Voorbereiden voor de winter: poncho (haakproject!)

Ik heb wel eens vaker een haakproject laten zien. Zo heb ik een omslagdoek voor op kantoor (met muts en handwarmers) gemaakt, afgelopen winter een hele lange sjaal (ook eentje voor mijn zusje volgens hetzelfde model), en in het voorjaar een grote Mexicaanse deken. Ik heb weer wat nieuws af! En hoewel het hier nog steeds hartje zomer is, ben ik bezig geweest met een winterproject!

Bezigheidstherapie

Omdat ik zo’n rugpijn had (is bijna over), kon ik ondanks het zomerse weer niet veel naar buiten of veel lichamelijk actiefs doen. En ook op ons gazon liggen zonnebaden deed me erg veel pijn. Daarnaast, het was toch veel te warm buiten.

Ik kon wel haken. Ik had nog wat wol liggen (nou ja, zes bollen van deze kleur) en dit is het resultaat. Het haakte heel snel weg, dus het kostte me slechts een uurtje hier ’s avonds en een uurtje daar… en tadaa… weer een warme omslagdoek!

Het patroon komt van Garnstudio (Drops), en omdat ik een ander, dikker, elastischer garen heb gebruikt ziet het eindresultaat er heel anders uit dan op de foto bij het patroon. En is ie een stuk dikker, en dus veel warmer! Vind ik helemaal niet erg, want zo warm het hier is in de zomer, zo koud is het hier in de winter en dan kun je dit soort opwarmers absoluut goed gebruiken!

De nieuwe gehaakte omslagdoek!

De nieuwe gehaakte omslagdoek!

Een gedachte over “Voorbereiden voor de winter: poncho (haakproject!)

Schrijf een reactie...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s