Hendrieke en Robin op bezoek! – deel 1 van 3

Voor de dagelijkse lezer: nee, er waren afgelopen vrijdag en maandag geen verse blogverhalen. Reden: mijn zusje Hendrieke met haar vent Robin waren in State College. En als je zulk hoog bezoek hebt, kun je beter je tijd besteden aan dat bezoek, dan aan het schrijven van een blog. Ik had er ook echt geen tijd voor – het programma zat overvol de afgelopen dagen!

Aankomst in Amerika 

De aankomst van Hendrieke en Robin in Amerika was al een paar dagen eerder, ze hebben namelijk eerst een paar dagen in New York rondgelopen, waar ze o.a. Central Park en de Highline in het Meatpacking district hebben bezocht. En vanaf daar zijn ze onze kant opgekomen. Eerst nog een dagje naar Hershey (voor de outlet – Hendrieke heeft daar een paar hele mooie dingen gevonden) en naar de Amish rondom Lancaster. Ze hebben daar een hoop dingen geleerd over de Amish. Hendrieke spreekt vanwege haar werk erg goed Duits (ik was zwaar onder de indruk, eerlijk gezegd) en heeft vanwege haar Nederlandse achtergrond een streepje voor bij de Pennsylvania Dutch (reden: de Duitse Amish kregen bij hun vertrek naar Amerika vanuit Rotterdam vaak hulp van Nederlanders – het is dus niet omdat de Pennsylvania Dutch Nederlands zijn of zo – dat is een historisch vertalingsfoutje geweest). Hendrieke en Robin vonden het erg interessant daar!

Donderdag: trivia

Donderdagmiddag kwamen ze in State College aan, precies op tijd om mee te gaan naar de Rathskeller voor de wekelijkse trivia. Het was een druk bezette tafel, want ook Pranav en Priya waren dit weekend op bezoek in State College, en uiteraard kwamen ook zij naar trivia. En verder waren Peter en Chris er nog, en Dan met zijn collega Chris. En het was erg gezellig! Helaas hebben we niet gewonnen (maar wel bijna)!

Met Hendrieke en Robin, Pranav en Priya, en ik

Met Hendrieke en Robin, Pranav en Priya, en ik

Overigens, Robin en Hendrieke redden zich prima in het Engels, ook bij trivia en ook in gesprek met Pranav en Priya – die toch een apart Indiaas accent hebben. Soms heeft Hendrieke wat last van een ‘brain freeze’ (oftewel, haar letterbak is dan in de war) omdat ze Nederlands, Duits en Engels door elkaar husselt – en een woord niet weet in het Engels maar wel in het Duits, of andersom… Ik weet hoe dat voelt, het is enorm vermoeiend, maar ze doet het echt geweldig (in welke taal dan ook)! Na de trivia zijn we nog gaan bowlen bij de Northland Bowling – een typisch Amerikaanse avond dus.

Vrijdag: rondleiding over de campus, rondleiding in de omgeving, en boodschappen

Vrijdag was Robin al weer vroeg wakker (deels jetlag, deels gewoonte), en Hendrieke was er ook vroeg bij. Wij hadden eerst nog een afspraak op de campus voor een griepprik – en dat was meteen een mooie aanleiding om mijn gebouw, mijn kantoor en een collegeruimte te kunnen laten zien (en een gesprek in het Duits met ons afdelingshoofd 🙂 ). We zijn ook nog even langs de Creamery gelopen, maar om nu om tien uur al aan zo’n enorm ijsje te beginnen… was wat vroeg. Daarnaast: Hendrieke heeft met haar melkallergie sowieso al een grote uitdaging in Amerika – dit land lijkt soms overladen met kaas en room!

Op mijn kantoor

Op mijn kantoor

Nadat we over de campus zijn gelopen naar downtown, daar hebben geluncht, zijn we een van de ‘blauw-witte winkels’ binnengelopen. Immers, Hendrieke en Robin moesten nog blauw-witte Penn State t-shirts hebben… voor de rest van het programma van het weekend (morgen meer daarover!). Daarna zijn we een stukje gaan rijden rond State College. Dan zit je al heel gauw op het platteland – en daar voelt Robin zich thuis. Een hoop schuren, een hoop boerderijen, hier en daar koeien (en ‘pony’s’), tractoren… En dat in het glooiende landschap, vol bochten, en met beginnende kleurende bomen. Wij wonen in een mooie omgeving, dat zie ik eigenlijk zelf te weinig.

Hendrieke en Robin op de top van de berg bij Rothrock Forest

Hendrieke en Robin op de top van de berg bij Rothrock Forest

De rondleiding ging verder in de Wegmans, onze mega-uitgebreide winkel met deli-afdeling, broodafdeling, en enorme vis- en vleesafdeling. We moesten namelijk nog boodschappen doen voor het weekend – en uiteraard moesten we ook nog de nodige zuivel inslaan: yoghurt voor Robin en sojamelk voor Hendrieke. Na de Wegmans en de Target zijn we ook nog bij de wijnwinkel en de beer distributor geweest – ook voor het weekend. Het blijft toch een rare regel hoor, geen bier en wijn in de supermarkt, en dan ook nog eens wijn en bier in aparte winkels verkopen. Het maakt je boodschappenrondje zoveel langer… Vonden ook Hendrieke en Robin.

Een biertje bij Quaker Steak and Lube

Een biertje bij Quaker Steak and Lube

’s Avonds zijn we eerst nog naar de Quaker Steak and Lube gereden voor een biertje (een Oktoberfest biertje in een bevroren bierpul) danwel een tonic (die tent is opmerkelijk vanwege het interieur), en zijn we wezen eten bij Champs bij ons in de buurt. Met twee borden vol nacho’s (een met en een zonder kaas en sour cream), met veel quacemole, bonen, mais, salsa en gekruid gehakt hadden we al haast een volle maaltijd achter de kiezen. Met nog chicken wings erbij zaten we vol.

Een hele hoop indrukken voor mijn kleine zussie (beter bekend als Prinses Poeha, of Batman) met haar Robin – met de klapper die nog zou komen op zaterdag!

14 gedachtes over “Hendrieke en Robin op bezoek! – deel 1 van 3

  1. wat een mooi weekend hebben jullie gehad. gezellig en veel laten zien zeker. prachtig dat h en r bij jullie zijn geweest, weten ze nu ook waar en hoe jullie wonen.
    dikke kus uit klooster.

    • Haha Klaas! Misschien heb ik inderdaad te veel spanning opgebouwd. Nee, Robin heeft geen klappen gehad… Misschien valt het verslag tegen hoor, dan moet je er gewoon bij zijn geweest denk ik… 😉 (ja, ik dek me in)

  2. Pingback: Hendrieke en Robin: mee naar de football! – deel 2 van 3 | Johanna goes USA!

  3. Pingback: Toerisme met Hendrieke en Robin – deel 3 van 3 | Johanna goes USA!

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s