet zo best he. groetjes.

 2. Wat een mega leuk verhaal weer! Met mooie foto’s Hahaha. Echt super bijzonder. Zelfs buiten China zijn de Chinezen apart Haha. Wat ik me afvraag: Hoe reageren andere studenten hierop? Zowel Chinezen als Amerikanen. Ik kan me zo voorstellen dat er door deze verschillen wat problemen onderling kunnen ontstaan. Ik bedoel elke (mannelijke) student wil wel zo een auto 😉

  • Volgens mij snappen de Chinese studenten waar dit gedrag vandaan komt. Zij reageren in de regel iets van ‘ja, dat wil ik ook voor elkaar krijgen, ik wil ook zo’n dikke auto. En daarom ga ik naar een dure Amerikaanse business school, werk ik keihard en ga ik een enorm goed betaalde baan krijgen later’ (en ga ik zeuren om elke vorm van extra punten die ik tegenkom).
   De Amerikaanse studenten hier op Penn State vinden zo’n sportauto wel heel tof maar praktisch gezien onhandig – daar scoor je weer punten bij als je een dikke truck hebt met vierwielaandrijving.
   Wij hebben een hatchback, en dat wordt door niemand hier echt begrepen… 🙂

 3. Heb ie ooit een Moevie ezien doar in het hele Amerika? ? Veur de commentaar lezers ; een Daihatsu MOVE ? kuij opzuken op t ínternet. Onze olde Move stond gisteren bij de garage op het parkeer terrein. Weet ie hoe old dat ding now is ? 18 joar.En hij ried nog steeds. Toen kostte dat ding zo ongeveer 12000 gulden oftewel 5500 euro now. Wij hem die auto e kreeg’n van va en moe.En waren er zeer bliede mee. Wij hem er ongeveer 10-11 joar in ereden. Er waren kienders bei die wollen er liever niet in mee rieden want die schaamden zich veur onze auto. Kiek het verschil in oen verhaal en mien commentaar is dit: wij reden niet in een auto van over de 150.000 euro , maar de kienders bin toch overal e koom woar ze graag wezen wollen. En dit is twee- ledig bedoeld !!!!!

  • Meen je dat nou joh, rijdt dat witte bakkie nog steeds rond? Hier zijn auto’s als de Diahatsu Move echt niet te vinden. Of je moet de Smart en de Fiat500 onder die auto’s rekenen. Overigens, Diahatsu wordt hier ook niet verkocht, en sinds begin 2013 ook niet meer in Nederland, dus dat witte bakkie is echt een uniek vasthoudertje aan het worden!

 4. Heel herkenbaar hier in Canada (vooral Toronto en Vancouver). Er stond deze week nog een artikel over
  http://www.reuters.com/article/2015/10/14/us-canada-china-retail-idUSKCN0S81I920151014
  Deze superrijken kopen ook een huis vlak bij de universiteit ipv een kamer of appartementje te huren. Hier in Toronto wordt er vlot $1,5 miljoen neergelegd voor een rijtjeshuis met 3 slaapkamers. Gewoon om hun kind naar de universiteit te laten gaan. Vaak zie je dan 2 kinderen uit dezelfde familie, en om beurten komt een van de moeders hier blijven voor 6 maanden (toeristenvisum) om voor ‘de kinderen’ te zorgen… Heel anders dan hoe de meesten het doen. 😉

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s